@saddath ale existujú aj slová, čo sa v jednotnom čísle skloňujú inak, ako v množnom, takže to, že máš dve rite, neznamená, že aj v jednotnom čísle to musí byť podľa vzoru dlaň (teraz neviem, či to fakt aj tu platí alebo nie, len som chcela povedať, že množné číslo nie je zárukou úspechu)
podľa mňa je to zmiešané skloňovanie, pretože "Do riti" znie jednoznačne lepšie! A ani Word to nepodčiarkuje (dobre, to nie je argument, to i má v datíve dlaň i kosť ale aj tak
učíme sa spisovne vyjadrovať a existujú slová čo sa skloňujú podľa dvoch vzorov (v jednotnom čísle inak ako v množnom) ale pokiaľ viem je to len v mužskom rode. Takže podľa mňa tiež "do rite" aj keď mi to príde divné.
do riti je spisovne do koho do coho do riti do kosti lebo ej to vzor kost a este nema sa vravet do pici ale do pice lebo pica vzor ulica takze do koho do coho do pice do ulice
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
@aenrel noo hanbu sisi spravil!
Rit sa sklonuje podla vzoru dlan, ktory ma v genitive singularu priponu -e.
Takze spisovne by to malo byt "do rite".
riť -i ž.
hrub.
1. análny otvor, konečník
2. zadná (sedacia) časť tela, zadok (význ. 2): sadni si na riť!
l hrub. pchať sa, liezť niekomu do riti podlizovať sa; vulg. do riti! vo funkcii cit. vyjadruje hnev, nesúhlas, prekvapenie (pri zahrešení);
ritný príd.: anat. ritný otvor;
ritka -y -tiek ž. zdrob. zjemn.
(a s p--ou je to presne naopak )