takze toto forum je pre ludi ktori si radi trosku pofilozofuju.
Ja mam iba 16 a som holka...momentalne som v USA ako na rok na strednej skole...som tu uz tri mesiace ale myslim ze som nasla odpovede na otazky na ktrore som predtym nenachcadzala odpoved alebo som sa nimi vobec nezaoberala...cym vsetkym musime prejst kym dospejeme...ked hladame kam patrime...skusame vsetko mozne a tak podobne...plis ludia ak si to teraz citate a citite ze viete o com hovorim, alebo co sa snazim povedat tak napiste...rada sa podelim o nazory...pa...tesim sa na vase prispevky...cmuk
Noo myslim ze viem o com hovoris. Ja som o sebe az do istej skusenosti mal jasnu, priam idealnu predstavu, o ktorej som "vedel", ze toto som ja. Potom vsak prisla ta skusenost, ja som sa zacal zamyslat a uvedomil som si, ze som len velmi malo z toho, co som si o sebe myslel. ze viac menej som sa len pretvaroval sam pred sebou a v skutocnosti som uplne iny. A aky? Ani sam neviem... viem uz o sebe (teraz nie len o nejakej mojej predstave) povedat vela veci, ale este vzdy to zrejme nie je vsetko a este vzdy nemozem povedat, ze sa poznam alebo ze som mudry. Ale podla psychologie by mal clovek spoznat seba priblizne do tych 15 rokov a dalej do 21 by si mal upevnovat tu istotu, sebavedomie. Ale kedze vynimka potvrdzujue pravidlo, ja sa teraz este len spoznavam
jasne ze vieme o com hovoris tym prechadzame vsetci identita kazdeho z nas ma vela nezodpovedanich otazok vacsinou sa ludia ani moc nezaoberuju nad sebou lebo si myslia ze sa poznaju dobre plati to pre vsetkych nie len pre mladich lebo dospievame stale fyzicky mozno nie ale psichycky budeme dospievat az do smrti je dolezite pracovat na sebe lebo potom sa stavame lepsimi ale to uz som odbocil od temy ja si myslim ze clovek pri experimentovani spravi vela chyb ktore ale nesmieme lutovat lebo je to sucast nasej zivotnej cesty
neviem mne sa to ze do 15 mas prist na to kto vlastne si...nejako sa mi to proste nezda...
akoze uz mozno tak od 14,15 sa zacina ten proces skusania a objavovania ale az ked si vlastne uvedomime preco sme to vsetko robili a pozrieme sa dozadu....vtedy si clovek podla mna naozaj zacina uvedomovat kto je...a uz nepotrebje az tak experimentovat...samozrejme u kazdeho je ta hranica ina...niekto zacne psychicky dospievat v 15 niekto az v 20...a je to tiez rozdiel u chalanov a u bab...chalani su prinajmensom 3 roky pozadu...(neberto to v zlom...je to proste tak)
tvrdim, ze cely zivot sa v urcitych oblastiach hladame....takze povedat jednoznacne kedy zistime, kym naozaj sme..tazka otazka....ale clovek sam seba neustale prekvapuje...
Cholee, to je pravda, ale clovek by od isteho veku asi mal vediet aspon aku taku svoju charakteristiku, aby mal istotu a mohol povedat "toto som ja". Alebo aspon u mna to tak je proste mam potrebu vediet, aky naozaj som, aka som osobnost...aj ked dokonale to moznonezistim nikdy.
A Smajlik, akoze sorry to s tymi chalanmi, ale... vsak my si to zapamatame!
Zavidim ludom, ktori sa najdu v tak beznych veciach ako je sport alebo hudba Vy proste nemate ziaden problem presadzovat sa v kolektive, medzi ludmi. Ale co napriklad ja, co som sa nasiel vo filozofii a vede? Proste to nemozem nijako davat najavo, lebo "normalny" chalan v mojom veku ma ine zaujmy a konicky...
Mid nesmut, ved to je nadherne byt inymi nemyslis??? premyslat o nicom a vsetkom zaroven.... nie???napriklad ja mam rada vsetko ine, takze inakost sto bodov heh....a si normalny ako vsetci ostatni..alebo ak chces, si blazon ako vsetci ostatni...
k nazvu tejto temy: na to kto vlastne sme (myslim v bytostnej podstate) prideme az po smrti lebo pocas zivota sme uvezneni v tele ktore nam nedovoluje nad vecami uvazovat z ineho pohladu
Podla mna nemoze...len niektori ludia sa nad takymito otazkami proste nezamyslaju. Ale napriklad ja sa nad tym zamyslam v podstate vzdy...som ako Budha
V skutocnosti je to tak, ze chalani po psychickej stranke dospievaju o dva roky neskor ako baby. Ja napriklad idem mat 16 a vobec nemam potuchy kto som a aka som a to ma aj dost desi.
Nikto na to nepride rychlo... niekomu to trva par rokov , par mesiacov a niekto sa nenajde vobec, ale to uz ide o cloveka ktory ma zrejme problem s vlastnou osobnostou. clovek sa napriklad moze najst v priateloch v spolocnych zaujmoch niekde kde mu je dobre a rychlo spoznava svoje kvality. naopak clovek ktory za zdrzuje v zlej spolocnosti, trpi depresiami tak ma malu sancu objavit v sebe cloveka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Ja mam iba 16 a som holka...momentalne som v USA ako na rok na strednej skole...som tu uz tri mesiace ale myslim ze som nasla odpovede na otazky na ktrore som predtym nenachcadzala odpoved alebo som sa nimi vobec nezaoberala...cym vsetkym musime prejst kym dospejeme...ked hladame kam patrime...skusame vsetko mozne a tak podobne...plis ludia ak si to teraz citate a citite ze viete o com hovorim, alebo co sa snazim povedat tak napiste...rada sa podelim o nazory...pa...tesim sa na vase prispevky...cmuk
akoze uz mozno tak od 14,15 sa zacina ten proces skusania a objavovania ale az ked si vlastne uvedomime preco sme to vsetko robili a pozrieme sa dozadu....vtedy si clovek podla mna naozaj zacina uvedomovat kto je...a uz nepotrebje az tak experimentovat...samozrejme u kazdeho je ta hranica ina...niekto zacne psychicky dospievat v 15 niekto az v 20...a je to tiez rozdiel u chalanov a u bab...chalani su prinajmensom 3 roky pozadu...(neberto to v zlom...je to proste tak)
A Smajlik, akoze sorry to s tymi chalanmi, ale... vsak my si to zapamatame!
ja som sa hladal..a nasiel som sa v sporte a v hudbe..ale proces nie je u konca keep ya own style ale najprv ho treba najst
hlavne je co si myslis ty a ti ludia co ta poznaju natolko dobre ze vedia co v tebe je...
mne osobne je dost jedno co si o mne ludia myslia...
neviem pochopit ako moze niekto zit len tak...napr zo sportu a podobne..ako mozu len tak spokojne zit a netusit pritom preco tu sme a naco...