najskôr zistiť tie najpodstatnejšie veci, tj to čo musíš vediet oddeliť od kravín čo sú len omáčka... a potom si to skúsiť dať do súvislostí... ak to nejde, tak čítať si a učiť sa naspamäť (bifliť) , lebo nie všetko čo sa treba učiť má zmysel....
Neexistuje jedna správna metóda. Ľudia sú individuálni.
Ja sa najradšej učím skúsenosťami, ale pokiaľ sa mám naučiť niečo teoretické, tak si to pár krát prečítam, a keď je to ľahké, tak s tým nemám problém, pokiaľ je to ťažké, tak sa mi to nechce učiť a naučím sa len niečo a skombinujem to s ťahákmi.
Mne sa najlepsie uci rano... Vtedy najlepsie pracuje ta kratkodoba pamat ci ktora, a cele sa ti to naleje do hlavy ako nic... Zatial mi to vychadza... Ked mame pisomku z dejaku a treba sa naucit takych 15 A4, tak v pohode... Vstan o stvrtej rano a mas to
najlepsi sposob ako sa ucit je si to znova sam prepisat, prekreslit ak su tam aj obrayky a potom si to staci zopar krat precitat ....alebo dokonca si skusit vytvorit vlastne otazky ci by si si vedel odpovedat ako VS nauci
kombinovať, raz nahlas, veľa vyfarbovať, aj rukami si rozhadzovať, nájsť si jedno miesto v dome kde ťa nič neruší-neovplyvňuje.. napr. na pôjde /ako to robím ja už dva týždne /.. uč sa len podstatné veci čomu ako tak rozumieš, snaž sa si text pretransformovať do jednoduchších viet, pokiaľ sa od teba nevyžadujú presné poučky..behaj po izbe hore dole - meň miesta..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ja sa najradšej učím skúsenosťami, ale pokiaľ sa mám naučiť niečo teoretické, tak si to pár krát prečítam, a keď je to ľahké, tak s tým nemám problém, pokiaľ je to ťažké, tak sa mi to nechce učiť a naučím sa len niečo a skombinujem to s ťahákmi.
Je to veľmi účinné.
No na maturity sa tak radsej neuc
Ale stále mám pocit, že viem veľké prd
aspon u mna to tak funguje