Ako ste riešili príklady, s ktorými ste si nevedeli poradiť, kým ešte nebol internet tak rozšírený ?
Každý deň tu vidím aspoň jedno fórum o tom, ako chce niekto pomôcť s nejakým príkladom. V rámci hesla „Nedávaj núdznemu rybu. Nauč ho ryby chytať." Sa pýtam hlavne starších, ako ste si vy vedeli pomôcť, keď vám niečo v príklade nevychádzalo, poprípade ste
čo ako... však som sa učila nie? alebo keď som bola decko som povedala rodičom, učiteľom, že som proste blbá na to nech mi to vysvetlia tri krát. a hlavne v tedy nebolo čo riešiť. nevedelo sa o niečom takom ako je tehotná 13tka, alebo kedy mám začať so sexom... to sme fakt nepotrebovali riešiť.
hlavou, skúsil som znova, aj niekoľkokrát, a keď mi došla trpezlivosť tak som to nechal tak a spýtal sa pri najbližšej príležitosti profky, vysvetlil jej ako som na to šiel a poprosil ju aby mi vysvetlila kde robím chybu
@chef - nemyslím, problém nie je v internete ale v ich prístupe. internet umožňuje omnoho vyššiu a efektívnejšiu samostatnosť, ale zároveň umožňuje omnoho nižšiu mieru samostatného myslenia, ide len o to ako ho použiješ, môžeš sa buď spýtať na nejakom fóre a vyjebať sa na to kým ti niekto nedá návod, alebo si zájsť na wiki/youtube/hocikam a nájsť si text/video/hocičo vysvetľujúce princíp riešenia, a skúsiť to znova podľa neho. to nie je chyba internetu, to je chyba lenivosti ľudí a ich chybného prístupu.
navnadím sa na bojovú úlohu, prepočítavam niekoľkokrát a keď stále nič tak si pozriem výklad látky v učebnici a skúsim opäť... keď stále nič, tak si to vezmem na doučovanie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
hlavou
to je ta vec na ktorej rastu vlasy