co si myslite preco niektory ludia mavaju depky a druhy nie?mozem mavat depky kvoli tomu ze ked som bol mlady tak na mna vrestavala moja drbnuta mamka?ako sa tym depkam snazite predyst?poznam par ludi ktori su stale vysmiaty a nic im nepokazi naladu...ako
No veru, ty si len mozes mysliet, ze tomu doticnemu nic nie je. Ale on sa len pretvaruje proste usmev pohodicka a pride domoc a uz je to uplne iny clovek. Hodne roby psychika a depresie moze mac hocikto a nikdy o tom ty nebdues vediet. lebo ty druhy sa to snazia zatajit, aby o tom druhy nevedeli.
Proste aj ja mam stavi kedy mi nie je vsetko jedno, neviem co to mam prirovnat k depresii ale snazim si proste tu naladu vylepsit a to hociako. Ale po vacsine o tom aj tak nikto nevie ako mi je aspon sa to snazim ututlat.
A ja ked mam depku tak som nervný bojová nalada..a taaq...diskoteka bitka teraz kompenzujem tak že som si kupil vrece a donho kopem a trieskam a taaq dostanem zos eba všetku energiu a potom idem spať XD
Chceš to zhodiť na to, že na teba vrieskali? To je teda "dobré" utekanie pred problémom. Choď von, užívaj si slnko, športuj a čo najmenej času tráv sám. Pri športe sa do tela vyplavujú endorfíny a preto sú ľudia šťastný, takisto v dobrej spoločnosti, keď sa zabávaš (nemusí tam vôbec byť chlast) a pri smiechu.
Btw depresia je choroba, ktorá ti nedovoľuje produkovať neviem ktorý hormón (možno ten endorfín) a preto je človek smutný. Myslím, že aj v časáku je k tomu nejaký článok.
neviem, ja patrím k tým "nedepkujúcim" luďom...proste neriešim veci, ktoré by ma mohli nasrať, mám radosť z maličkostí a nenechám si len tak pokaziť náladu...
ja som v skole uplne taka vesela, sa furt smejem proste nemam starosti kao keby..a pridem domov a uz len negativne pocity mam, bud som velmi taka agresivna, mam nervy alebo smutna stale a nemam chut sa vobec smiat a tak proste...a ked sa ma dakto na icqw pyta ze oc mi je, tak vzdy hovorim ze ked pojdeme von tak mu vsetko porozpravam, lenze ked idem von tak mam zase dobru naladu a take veci ma ani nenapadnu...no pridem domov a zase ..
to moze byt prostredim, vychovou, povahou, pocasim a este by som ti mohol vymenovat milionosem inych dovodov... ja tiez obcas mavam, ale to bude asi tym, ze to je aj dedicne a mavam to napriklad hlavne v novembri, ked je taky o nicom cas... ale pomaha mysliet pozitivne, pohyb na vzduchu, dobra muzicka, presne ako pisali ludia nado mnou ked uz mozem odporucit antidepresivnu muziku, tak sa mi celkom osvedcilo toto
@15 aj ja mavam v skole dobru naladu a doma sa to vrati...lenze moje depkovanie neikedy sposobuje vacsie problemy a potom z depkovania vznika naozajstne nestastie:´( ako teraz
@17 to je najhorsie..aj ja prezivam nieco podobne, jednoducho ked este vidim ze niekto je stastny, tak je mi etse horsie....keby som aspon mala s kym chodit von, mozno by to nebolo take, ale nemam s kym takze furt doma ...
ja som nikdy nemala depky a vzdy som usmiata poznam vsak ludi, dokonca aj moji najblizsi kamarati mali depky, ale myslim, ze v tomto veku su zbytocne a hlavne neopodstatnene po case si to kazdy inteligentnejsi clovek uvedomi a prejde ho to
Zalezi od toho ake depresie mas,ci je to sposobene nejakou traumou alebo stresom,ale depresia sa moze objavit aj bez priciny vtom pripade sa jedna o chemicku nerovnovahu v mozgu kedy chyba latka co sa vola serotonim,jeho nedostatok sposobuje tieto stavy.v tom pripade treba ist k psychiatrovi,neni to vobec hanba pretoze to je choroba a da sa liecit
Podla mna si treba verit Rano vstanes, rozostries zavesy a pozries sa von oknom. Povies si: aky je dneska krasny den a ja som super, tak bude este krajsi!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Proste aj ja mam stavi kedy mi nie je vsetko jedno, neviem co to mam prirovnat k depresii ale snazim si proste tu naladu vylepsit a to hociako. Ale po vacsine o tom aj tak nikto nevie ako mi je aspon sa to snazim ututlat.
Bud sa budes utapat a nic nezmenis,alebo sa nato pozri z druhej strany.
Hlavne sa skus usmiat
No a niekedy aj ten vyššie spomínaný nátah
Btw depresia je choroba, ktorá ti nedovoľuje produkovať neviem ktorý hormón (možno ten endorfín) a preto je človek smutný. Myslím, že aj v časáku je k tomu nejaký článok.
1.Vždy myslím pozitívne
2.Keď niečo nevyjde nerobim si z toho hlavu, ale uvedomim si, ako by to nabuduce mohlo byt lepsie a tak to nabuduce spravim...
3.Musíš sám taký chcieť byť, a uveriť tomu, že sa to dá..
@12 no hej aj ja som taka ze vzdy aj ked daco nevyjde tak sa to snazim vnimat pozitivne, ale obcas proste pridu take stavy....
» monty-python-always-look-on-the-bright-s-mp3-download.kohit.net/_/562620/mp3pla...
a este lepsie je poznat aj text, pripadne kontext piesne
(dufam, ze nevadi odkaz, je to za ucelom pomoci autorovi diskusie )
Kurnik, vy ste dobrí, aj ja chcem hneď vedieť odhadnúť úskalia psychiky a charakteru hypoteticky načrtnutej osoby, naučte ma to!
Ono existuje aj niečo ako príčina problému, počul si už o tom?
Ľudia to mi chcete nahovoriť, že keď je vám blbo tak to riešite tým, že si poviete aký je krásny deň?
A ja myslím, že to, čo autor spomínal kľudne môže byť priama príčina toho problému ...