@vampivky za to ze mam v nicku emo nemusim nim aj byt keby ma poznas co ma nepoznas vedela by si ze s emom mam nanajvis spolocne to ze pocuvam niektore pesnicky od emo skupin
no ale inak slachetne od teba ze by si sa onho dokazala postarat
moja babka ma raka, dokonca na 2 miestach...treba sa s tým zmierit a prekusnut to...najelpšie čo sa da pre toho cloveka spravit je, že sa mu budeš venovat, raz za den ho aspom na pol hodku ist pozret, moc sa s nim neda sice rozpravat,ale tak pol hodinovy monolog o veselých témach sa nejako da...
mne by to nedochadzalo... take veci mi nikdy nedochadzaju, rovnako ako ked mi povedali, ze zomrel dedko, tak som sa zabavala dalej az do pohrebu... vtedy mi to doslo
no,ja som také zistenie zažila už 2krát,vždy to stálo zopár sĺz,ale žiť sa s tým dá, človek je potom pripravený na smrť a na všetko,čo príde...horšie sú však už tie štádia,kedy blízka osoba trpí a vy viete,že jej nemôžete pomôct...vtedy to znova na človeka doľahne a nikdy na takéto veci nezabudne
@wermington ale tak mama otec surodenci neterky synovcovia a mozno aj ich deti ta budu mat v pameti do konca zivota a priatelia si ta budu pametat iba ty nalepsi
@owad ja neviem ako by som reagovala spociatku by som sa asi zosipala a potom to brala tak ako to je............ked si to prezila tak klobuk dole lebo nie kazdy sa vie s takym dacim zmierit
@23 surodencov nemam ale nevadi neboj vidim to sam na sebe mal som baku dedkou ale umreli uz davnejsie 6-16 rokov nijak si neuvedomujem ze by mi chybali , ze by som na nich myslel. prvy mesiac este ano ale potom som sa staral skor co som zdedil .
priatelia prichadzaju a odchadzaju ano budu si to pametat ale nejak ich to nebude moc trapit .
@000emo-girl000 ja som vlastne v priebehu roka prišla o dve milované osoby trpiace nevyliečiteľnou chorobou a bolo to kruté,ale človek si vždy uvedomí,že mu nič iné neostáva ako zmieriť sa s tým a preto som to brala ako súčasť svojho života...najhoršie to je pri zistení tej skutočnosti a potom samotná smrť a ten zhruba mesiac pred ňou,keď už ten človek nie je schopný normálne fungovať...
ale inak sa to dá zvládať,je kopa vecí,ktorými sa človek odreaguje a tiež dosť závisí od toho ako ten fakt znáša osoba,ktorá je chorá...napr. moja babka stále verila,že sa uzdraví a bola statočná,nesťažovala sa a zmierila sa s tým,čo sa deje...horšie by bolo,keby každý deň bedákala,ale takto to bolo lepšie aj pre ňu,aj pre nás čo sme sa o ňu starali
@wermington tak to mam aj ja tak s dedkom z maminej strany lebo inych som npoznala ale tak nemozem povedat ze by som si vobec na neho nespomenula raz za cas ano
a je pravda ze priatelia odchadzaju a prichadzaju ale tak keby mne umrie kamarat tak by ma to trapilo a velmi
@owad no tak to mi je luto ze si prisla o milovane osoby a k tomu este v jeden rok to muselo byt strasne daco ja by som sa asi pri tom cloveku citila bezmocne ze prenho nemozem skoro nic spravit iba byt pri nom v poslednych chvilach tak tvoja babka bola statocna mna by to asi polozilo na lopatky
@000emo-girl000 ver tomu,že keby si ty niečo také prežila (čo ti samozrejme neprajem),tak ani nebudeš vedieť ako,ale prežiješ to a budeš statočná,lebo tam sú slzy ozaj zbytočné...a hej,bezmocní sú vtedy úplne všetci
keby mam ja tak si uzivam zivot na plne gule ... proste ani jeden den by som nenchala len tak .... a keby nekdo iny z rodiny ..no co stalo sa proste musi sa stym zmierit inak to nejde...kludne snim pojdem von ale on sam musi chciet nie ja...
Ja sam sa mozno nedozijem viac ako dalsich 10 rokov a co mam akoze robit? Nejako snad prezijem. A ked ne tak ne. Nezamyslam sa nad tym, to je to najhorsie co mozem spravit, asi tak.
Bola by som pri ňom... Proste sa ho snažila podržať, spríjemniť mu posledné dni/týždne/mesiace/roky čo by mu zostávali.. Ale zložilo by ma to, to je jasné..
Polovica z nás tu máme nevyliečiteľnú chorobu, ja mám dokonca dve Pokiaľ viem aj alergia a cukrovka sú síce nezhubné (v prípade liečenia) ale nevyliečiteľné choroby :p
Ale pravdu povediac, neviem, čo by som robil keby niekto z rodiny niečo dostal.A radšej nad tým nerozmýšľam, podvedomie je sviňa
@smichi to nemozes povedat leba ma tiez nepoznas a keby si ma poznal vedel by si ze studujem na zdravotnej skole a ked dostudujem chcela by som ist na istu dobu do afriky s lekarmi bez hranic ako pomoc tym detom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Kebize ju mam ja a mam aj trpet tak to urichlim !
ale ne no tak musela by som sa zmierit a pomááhat robit pre toho človeka čo by som mohla...či?
no ale inak slachetne od teba ze by si sa onho dokazala postarat
a ja som to nemyslela zle len haluz...
no čo iné by som zmohla=/...
@janobano neviem ci by som dokazala byt pri takom cloveku vesela asi tazko
samozrejme rodina ok tym budem ale priatelia tym asi tazko
rodina ta uplne odpise o generaciu
@owad ja neviem ako by som reagovala spociatku by som sa asi zosipala a potom to brala tak ako to je............ked si to prezila tak klobuk dole lebo nie kazdy sa vie s takym dacim zmierit
priatelia prichadzaju a odchadzaju ano budu si to pametat ale nejak ich to nebude moc trapit .
ale inak sa to dá zvládať,je kopa vecí,ktorými sa človek odreaguje a tiež dosť závisí od toho ako ten fakt znáša osoba,ktorá je chorá...napr. moja babka stále verila,že sa uzdraví a bola statočná,nesťažovala sa a zmierila sa s tým,čo sa deje...horšie by bolo,keby každý deň bedákala,ale takto to bolo lepšie aj pre ňu,aj pre nás čo sme sa o ňu starali
a je pravda ze priatelia odchadzaju a prichadzaju ale tak keby mne umrie kamarat tak by ma to trapilo a velmi
@owad no tak to mi je luto ze si prisla o milovane osoby a k tomu este v jeden rok to muselo byt strasne daco ja by som sa asi pri tom cloveku citila bezmocne ze prenho nemozem skoro nic spravit iba byt pri nom v poslednych chvilach tak tvoja babka bola statocna mna by to asi polozilo na lopatky
@ smichi ak sa smiem spytat tak preco si dako chory nemusis odpovedat ak nechces
Ale pravdu povediac, neviem, čo by som robil keby niekto z rodiny niečo dostal.A radšej nad tým nerozmýšľam, podvedomie je sviňa
@Freedomko : Ty mi radsej odpovedz na to, co som sa ta pytal vtedy