Minule som si tak rozmyslal ze ako je mozne ze zijem ? Zacal som tak uvazovat ze na to aby som zil je treba 2 ludi na to aby zil ti dvaja ludia je treba 4 ludi na to aby zili ti 4 ludia je treba 8 ludi a takto dalej co som sa doslat do velkych poctov, tak
@baggy jasne, ale aj keby mali 3 deti na nich potrebujes 2 rodicov, a na tich dvoch rodicov potrebujes 4 ludi aj keby mali ti 4 ludia 8 deti , a potom na tich 4 ludi potrebujes ajtak 8 ludi aj keby mali 16 deti naprikald, chapes ?
@hajzelbaba troska sa nechapeme, teraz nerozmyslam o to zeby mali viacej deti to je v tomto nepodstatne kedze na viacej deti potrebujes ajkat taky isti pocet rodicov, takze sa sustredujem len na seba
@inequity ne vydim ze to ty nechapes, na to aby som bol ja potrebujes 2 ludi, v tich dvoch ludoch niesom ja zaratany, aby zili ty dvaja ludia potrebujes 4 ludi v nich niesu zaratany ti 2 ludia, na to aby boli ty 4 ludia potrebujes 8 ludi, v nich nieje zaratany nikdo predtim... chapes uz ?
@ork92 nie je tam ziadna chyba .... sak geometricky rad ne ...stvorec .... len vidim ze spoludiskutujuci nevedia pochopit ze je jedno ci bola dajaka rodina co mala 12 deti abo jedno ...pana boha to ste z marsu ? ...... ked my sme doma 3 deti ....a moj bratranec je len jedinacik furt kazdy z nas bude mat 2 dedov 4 pradedov 8 pra pra dedov atd ..... tak sa mi zda ze ork92 sa tu snazi o tom hovorit ze ?
@strommen2428 noo presne takto ale ak by v tom nebola chyba tak by v tity malo zit tolko ludi, no nezilo a kedze verime na boha tak na zaciatku bol adam a eva a to uz potom vobec neviem
@ork92 aha vazne to je na hlavu ...lebo ked ides od adama a evy ...tak sa to vlaste rozsiruje ...a ked ides od nas do minulosti tiez sa to rozsiruje ... ...pravda asi bude ako vzdy niekde v strede ...inac zaujimave je aj ze ...ked verime na boha a adama a evu ...tak pozor pozor ...oni mali len dvoch synov aspon pokila viem ...kajna a abela ....co znamena ze tito musela mat deti len so svojou vlastnou mamou ....pripadne potom neviem zo sestrami ........ ide o to ze tie pribehy ktore vsetci dobre pozname ..... tak im slepo verime a ani sa nezamyslame ci to mohlo byt naozaj tak ...no nie sme zvlastny druh ? ....amen
@strommen2428 a k tomi este kajn zabil abela ci naopak to uz neviem takze mame este aj stastie ze tu sme a to uz patri k ludom ze bezrozmyslienkovito veria blbostiam
@ork92 ale inac je to svina nahoda zober si ze ti vsetci ludia sa museli stretnut zobrat sa ....nikto z nich nesmel byt neplodny atd atd .... este ked zili v jednej dedine ok ..je tam sanca ze sa daju dokopy ...ale kolko krat sa mohlo stat aj ze .... 1 zil na opacnom konci statu jak ten druhy ...... , je to fakt ze kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrvvvvvvvvvvvvvaaaaaaaaaa nahoda ze prave ja , alebo prave ty zijeme
Omg omg omg veď medzi grand grand grand grand parents bol každý s niekým súrodenec, niekto ich mal aj troch a niekto aj piatich a tým pádom vypadne toooooooľko rodičovských párov .______. a nad nimi vypadnú zase a zase.. a toto je tá logika ktorú vy múdre hlavy neviete pochopiť ._________.
@strommen2428 tak to hej, uplne stacilo keby jeden s tich 100 milionov pribuznich ci zili pred 800 rokmi spravil jeden zli krok a nespolodil dieta a uz sme tu nemusely byt radsej na taketo veci ani nemyslim
@baggy no a mame to tu ....incest ....hoci to boh nezakazal ..vieme ze z toho su "jebnute" deti .... ....co sa z nich nestrati ....... co znamena ze potom my ...ich potomkovia mame tiez nieco chybne v nasej dna ...dakujeme dakujeme ..... akoze ospravedlnujem sa vsetkym veriacim ....ale boh nam do toho asi dost posral
@baggy no dobre ze sa prekryvaju ...ale aj tak .... aha mame babu+dedka , tí mozu byt starymi rodicmi aj pre xyz vnucat .... ale furt preto aby existovali nasi babka s dedkom museli pred nimi existovat dalsi 4 ludia ...a aby existovali tí 4 museli pred nimi existovat 8 ...totu teoriu moze vyvratit len to ze sa ludia fakt mnozli medzi sebou v rodine a vo velmi velmi velkom meritku ...... no v tom pripade by teraz musel po svete behat sami debil ....co mi dakedy aj tak pripada, ze beha ..tak neviem teraz ...nech povie dakto mudry
"ale furt preto aby existovali nasi babka s dedkom museli pred nimi existovat dalsi 4 ludia ...a aby existovali tí 4 museli pred nimi existovat 8 "
a čo ak boli niekto z tých 8 brat a sestra ale nemnožili sa spolu ale každý s niekým iným? Už len z toho vyplýva že nebude 16 rodičovských párov alebo napr. 15. A čím viac ich je, tým viac je tam súrodencov - tým menej rodičov. Ale zbytočné vysvetľovať ľuďom čo na to proste nemajú mozgovú kapacitu.
@inequity hej hej mas pravdu ..ale aj tak sa pocet predkov ktory museli existovat pored tebou moze pohybovat v pohode aj v 10 tisicoch co ani nahodou neni malo ...
@strommen2428 bolo 400 ľudí, po spárení mali každý 5 detí, teda vychádza 200*5 = 1000 ľudí. Zo 400 ľudí 1000, tí 1000 spravia to isté, množia sa medzi sebou, majú v priemere 4 deti - 500*4 = 2000 - z 1000 je 2000, nechápeš? Aj keď sa nemnožia ako brat a sestra, tak TY ako brat sa s niekým množíš, tvoja sestra sa s niekým množí a o 1000 rokov sa tie vaše gény zase stretnú keď sa budú množiť iní ľudia. Preto nie je tých predkov toľko, lebo sa nepríjmali stále nové gény, oni sa OPAKOVALI
@inequity ale chujovina zase len zavadzas .... proste pochop ze ked ides od seba spat do minulosti tak sa tvoji predkovia rozvetvuju geometrickym radom ... a je uplne jedno kto s kym bol rodina
@strommen2428 nezavádzam, len viem uvažovať aj ďalej ako násobiť len číslo dvomi a potom presviedčať že toľko ľudí bolo treba na to aby som vznikol.. ono to má aj iné faktory. Veď sa netvoria stále noví čistí ľudia, oni sú už pomiešaní.. ale ok, vzdávam sa, svojom debilitou si ma už porazil .______.
dakde som pocul ze sme vsetci potomkovia jednej a kazdej osoby z takeho 11. storocia ci co...teraz neviem ci som to dobre pochopil ale znie to zaujimavo
@ork92 nechápeš, nemyslím incest omg.. ale keď sa sestra s niekým ožení a má deti a jej brat sa ožení a má s niekým deti o nejaké 3 generácie sa kľudne tí ich potomkovia môžu stretnúť.. a to nie je žiadny incest preboha..
@strommen2428 hlavne že určite vieš vymenovať všetky tvoje sestrenice z 3. kolena .____. to bol len príklad omg.. by si sa zhnusil keby si zistil koľko ľudí s tvojimi génmi (čo máš po rodičoch) chodí po svete a sú taká mega vzdialená rodina že nemajú s tebou NIČ, čiže by to nebol žiadny incest
nechcem vam do toho kecat ale myslim ze sa to cislo mohlo aj znizit tym ze napriklad bolo 5 chlapov surodencov z rodiny A a 5dievcat z rodiny B...dajme tomu ze sa vzali navzajom z rodiny A aj B...tym padom na vsetkych bolo potrebnych len 4 ludi narozdiel od toho keby sa vzali kazdy s niekym inym...alebo to nemusi byt celkom tak ale uplne by stacilo aspon po 2 surodencoch a to cislo by sa vkazdej generacii znizilo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
A okrem toho ludi bolo malicko skoro celu ich historiu az poslednych 5,6 storoci sme sa tak rozjebali.
chcelo by to nejakeho matematika, je to trochu tazsia kombinatorika ako si to predstavujes
"ale furt preto aby existovali nasi babka s dedkom museli pred nimi existovat dalsi 4 ludia ...a aby existovali tí 4 museli pred nimi existovat 8 "
a čo ak boli niekto z tých 8 brat a sestra ale nemnožili sa spolu ale každý s niekým iným? Už len z toho vyplýva že nebude 16 rodičovských párov alebo napr. 15. A čím viac ich je, tým viac je tam súrodencov - tým menej rodičov. Ale zbytočné vysvetľovať ľuďom čo na to proste nemajú mozgovú kapacitu.