hm. od ludi, ktori su mi ukradnuti, ju filtrujem a ti, ktori mi neboli ukradnuti, tak ma nezvykli kritizovat.
ale ked ma napr sef kritizoval nepravom, to som zvladala velmi zle - najma kvoli tomu, ze bol pseudoautorita a nemala som sa ako branit.
Podla toho kto a ako ma skritizuje. Ked mi nieco opodstatnene skritizuje napriklad ucitel, tak je jasne ze to beriem inak ako ked mi niekto skritizuje oblecenie/vlasy a pod.
@forte čo ak je osoba, ktorá kritizuje tvoje vlasy niekto, kto má danosti na dobrého kaderníka alebo už je kvalitným kaderník (prípad: nepoznáš totožnosť danej osoby, ale diskutuješ s nou, napr. niekto ťa hodnotí v anonymite ale môže to byť človek, ktorý rozumie tomu o čom rozpráva) ako to vnímaš v takejto situácii ?
Pochopil som to tak, že prijímaš hodnotenie a zamyslaš sa nad myšlienkami tej konkrétnej osoby iba ak je v problematike "vysoko nad tebou" a si si toho vedomá.
@tenpatic no...to je dost komplikovane napriklad aj pri malovani...proste je ine, ked sa niekto nevie malovat a niekto druhy ho za to skritizuje a ked sa niekto malovat vie a niekto ho proste len spinda za to, ze sa maluje napriklad velmi vyrazne na jeho vkus....s vlasmi detto...ak mi dobry kadernik zdrbe strih, ktory aj podla mojho uvazenia neni nic moc, tak je to ine ako ked niekto zdrbe dobry strih len preto ze sa mu nepaci...
cize vlastne si to v druhom odseku celkom vystihol
najblizsie mam k moznosti dva, ale mam na to trosku iny pohlad predsalen... za prve, clovek nevyhovie kazdemu a nie kazda kritika je konstruktivna... za druhe, kritizuju sa moje vlastnosti, ciny, omyly ci nedostatky, nie ja, nestotoznujem sa s tym, viem nad tym porozmyslat a niektore veci upravit ci napravit... a za tretie si uvedomujem, ze nase okolie nam nastavuje zrkadlo, takze sa vzdy snazim zistit, co mi ona situacia chce povedat, na co ma chce upozornit...
nemám problém s kritikou. buď ju pustím jedným uchom dnu a druhým von (pokiaľ je od niekoho, koho nepovažujem za kompetentného, aby ma kritizoval) alebo ju zvážim.
možno sa niekedy trochu urazím, lebo predsa len som človek, ale nemám problém sa cez to v priebehu krátkeho času dostať.
a aj keď sa s kritikou nestotožním a pôjdem ďalej podľa seba, stále ju beriem na vedomie a uvedomujem si tým pádom, čo niektorému typu ľudí vadí. beriem to ako lekciu medziľudských vzťahov v tom prípade.
ak ma skritizuje niekto, kto je v niecom lepsi/profesionalnejsi beriem to v dobrom, lebo ma to posunie vpred (napr profesor v skole)
ak ma niekto skritizuje len tak, lebo sa nudi a proste ma len potrebu rypat (napr. na birdzi) tak to beriem ako nic, proste neviem o tom do sekundy
ak ma skritizuje niekto, kto je totalne mimo, tak som vlastne aj rada, lebo keby ma pochvalil beriem to ako urazku (napr. moje superky v NM)
Ak sa to týka oblasti, v ktorej mám vysoké sebavedomie, alebo činnosti, ktorú som podľa svojho hodnotenia zvládla dobre, tak som strašne butthurt a plánujem toho človeka zabiť v spánku.
Ak som niečo dojebala a povedia mi to, tak to akceptujem.
kritika ma vacsinnou uraza, lebo ludia, s ktorymi som si blizka ma nekritizuju, skor mi nieco vytknu, co si aj sama priznam ako chybu, ale vacsinnou sa stretavam s nepodlozenou kritikou, co je skor takticke vyrypovanie a nie je v tom nic konstruktivne, alebo je to nespravodlive s ohladom na inych ludi, ktori ako horsi v niecom nikdy skitizovani nebudu, tak nemam zauje si nieco z takej "kritiky" zobrat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
v podstate asi mi to vadí, aj sa niekedy možno urazím, ale potom sa nad tým aj zamyslím, že či mi tá kritika môže v niečom pomôcť, alebo nie
ale ked ma napr sef kritizoval nepravom, to som zvladala velmi zle - najma kvoli tomu, ze bol pseudoautorita a nemala som sa ako branit.
Pochopil som to tak, že prijímaš hodnotenie a zamyslaš sa nad myšlienkami tej konkrétnej osoby iba ak je v problematike "vysoko nad tebou" a si si toho vedomá.
cize vlastne si to v druhom odseku celkom vystihol
možno sa niekedy trochu urazím, lebo predsa len som človek, ale nemám problém sa cez to v priebehu krátkeho času dostať.
a aj keď sa s kritikou nestotožním a pôjdem ďalej podľa seba, stále ju beriem na vedomie a uvedomujem si tým pádom, čo niektorému typu ľudí vadí. beriem to ako lekciu medziľudských vzťahov v tom prípade.
napr. ja som kritizovaný dosť často, či už doma, vonku, alebo aj tu na internete a som za to niekedy vďačný a inokedy to vnímam za jasné negatívum.
Keď mi niekto napr. povie, že by som mal schudnúť, tak mi sebavedomie klesne o niekoľko hodnôť ale snažím sa na tom zamakať
to sa týka aj intelektových, psycho-sociálnych a iných "zručností" ktoré ma môžu posunúť
kritiku však na to, čo sa mne osobne páči, nevidím za potrebnú.
a ak už niekto niečo povie, analyzujem to, a snažím sa zistiť, či na tom naozaj niečo nie je. kritiku mám celkom rada, posúva ma.
ale furt sa učím znášať kritiku, teda negatívnu
ak ma niekto skritizuje len tak, lebo sa nudi a proste ma len potrebu rypat (napr. na birdzi) tak to beriem ako nic, proste neviem o tom do sekundy
ak ma skritizuje niekto, kto je totalne mimo, tak som vlastne aj rada, lebo keby ma pochvalil beriem to ako urazku (napr. moje superky v NM)
ale ak sa týka mojej osoby alebo môjho života, tak ju neriešim a nevšímam si ju
Ak som niečo dojebala a povedia mi to, tak to akceptujem.
Čiiiže si pripúšťam si len názory zhodné s mojimi