@2 "Naša mládež miluje prepych. Nemá správne správanie. Neuznáva autority a nemá úctu pred starobou. Deti odvrávajú rodičom, srkajú pri jedle a tyranizuju svojich učiteľov."
Tento výrok pripisujú Sokratesovi. Takže reči o skazenej mládeži by som vynechal. A čo sa týka vymývania mozgov tak to robí hlavne TV, internet(menej ako TV, lebo to je pasívne) a reklama.
komplet ja ako malí človiečik som nevedel čo je to počítač teprve ho máme 3 roky
máme na škole takú jednu profesorku ona je dosť stará aby porovnala jej a našu dobu...a rozumne
Raz hovorila (nieje to presné len obsah)
"...kedysi keď bol náhodou v TV film tak bol takýto: ak budeš taký a taký, stane sa ti to a to, ak niekto spravil niečo zlé tak sa mu to pomstilo...dnes len samé násilie bez následkov, mali sme čiernobiele TV, tak sme si to prestavovali tie farby..., vy už toľko nerozmýšlate mozog sa vám nevivíja..."
aj tak som to akosi divne napísal
inak ona je úplne fajn keď sa dostane do takýchto tém paráda
proste majú akési slabšie mentálne schopnosti
ak malé diaťa sa budé hrať s hračkou aj keď ju pokazí, alebo sa nedajbože bude snažiť ju opraviť bude vedieť vydržať kritické momenti vo vzťahoch ako to dieťa ktoré zakaždým dostane novú hračku
Proces "vymývania" mozgu podľa mňa prebieha už od malička. U dievčat sa to začne tým, že im je im je predložený vzor v podobe Barbie, ktorá samozrejme vyzerá, ako keby v osemnástke vážila 35 kíl, má nenormálne tenké končatiny a krk... Chlapci sa hrajú na vojakov, strieľanie, zabíjanie a pod. (nehovorím, že som to sám nerobil, len konštatujem)...
V neskoršom veku dievčatá vzhliadajú k pseudocelebritám ako Hannah Montana, z ktorej sa neskôr vykľuje novodobý idol trinástok, ktorý im ukazuje hodnoty dnešného sveta (sex, peniaze, sláva, drogy)...
Takže v skratke: myslím si, že tento proces prebieha cez hudbu, zlé vzory, filmový priemysel a samozrejme vzdelávanie.
Je to sila masy. Jediný nastroj je sila masy. Jednotlivec nieje hlúpy, ... Je to akoby umelo spravene proste to vymyvanie existuje niekde medzi ľuďmi, ktorý o tom vedia, ale sila ich vlastnej masy ich vždy prinuti sa správať tak, ako to chce kdosi iný, inými slovami, vymyvanie mozgov... Vlastne múdry ľudia ako celok samy sebe vymyvaju mozog...
@pyromaniak asi preto lebo väčšina dnesných detí myslí penisom/vagínou a nie hlavou. Potom sú tu ľudia ako Lil Wayne,2 Chainz,Tyga etc., ktorí majú platinové desky. Asi takto by som to zhrnul.
@grietusha Fakt skúšal som to aj overiť, dokonca som to našiel aj v jednej bakalárskej práci ako motto na stránkach o citátoch je k tomu všade uvedený autor ako Sokrates. Na anglických fórach som našiel diskusie o tom či je to jeho alebo nie. Jednoznačnú odpoveď som ale nezistil. Napr.: » www.quotationspage.com/forum/viewtopic...
lepšie nech sú deti povrchné ako by mali údavať vlastných rodičov režimu ako tomu bolo v minulom storočí, ved prečo neudať vlastného otca lebo urazil Hitlera...na to sa súčasné vymývanie mozgov nechytá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
tuna to je fajn opísané
malá úkažka jedného z "nástrojov".
myslím, že títo pseudorapperi sú dosť dobrý príklad
prečo podradná hudba je na špičke popularity a tá dobrá je akosi v pozadí?
Tento výrok pripisujú Sokratesovi. Takže reči o skazenej mládeži by som vynechal. A čo sa týka vymývania mozgov tak to robí hlavne TV, internet(menej ako TV, lebo to je pasívne) a reklama.
máme na škole takú jednu profesorku ona je dosť stará aby porovnala jej a našu dobu...a rozumne
Raz hovorila (nieje to presné len obsah)
"...kedysi keď bol náhodou v TV film tak bol takýto: ak budeš taký a taký, stane sa ti to a to, ak niekto spravil niečo zlé tak sa mu to pomstilo...dnes len samé násilie bez následkov, mali sme čiernobiele TV, tak sme si to prestavovali tie farby..., vy už toľko nerozmýšlate mozog sa vám nevivíja..."
aj tak som to akosi divne napísal
inak ona je úplne fajn keď sa dostane do takýchto tém paráda
proste majú akési slabšie mentálne schopnosti
V neskoršom veku dievčatá vzhliadajú k pseudocelebritám ako Hannah Montana, z ktorej sa neskôr vykľuje novodobý idol trinástok, ktorý im ukazuje hodnoty dnešného sveta (sex, peniaze, sláva, drogy)...
Takže v skratke: myslím si, že tento proces prebieha cez hudbu, zlé vzory, filmový priemysel a samozrejme vzdelávanie.
Ked si niekto mysli ze ma pravo vnucovat mi svoju moralku tak ja mu nanutim svoju bezbolkou po hlave.