@oko_paradajky Lebo som videl taký mini, mini dokument ako to dávali vojakom a oslovilo ma to. A keď skúšali drogy na pavúkovi tak pod vplyvom LSD urobil lepšiu sieť ako s "čistou hlavou". Možno by som niečo senzačne stvoril aj ja. Preto.
@sypomka ako aj Kokain neni moc čista zaležitost @Shoesmaniac nj pardon to som sa pomylil. tiež som z daneho zoznamu mal všetko ešte mi chyba ajahuasca a dake RC
@kierkegaard no ked si pripraviš papier a pero tak si zapišeš dost genialne veci ono to nieje party droga že wau farby ale ide o tie myšlienkove pochody pri inom poprepajani v hlave. aj kopu ludi čo to dotiahly daleko si davali LSD škoda že to je take odcuzovane resp. nepristupne u nas
Ale tak zaujima ma hodne pervitin, keby som vedela, ze je uplne cisty a dobre napocitany na moju vahu.. Asi bych do toho sla
A nejake silne psychedelika, ktore udajne dokazu velmi efektivne liecit dlhodobe depresie/uzkosti. Tiez v nejakych vedeckejsich podmienkach, a viem, ze je to zly napad, ale.. Aj tak mam dokurveny zivot svojou vlastnou hlavou, omnoho horsie by to IMHO uz nebolo.
@narazuvzdornaa haha pekne povedane no ja som bol velky depkar a z predošlych rozchdov som sa dostal aj za pomoci LSD neviem kde presne ale davali to pacientom čo chceli spachat samovraždu a potom ako to skusili už nechceli. Tam je jedine riziko že ak to berieš z ulice daju ti daku ukrajinsku chemikaliu a budeš mat zle tripy popripade zle ti bude od žaludku
Marihuana vyskúšaná, hríbiky vyskúšané. (Mimochodom hríbiky odporúčam aspoň raz v živote každému otvorenému človeku vyskúšať, je to neskutočne silný zážitok. Ideálne tie Amsterdamské, tam máte istotu, že sa neotrovite a že je toho tak akurát.)
A čo sa týka toho čo by som chcela skúsiť, určite LSD a ayahuascu. LSD ale proste čisté, čo mi nikto samozrejme nezaručí a práve preto to skúšať nebudem. :/ Bojím sa prímesí, v tomto som paranoik, preto by som nikdy neskúsila pervitín, heroín ani nič chemické, proste neverím ľuďom a nechcem sa zabiť.
A ayahuasca je proste sen totálny, aj keď je to náročná procedúra a mám o tom dosť naštudované. Ak raz zbohatnem určite sa vydám na nejaký ayahuasca rituál niekde do južnej Ameriky za šamanom.
A prečo LSD a ayahuasca? Obe sú silné halucinogénne drogy a otvárajú mysel. Ja som si pri hríbikoch otvorila také časti mozgu, že som si spomenula na veci na ktoré som dávno zabudla. Vnímanie času a celkovo proste vnímanie sa pri tom totálne zmení. A nie len daný moment ale mne to dalo veľa aj do budúcnosti. Hríbiky aj LSD sa využívali aj pri liečbe depresií a ja musím skutočne povedať že po hríbikoch som mala asi najdlhšie obdobie kedy som bola totálne psychicky vyrovnaná. Chcela by som vedieť aký je rozdiel medzi halucinogénmi... vyskúšať si všetky ich druhy. Ale no asi to nebude možné, nie som na to dostatočne odvážna.
@plavam_zivotom tak ako su Testkity a su sposoby a labaky ako obist ulicu a ayahuasca sa v CZ a SK da tiež spravit ritual poznal som jedneho typka z peru čo tu žije a robil tak raz za pol roka v stane session ale dačo sa snim stalo každopadne nieje to zaležitost len taka že musiš ist do pralesa kde je velka vlhkost plus kopu jedovatych veci čo by mohli vylet zneprijemnyt
@24 takže taka party droga alebo na zalubene chvilky
@moouselet mam takych kamaratov skus kolačiky ale po malych kuskoch to vždy zaberie @30 zase take verejne to nieje a kym niesi fetka tak to je jedno nie ?
@oko_paradajky Sú rituály po celej Európe, je na to normálne komunita, ktorá chodí, zväčša do Amsterdamu, Berlína, Viedne kde to organizujú každé 2-3 mesiace. Možno je to lepšia voľba, máš pravdu. Predsalen tie džungle bárjaké sú nebezpečné. Ale na to musím proste ešte dozrieť a trochu sa psychicky vyrovnať. Nesúrim to. Ale v budúcnosti to určite skúsim.
@moouselet Nevieš správne fajčiť. Resp. si ešte nenašla svoj spôsob vhodný. Ja napríklad z jointa som zhúlená tak 10 minút a z bonga také 3 hodiny Možno to aj nesprávne ťaháš. Mne to tiež zašlapalo až na nejaký piaty krát.
@moouselet Si jedna z 1000...alebo si skúsila len jeden krát. Na prvý krát to vôbec nefunguje u niektorých(ani u mňa to tak nebolo) len som mal tie vedľajšie účinky, napr. cítil som chlad kvôli zúženým cievam... @openmindedfreak no srandou je skôr, že máš nick "open minded" ... podľa mňa všetko sa má skúsiť, ale s mierou až na ten heroín, ten absolútne....nie nadarmo má názov aký má...
@moouselet Tak prvé rázy ti to určite nedá zlý stav. Práveže úplne suprový. Tráva je proste na uvolnenie a smiech , na prejedanie, toho sa netreba báť. Skôr už potom ak to začneš preháňať je to zlé, vtedy už môžu byť bárjaké zlé stavy. Preto som s tým aj prestala v podstate. Lepšie je nezačať samozrejme
@hagelslag no a? niekde som napísal, že som za mládi tiež neexperimentoval? len ma to už akosi prešlo... v Pokhare na ulici za nami prišiel týpek a hovorí "kokain, ketamin, heroin, magic mushrooms, you can try, then buy", dokonca som sedel v kamióne (na ceste do Esfahanu) s týpkom čo fajčil ópium počas jazdy a sledoval Rýchlo a Zbesilo, my sme si zmotali jointa a bavili sa, kolega čo sedel za mnou bol kedysi ťažký štofer, potom nasledovala 3 ročná komunita, jeho kamoši dopadli tak, že buď sedia, alebo zomreli, alebo zomrú čoskoro...ak je pre niekoho Open Minded bezbrehá liberálnosť, tak ďakujem, ale takto to ja nevidím. Ale rozumiem, si ešte vo veku kedy tie skúšance aj mňa lákali.
@hagelslag 11 minút mi nepríde až tak rýchlo, ale whatever. A hoci mám len 27, no dovolím si tvrdiť, že odžité ako päťdesiatnik a za niektoré zážitky som nesmierne vďačný, niektoré boli prekliatím. Inak som úplne asertívny momentálne, takže nemusíš mať strach.
Neskúsil by som nič.
Hej, niekedy môžeš mať chvíľu príjemný pocit, ale nezabúdam ani na negatíva, Lepšie je neriskovať toto, lebo to môže mať i skryté zlé následky...
ono to LSD celkom láka pretože som zvedavý aké to asi je, ale mám skusenosť s halucináciami a bolo to dosť desivé, tak neviem ... ale ak by sa dalo strašne málo % z bežnej dávky dať a sledovať len tie maličke výkyvy tak aby ma to nevydesilo tak kludne ...
@melancholik kamarat s ktorym tripujeme častejšie si dava take 1/4 davky slabej davky dava aj do prace haluciacie su to najmenej čoho sa bat ja som sa bal len raz pri dost silnej davke niečo kolo 400 ug a to som sa bal že vypnem realitu alebo otočim sa v čase takže halucinacie som ani neriešil
no po tom co mal kamos z frajerkou 48 hodinovy bad trip a ona skoncila v nemocnici si LSD urcite nedam ale je pravda, ze si dali 2 až 3 nasobok bežnej davky
nastastie nemaju ziadne trvale nasledky
Prečo ste sem nezaradili možnosť označenia viacerých odpovedí?
Označím DMT resp. ayahuasku, pretože tú som ešte neskúsil (s výnimkou natívneho DMT, ktoré si mozog produkuje sám, samozrejme).
Spomedzi tých ostatných mi ako jediný duševnému zdraviu prospešný zážitok prišli huby naprírodno, ale tak každý sme nejaký.
V našej plytkej konzumeristickej kultúre sú všetky drogy z blacklistu často démonizované a hádzané do jedného vreca, pričom ich funkcia/účinky sa zásadne líšia od jednej k druhej. Niekedy sa nestačím diviť nad tou plytkosťou, ktorou sa vyznačujú osoby, ktoré hovoria o "feťákoch" a podobne, a pritom sami pomaly každý deň fajčia, pijú kávu, tvrdý alkohol a podobne Nehovoriac o tom, že doslova všetko je chémia, naše telá sú chémia (takže aj default telesná skúsenosť je drogová skúsenosť), a menej radikálne zmeny vedomia prebiehajú takpovediac neustále.
Ja sám už psychedeliká (kt. sú nenávykové), a už tobôž nie vyložene návykové drogy operujúce s dopamínom skúšať neplánujem, ale keby som si "musel" vybrať, tak by som si vybral (resp. ono by si vybralo mňa? ) práve díemtí, ako som už zmienil.
Ak si niekto chce rozšíriť obzory - a najviac to potrebujú práve tí, kt. démonizujú užívateľov všetkých drog okrem tých, kt. sú v súčasnosti legálne - odporúčam zhliadnuť tento dlhší film so slovenskými titulkami:
Prípadne ešte video z Česka (rozhovor s členom Českej psychedelickej spoločnosti) » video.aktualne.cz/dvtv/psychedeli...
Psychedeliká môžu zásadne pomôcť ľuďom vyriešiť napríklad duševné onemocnenie, za predpokladu, že majú vhodný "set a setting", teda vnútorné nastavenie a prostredie, potom vhodné dávkovanie a čistú látku. Problém je v tom, že látky "z ulice" bývajú len veľmi zriedka naozaj čisté, a potom ešte v tom, že bývajú často zneužívané ako "party" drogy.
Na psychedelikách nie je nič "party", obzvlášť nie pri efektívnych dávkach.
Jednoznačne LSD.... Len čo som si o tom niečo načítal tak je fajn byť prvý krát pod dozorom niekoho kto to už mal... a ja nikoho takého osobne nepoznám
Napísať niečo a reálne ísť do toho asi nie. Keby niekto za mnou prišiel a povedal chceš toto skúsiť tak nie. Zastávam teraz filozofiu čistého tela a čistej mysle. Pred rokom som prestal fajčiť cigarety. Alkohol decentne som mal naposledy pred 3 mesiacmi. Zaumienil som si že všetkým svojim kamošom pôjdem na pohreb.
@fatales tak ako ani ja nepijem a nefajčím nejem lepok a mliečne produkty mäso zriedka cvičím a meditujem ale tieto látky niesu škodlivé kto povedal že čistá myseľ je čistá sama o sebe môže byť subjektívny názor ja som veci nikdy nechápal čistejšie a jasnejšie ako pod účinkom lsd
pred psychadelikami som mala vždy veľký rešpekt, zo synt. LSD mám celkom strach doteraz, ale pritom by som to chcela niekedy zažiť...
s hubičkami som už mala tú česť a bol to jeden z najúžasnejších zážitkov môjho života
skúšala som len marihuanu a veľmi rýchlo s ňou aj prestala lebo mi bolo hrozne zle že som myslela že skapem... a potom zas a zas a zas a potom som sa prestala stýkať s takými ľudmi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
@3 naschval som tam dal latky na ktore nieje fyzicka zavislost takže ten heroiiin :/
@4 alkohol slovenska kultura
Ale tak zaujima ma hodne pervitin, keby som vedela, ze je uplne cisty a dobre napocitany na moju vahu.. Asi bych do toho sla
A nejake silne psychedelika, ktore udajne dokazu velmi efektivne liecit dlhodobe depresie/uzkosti. Tiez v nejakych vedeckejsich podmienkach, a viem, ze je to zly napad, ale.. Aj tak mam dokurveny zivot svojou vlastnou hlavou, omnoho horsie by to IMHO uz nebolo.
A čo sa týka toho čo by som chcela skúsiť, určite LSD a ayahuascu. LSD ale proste čisté, čo mi nikto samozrejme nezaručí a práve preto to skúšať nebudem. :/ Bojím sa prímesí, v tomto som paranoik, preto by som nikdy neskúsila pervitín, heroín ani nič chemické, proste neverím ľuďom a nechcem sa zabiť.
A ayahuasca je proste sen totálny, aj keď je to náročná procedúra a mám o tom dosť naštudované. Ak raz zbohatnem určite sa vydám na nejaký ayahuasca rituál niekde do južnej Ameriky za šamanom.
@24 takže taka party droga alebo na zalubene chvilky
@30 zase take verejne to nieje a kym niesi fetka tak to je jedno nie ?
@openmindedfreak no srandou je skôr, že máš nick "open minded" ... podľa mňa všetko sa má skúsiť, ale s mierou až na ten heroín, ten absolútne....nie nadarmo má názov aký má...
Hej, niekedy môžeš mať chvíľu príjemný pocit, ale nezabúdam ani na negatíva, Lepšie je neriskovať toto, lebo to môže mať i skryté zlé následky...
nastastie nemaju ziadne trvale nasledky
Označím DMT resp. ayahuasku, pretože tú som ešte neskúsil (s výnimkou natívneho DMT, ktoré si mozog produkuje sám, samozrejme).
Spomedzi tých ostatných mi ako jediný duševnému zdraviu prospešný zážitok prišli huby naprírodno, ale tak každý sme nejaký.
Ja sám už psychedeliká (kt. sú nenávykové), a už tobôž nie vyložene návykové drogy operujúce s dopamínom skúšať neplánujem, ale keby som si "musel" vybrať, tak by som si vybral (resp. ono by si vybralo mňa? ) práve díemtí, ako som už zmienil.
Ak si niekto chce rozšíriť obzory - a najviac to potrebujú práve tí, kt. démonizujú užívateľov všetkých drog okrem tých, kt. sú v súčasnosti legálne - odporúčam zhliadnuť tento dlhší film so slovenskými titulkami:
Prípadne ešte video z Česka (rozhovor s členom Českej psychedelickej spoločnosti)
» video.aktualne.cz/dvtv/psychedeli...
Psychedeliká môžu zásadne pomôcť ľuďom vyriešiť napríklad duševné onemocnenie, za predpokladu, že majú vhodný "set a setting", teda vnútorné nastavenie a prostredie, potom vhodné dávkovanie a čistú látku. Problém je v tom, že látky "z ulice" bývajú len veľmi zriedka naozaj čisté, a potom ešte v tom, že bývajú často zneužívané ako "party" drogy.
Na psychedelikách nie je nič "party", obzvlášť nie pri efektívnych dávkach.
Ale stale si stojim za tym, ze mensie, aspon na to nevznika zavislost
s hubičkami som už mala tú česť a bol to jeden z najúžasnejších zážitkov môjho života