Viem, že podobných diskusií tu už bolo mnoho, ale idem na gymnázium, prvý jazyk mám angličtinu. Druhý som si dala španielčinu, ale riaditeľ ma začal odhovárať, že je to len módny trend, že to nikde nevyužijem a blá blá... Je ešte na výber nemčina a ruštin
Španielčina je pekná, keby som mohla aj ja by som sa ju učila...A vraj, čo sme sa učili, medzi najpoužívanejšie jazyky patrí čínština, angličtina, ruština, španielčina... Ale tak zas, tu máš hneď Nemecko a Rakúsko...( A nemčina sa hnusí aj mne. A po prehre s Nemcami ešte viac..
tak ti poviem, spanina je lahka, ale nevyuzitelna ako fakt, prides do Spanielska, kde je 20% nezamestanost..prides do Nemecka/Rakuska, kde zametac chodnikov ma 500 € plat
ja som chcela ist na franinu, ale malo ziakov sa prihlasilo (az ja a jeden kamos) tak som si dala rustinu...ale mne pripada blbe hovorit V a pisat B...ci ako to tam je...tak som sa dala prepisat na neminu, kedze ju trosku chapem..a teraz mi to je aj tak na velke hovno...kedze som pestupila z OA na SOŠ...a tam mam len prvý jeden jazyk...a to je anglina..:
Ja som mala francúzštinu a teraz, rozumiem aj španielčine aj taliančine, daj si taký ak chceš vedieť viac, aby bol uplatniteľný, a zároveň aj posunuteľný k ďalším
ruština alebo španielčina. Riaditeľa môžeš poslať niekam, pretože je to tvoje rozhodnutie a on ti do toho nemá právo hovoriť. Keď tak nad tým pouvažuješ tak neučí on náhodou niektorý jazyk?
...ach španielčina je mojím snom raz to chcem vedieť....ale neviem ti povedať takto čo by som si vybrala..ale asi radšej nemčinu-ruština mi je taká ensympatická, nemôžem si pomôcť proste...ale skús si hlavne ty premislieť čo sa budeš drviť s menším odporom
len ty kašli na riaditeľa, odhovára ťa možno preto, lebo mu to nevychádza v úväzkoch, ale rozhodne nemčinu sa neuč, je to otrasný jazyk..ja sa ju učím a vôbec ju neviem, čiže to ako keby som sa ani neučila..zbytočne zabíjam čas učením sa nemčiny...ruština, kde už tak tú využiješ? a anglický jazyk a španielský majú k sebe blízko..dobre si si vybrala, nemeň to kvôli riaditeľovi, je to na tebe nie na ňom
španielčina a nevýhodná? tak o tomto ja neviem, keby mam taký výber ako ty tak španina jednoznačne ale to aj preto lebo sa ju už učím.
ale inak, ako že je nevýhodná ? máš x brigád v španielsku, pekných chlapov tam, uplatníš sa aj za oceánom brazília,kuba,mexiko ajajáj. A tak či onak, tvoj druhý jazyk predsa neurčuje celú tvoju budúcnosť. Je to na tebe
španielčina- jednoznačne naj.... a to s tou nezamestnanosťou... nikto ťa nenúti sa tam sťahovať- v lete sa tam brigáda dá nájsť- toto leto tam ide z mojej triedy skoro polovica (študujeme bilingválne gymnázium) a ešte vždy je tu južná amerika- niektoré štáty tam výrazne ekonomicky napredujú, tak prečo nie?
nechaj si tú španielčinu, ruština je ti naozaj na dve veci.... a nemčina sa hnusí aj mne
@9 "anglický jazyk a španielský majú k sebe blízko" asi áno už len dni v týždni sa výrazne podobajú : monday tuesday wednesday thursday friday saturday sunday / lunes martes miércoles jueves viernes sábado domingo - celkom podobné však? s týmto si to zabila, ale s ostatným súhlasím, jazyk si vyberáme podľa toho komu sa čo páči a nie ako ti poradí riaditeľ
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
preto si radšej pozri fora v teme stredné školy, tam to nájdeš
ale inak, ako že je nevýhodná ? máš x brigád v španielsku, pekných chlapov tam, uplatníš sa aj za oceánom brazília,kuba,mexiko ajajáj. A tak či onak, tvoj druhý jazyk predsa neurčuje celú tvoju budúcnosť. Je to na tebe
nechaj si tú španielčinu, ruština je ti naozaj na dve veci.... a nemčina sa hnusí aj mne