Prečítal som už mnoho kníh o pozitívnom myslení, o sile myšlienky, o duchovnom rozvoji, ako si zvýšiť sebavedomie, ako sa nebáť, ako si vytvoriť život podľa vlastných predstáv, o sile prítomného okamihu, o živote, dokonca aj knihy, ktoré búrajú tradičné
Nevnímať negatívne myšlienky z okolia, nevšímať si hlupákov, ktorí robia všetko preto, aby ti ublížili. Žiť si svoj život a ísť si za svojím aj za cenu, že pôjdeš sám. Vážiť si každý deň. a za každý ďakovať. žiť pre okamih, ale nie zo dňa na deň, jasné, že si musíš naplánovať budúcnosť, ale iňnie do detailov.. . Asi tak
pre mna osobne, moj otec, moja partnerka a nasa buducnost, teda zalozenie rodiny, praca a fakt aj ta kariera. Niekam sa posuvat, nieco dokazat a tiez samovzdelavanie.
Myslim, ze clovek by mal mat nieco co ho naozaj bavi a kludne aj viac veci. To cloveka posuva dalej a rozvija ho. Uricite by mal mat partnera sktorym preziva tie pekne veci a kamaraotv. Neviem, moc sa nenudim bavi ma celkom dost veci i ked priznavam mohli by mat kamarati viac casu, ale zas uz pracujeme a nie je to ako volakedy.
@hajzelodkosti súhlasím a hlavne s tým, žeby mal mať niekoho, s kým sa môže porozprávať, pretože neviem ako sa to presne hovorí, ale niečo v tom zmysle, že ak máš takú svoju bútľavú vŕbu a rozprávaš jej svoje problémy aťažkosti, tak ich delí a ak sa s ňou tešíš, tak tvoju radosť násobí...
no ja zijem tiez nudne , a v zivote je dolezite zit tak aby si bol stastny (a to musis ty vedet co je pre teba stastie) ale to je tazke (teda aspon u mna)
A tie veci o sile mysle atď. u mna vobec nefunguju ako teda aj u teba asi.
to je ako u psychologa ,, pyta sa ta aby si mu vyrozpraval co sa ti stalo co prezivas atď. a proste ti povie ako mas zit co mas robit dalej ale nic s toho nemas ,, musis to zmenit sam aj tak ,,,
tak, aby ked si spomenies na uplynule tyzdne, sam neveris tomu, ake to bolo, co to bolo, ze si to dokazal spravit a kolko uzasnosti to sposobilo! a je jedno, ci zacnes tym, ze si domov z ulice donesies macku, alebo si splnis par "predtymnepredstavitelnych" veci.
A máte pocit, že ste ako človek celistvý a že ste šťastní? Že nepotrebujete alkohol, drogy, prvoplánovú zábavu? Že nie ste od niečoho závislí? Že konáte naozaj na základe slobodnej vôle? ...A myslím také to šťastie, keď máte chuť každého objať a ani neviete prečo (a nemyslím na drogy
@chalan1001 neriaď sa pocitmi tie klamú... to že niečo cítiš neznamená že to aj tak chceš... hlavné je milovať to v čo veríš a ísť za tým či už v dobrom alebo zlom v tom je veľmi dôležitá vytrvalosť ktorá nás očisti ako sa očisťuje zlato
Navod na to ako zit nenajdes... to ze ja som ateista neznamena ze nim teraz musis byt aj ty... ja som sa jednoducho naucil ako tento svet funguje a viem si vysvetlit mnohe ukazy ktore si ini ludia vysvetluju nabozenstvom, ale to teraz neznamena ze to by si mal odvrhovat nabozenstvo alebo ludi ktori su veriaci...
Zi ako chces, mozes byt rad ze rano vstanes a za seba rozhodnes co budes robit... mnohi ludia tuto moznost nemaju a su pod natlakom napr. ich rodicov ktori rozhoduju o ich viere, s akymi ludmi sa budu stretavat, alebo ze nemozu mat svoj nazor...
Co sa tyka tvojho zivota, nuda, stereotyp, vysedavanie doma, celkova apatia a pod. je aj u mna... hrawam Pc alebo konzoli... pozerawam anime, citam komixy a japonsku mangu, ale taktiez chodim do prace ktora ma nebavi ale v nej ma stretne kazdy den nieco nove... ale svoj volny cas presedim za Pc alebo Xboxom, sedim doma na riti ako sa hovori, ale taktiez nemam zaujem o to ist won s chalanmi a ozierat sa alebo robit nejake vytrynictva, okrem futballu myslim ze wonku ani moc casu netravim. Ide o to ze internet mi da to co potrebujem, v podstate vsetky moje zaluby najdem na internete. Ale kdo vie... nie ze by som lutoval toho ze zijem stereotypny zivot ale clovek ma obrovsku chopnost sa adaptovat a ked sa v mojom zivote nieco take vyskytne, velice rad prijmem taku zmenu.
ži, ži ži chlapec, hlavne ži, ja som tiež nenávidela svoj život, nudný, otrepaný stereotyp, napr. na strednej, ráno vstaneš, ideš do školy, trčíš tam celý deň, spolužiaci ti lezú na nervy, prídeš domov, spravíš úlohy, niečo sa naučíš, von ideš len cez víkendy, aj to stále tí istí ludia, a snažíš sa nežiť rovnako, raz ideš tam s takými, potom zase inde, občas si zájdem na koncerty, lebo ma to baví, páči sa mi taká hudba, ale nie je to len o tom, občas sa aj na takom punkovom koncerte viem nudiť, a diskotéky ma tiež moc nebavili, no nič moc, ale keď si to tak vezmem, vlastne každú chvílu sa bavím, alebo chodím von s niekym iným, jasné, starí kamoši ostávajú, prichádzajú noví, ale doma na zadku ked budeš sedieť, ich nenájdeš, tiež som chcela niekam vypadnúť, a úživať si, proste nemárniť čas, šla som na vysokú, na intrák, preč z domu, a občas aj tam ma to nebavilo, dokým som nestretla tých správnych ľudí a vieš čo, možno ťa nebaví byť ako ostatní a nechápeš, čo ich baví na tom, že idú každý deň sa niekam von ožrať a ty si vravíš, že nepôjdeš, lebo teba nebaví chodiť na diskotéky a podobné, ale vieš aj keď toto nebolo podľa môjho gusta, baví ma to, pretože som toľko ľudí spoznala, toľko zábavy bolo, ale bolo to určite iné ako doteraz, vieš taká voľnosť, sloboda, ked si môžeš robiť, čo chceš a rodičia ti do toho nezasahujú, to je to, čo som vždy chcela a nikdy to nemala, tak si choď za svojim a aj keď to niekedy vyzerá zlé, neboj sa, všetko zlé je na niečo dobré a ešte musíš sa vedieť zabávať, užívať si, hocikde, aj keď nato nemáš náladu, buď ti ju niekto zlepší, alebo každý na teba kašle a ide radšej za niekým, kto mu tú náladu nepokazí a baví sa tiež, tak sa bav hockde, hocským, rob čo máš rád, nájdi si niečo, niečo čo máš rád a hlavne daj šancu každému a všetkému
Treba ist medzi ludi a nesdiet tolko doma,mne to zvykne aspon trosku pomoct a vela sa rozpravat s niekym, a este vnenovat sa svojim zajmom a snazit sa v nich stale zdokonalovat
Na to ako žiť je pekné príslovie - Carpe diem - a znamená Užiť si dňa. Treba žiť tak akoby bol každý deň váš posledný na zemi. Desať rokov som sa o to intenzívne snažil, ale dnes si niesom istý či nieje lepšie redšej žiť aj pre druhých ako len pre seba. Ale zas bol to jeden dobrý žúr, o tom niet pochýb
Tak ako chce on sám, nemal by sa riadiť davom. No vety názoru : "Žiješ len raz!" alebo "Ži teraz!" ktoré v dnešnej mládeži vyvolávajú pud riadiť sa chvílkomvím cítením sú hlúpe. človek by sa mal riadiť sebou, no rozmýšľať aspoň minimálne o svojich rozhodnutiach.
podla mojho nazoru hlavne tak ako vladze a pozitivne ... citala som ze cim viac sa clovek usmieva tym viac mu je fajna berie svet pozitivne hmm ....... ale co by sme vlastne chceli od tohto sveta cakat ??
každý žije tak ako vie, a žije si svoj pre niekoho nedokonalý život.... niekto ma lásku, dom, peniaze a niekto nemá nič, knihy sú knihy a realita kus iná a nikto sa nepozerá na to čo vieš, ale čo urobíš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
Myslim, ze clovek by mal mat nieco co ho naozaj bavi a kludne aj viac veci. To cloveka posuva dalej a rozvija ho. Uricite by mal mat partnera sktorym preziva tie pekne veci a kamaraotv. Neviem, moc sa nenudim bavi ma celkom dost veci i ked priznavam mohli by mat kamarati viac casu, ale zas uz pracujeme a nie je to ako volakedy.
Nech si každý žije ako chce. Hlavne nech neubližuje. :/
A tie veci o sile mysle atď. u mna vobec nefunguju ako teda aj u teba asi.
to je ako u psychologa ,, pyta sa ta aby si mu vyrozpraval co sa ti stalo co prezivas atď. a proste ti povie ako mas zit co mas robit dalej ale nic s toho nemas ,, musis to zmenit sam aj tak ,,,
teda aspon u mna to tak je
co sa haluzis?
@kokinka my máme dnes svoj svet.. zase raz
Navod na to ako zit nenajdes... to ze ja som ateista neznamena ze nim teraz musis byt aj ty... ja som sa jednoducho naucil ako tento svet funguje a viem si vysvetlit mnohe ukazy ktore si ini ludia vysvetluju nabozenstvom, ale to teraz neznamena ze to by si mal odvrhovat nabozenstvo alebo ludi ktori su veriaci...
Zi ako chces, mozes byt rad ze rano vstanes a za seba rozhodnes co budes robit... mnohi ludia tuto moznost nemaju a su pod natlakom napr. ich rodicov ktori rozhoduju o ich viere, s akymi ludmi sa budu stretavat, alebo ze nemozu mat svoj nazor...
Co sa tyka tvojho zivota, nuda, stereotyp, vysedavanie doma, celkova apatia a pod. je aj u mna... hrawam Pc alebo konzoli... pozerawam anime, citam komixy a japonsku mangu, ale taktiez chodim do prace ktora ma nebavi ale v nej ma stretne kazdy den nieco nove... ale svoj volny cas presedim za Pc alebo Xboxom, sedim doma na riti ako sa hovori, ale taktiez nemam zaujem o to ist won s chalanmi a ozierat sa alebo robit nejake vytrynictva, okrem futballu myslim ze wonku ani moc casu netravim. Ide o to ze internet mi da to co potrebujem, v podstate vsetky moje zaluby najdem na internete. Ale kdo vie... nie ze by som lutoval toho ze zijem stereotypny zivot ale clovek ma obrovsku chopnost sa adaptovat a ked sa v mojom zivote nieco take vyskytne, velice rad prijmem taku zmenu.
@kokinka poznas!
ja žijem tak, aby som sa nehambila sama za seba, aby som sa vedela pozrieť do zrkadla a vedela si povedať: si dobrý človek...
som ti chcel niečo agitačného napísať, ale grietusha to vyjadrila dokonale.
a okrem iného tie knihy čo si čítal určite tiež. zmena neprichádza, zmenu tvoríš. život neprichádza, život tvoríš.
tak tvor.