aktuálne striedam parodontax complete protection (moja obľúbená, chutí výborne) a bielu perlu. okrem toho ešte niekedy používam curaprox a chcem skúsiť tie marvis s interesantnými príchuťmi.
@slackerbitch tak ja neviem, ešte som nevidela aby mal niekto načatých viacero pást a striedal ich ja zvyknem mať akurát tak načaté 2 sprcháče niekedy, alebo niekto strieda voňavky, ale striedať 4 pasty, to je mi novinka
Zubná pasta je len “doplnok”. Hlavná je technika čistenia, veľa pást obsahuje sodium lauryl sulfat, ktorý spôsobuje “penenie” pasty a zväčša majú ľudia potom skôr pocit, že sú zuby čisté, než reálne sú. Takzvané “bieliace” pasty zub iba vysušia, takze po umytí vyzerá byt bielší (reálne zuby vybieli len prostriedok, kt obsahuje peroxid). Takze používať bieliacu pastu nemá ziaden extra účinok.
Ja používam curaprox a niekedy si umyjem zuby aj bez pasty, robí to tak dosť zubných lekárov
Teraz používam Signal cavity protection. Väčšinou si kupujem práve tieto, čo na sebe nesú názov práve "cavity protection", a tie sú buď Signal ako mám ja alebo Colgate, takže iba tieto 2 si zvyknem kupovať a vyhovujú mi.
@slackerbitch pri tvojom komentári sapodelím o random fakt, že toto by som ja nemohla robiť, lebo mám úchylku na to niečo najprv minúť, než načnem ďalšie balenie spolubývajúca má teraz otvorené 2 šampóny a kondicionéry a je mi z toho do plaču proste asi nejaká dovná forma OCD.
Ale Curaprox je asi najlepšia značka, čo sa týka týchto zubných doplnkov. Používam od nich kefky, už inú ani nekupujem a to mi aj zubár odporučil tie, a je to lepšie.
@sandriously najvacsie zlo su aj tak bieliace pasty, abrazivne ako cif
a najviac od kazov chrani aj zapijanie jedla. Ja mam taky zvyk ze vsetko zapijem vodou cim si riadne vyplachnem usta, aj kavu... sladke duplom. Vdaka tomu uz 5 rokov bez kazu (dovtedy co rok to kaz )
@tanji to máš pravdu, bieliace sú abrazívne, ale aj niektoré nebieliace sú ... neviem pochopiť ak niekto vyhadzuje peniaze za také pasty, je to úplne zbytočne- nič to nevybieli, len to zuby vysuší a preto vyzerajú bielsie na chvilku
na pastach je fajn, ak majú fluoridy (čo má hoci aka lowcost pasta) ktoré majú schopnosť čiastočnej remineralizacie skloviny
@sandriously mne najviac vyhovuje elmex co je vlas fluoridovejsia a je to taka stredna trieda, kazdy zubar mi ju doporucuje. Aj mam z nej najlepsi pocit.
ja si pamatam u starkej ta pasta co kupuje je ako piesok
Presiel som na drahsie Colgate len kvoli tomu, ze viac peni a menej mi tak smrdi z huby inak je to relativne jedno, dolezitejsie je sposob umyvania si zubov a kvalitna kefka. Pasty su do velkej miery len marketing.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ja používam curaprox a niekedy si umyjem zuby aj bez pasty, robí to tak dosť zubných lekárov
Inak moja najoblúbenejšia je rozhodne Himalaya.
a najviac od kazov chrani aj zapijanie jedla. Ja mam taky zvyk ze vsetko zapijem vodou cim si riadne vyplachnem usta, aj kavu... sladke duplom. Vdaka tomu uz 5 rokov bez kazu (dovtedy co rok to kaz )
na pastach je fajn, ak majú fluoridy (čo má hoci aka lowcost pasta) ktoré majú schopnosť čiastočnej remineralizacie skloviny
ja si pamatam u starkej ta pasta co kupuje je ako piesok