Aký je najlepší systém na učenie sa do školy? (Všetci sa zapojte!)
Keď už sme pri tej škole... Aký systém sa vám najviac overil pri učení sa do školy?
Ja si vždy všetko (podotýkam všetko), čo sa mám naučiť na odpoveď alebo písomku musím pekne prepísať na osobitný papier, a učím sa to z neho. Učivo si akoby d
pred pisomkou z predmetu, ktory ma nebavi alebo ktorym pohrdam si pozriem to, co neviem alebo si nepamatam z hodiny a napisem si ked-tak tahak, lebo sa to jednoducho ucit nemienim.
1. dôležitá vec je, aby ti na tom záležalo... aby si mal motiváciu a tak. Potom sa to podľa mna už spraví, lebo niečo nepomenovateľné ťa ženie dopredu.
. tak ja si davam dost zalezat na tom, aby som mala kompletne poznamky, lebo pred testom je uz neskoro zhanat.. a ucim sa tak, ze dobehavam vsetko pred skuskou.. nie je to najidealnejsi sposob, ale celkom mi vyhovuje.. bezne na hodiny sa neucim. iba ak idem odpovedat
proste si citam to ucivo ktore potrebujem, citam tak 20 minut potom si dam pauzu... tak nejak az kym to nemam cele za sebou.. na strednej som sa najviac ucieval asi 2 hodiny a znamky som maval 1,2,3
@Pernik ja tu sem tam vidim este temy o dlzke penisu...
k teme: myslim, ze fakt zalezi od mnozstva... ja som teraz na vyske, a mam sa naucit 1200 stranovu knihu... tak to robim tak, ze pritom ako ju citam, si to najolezitejsie pisem niekde extra, a to kratim tak dlho, kym to nema viac ako 10 stran, a potom to kratim tak dlho, kym sa to najdolezitejsie zmesti na tahak... ale nie, tak potom sa to uz da ako tak naucit, ale nikdy sa nenauci clovek vsetko...
ja vsetko co citam musim skusit sama zreprodukovat nahlas a naspamät, inak si to nezapamätam a len tak citam.. ale tymto sposobom mi to ide pomerne rychlo a je to v pohode.. roky si nezapamätam skoro nikdy, tie idu na tahak a na matiku a fyziku? tam musim mat vsetko prepocitane..
moja mama ma vzdy nutila ucit sa cudzie slovicka stylom ze ich pisem pisem pisem dokola.. ale mne viacej vyhovuje to ze si ich foneticky zapamätam, takze sa ucim tak.. potom je niekedy sranda so spellingom, ale nevadi
môj režim zo strednej: takže som väčšinou prichádzal domov o 14:30 alebo skôr a to som väčšinou prišiel domov a spal do takej 17:00, 18:00 potom som pozeral telku a učiť som sa začínal o 21:00 a dlho podľa toho aký ma čakal deň tak niekedy do 23:00 alebo aj do 1:00 keď som sa začal učiť o 23:00. Učil som sa na každý predmet poctivo ale nejaké špeciálne praktiky som nepoužíval hlavne mi najviac myslí v noci a musím mať kľud a pokoj a tak som aj skončil strednú školu s vyznamenaním a už študujem na výške a tam je to celkom iné tam sa učím najviac cez víkend kôly nabitému týždňu lebo mám aj 10 - 11 hodín v škole tak moc nestíham keď som v škole od 7:00 do 19:00 ale ťiež učím sa cez noc hlavne keď všetci spia to využívam lebo väčšinou nespia a pri žúrovaní sa ťažko učí
do školy sa zásadne neučím, chodím na strednú tretí rok a hodiny učenia sa dajú spočítať na polovici jednej ruky ... učenie je blbosť, buď to vieš alebo nevieš, ak ma to baví viem to, ak nebaví neviem to, koniec koncov priemer na polročnom vysvedčení som mal 2,6 a som úplne spokojný ...
v prvom rade... ja sa učím až keď treba t.j. tak okolo 15.6. a to je väčšinou prúser spravím si vandel kávy. porobím si papieriky jak murcatko(aspoň viem, že nie som jediný úchylný zahrám si counter strike, okolo polnoci si spomeniem na učenie, zahrám si counter strike a okolo jednej začnem o tretej skončím a jaký som phán
Preboha všetko prepisuješ?! No to ti na strednej neobstojí Moje učenie (teda ak sa vôbec učím) prebieha jednoducho. Predmet, ktorý sa učím rada, sa naučím veľmi rýchlo. Max. 15-20.min počas ktorých si to čítam a hovorím nahlas. Predmet, ktorý sa neučím... No tak ten sa potom neučím a potom to aj tak vyzerá
ja sa snažím dávať pozor na hodine a látku sa snažím doma učiť priebežne. Na papieriky si to nevypisujem. Ak je to predmet, kde je veľa textu (SJ napríklad), tak si v zošite farebne podčiarkujem dôležité mená a názvy, vytvorím si tak akúsi optickú osnovu. Naučím sa najdôležitejšie veci, zvyšok si len čítam. Naučené body mi stačia a obkec okolo toho si už domyslím nejako .
Na papieiky si napíšem iba nejaké vzorce a tie sa odtiaľ učím.
Potom ešte používam metódu 10+3, ale v takom voľnejšom režime. Proste prečítam si pár odstavcov textu, potom relaxujem 3 minútky a zase idem ďalej. Na konci to ešte zopakujem a je to.
Ja dost vela veci kreslim, tiez to zaberie par dni pred skuskou, ale z obrazkov sa mi potom ovela lahsie uci a lepsie si to zapamatam nez ako z kopy textu Potom mi staci vybavit si ten spravny obrazok a popisat ho je uz lahke
ja sa učím jedine pri telke a mám doma taký special zošit do ktorého si píšem čo sa učím.. napríkald nejalé učivo z dejepisu si aj raz-dva krát(podľa náročnosti)napíšem a tak s aho učím..proste keď to píšem rukou ľahšie si to zapamätávam..dosť z toho bolí ruka ale pamätám si to dlho ešte potom..
ale inak ucim sa tak do pol hodiny jeden predmet, aj to ked je pisomka... precitam si odsek, chvilku uvazujem co tym chcel basnik (alebo profesor ked diktoval) povedat, co mi zvycajne trva kratko, teda to viem vysvetlit vlastnymi slovami a to mi staci
ja si neviem predstavit ze by som si pisala uciva este na zvlast papier...fuha...hlavne nie teraz na strednej na zakladke som to obcas robievala teraz sa ucim takym stylom ze si to musim hovorit nahlas a dovtedy kym to neviem povedat sama a musim tomu rozumiet a chapat to inak sa to biflim...a potom sa dost casto stava ze na pisomke mi vsetko vypadne lebo som dost velky streser a odovzdavam dokonca prazdny papier aj ked som sa to vecer predtym hodinu ucila a ucim sa vecer okolo desiatej tak hodinku si vsetko precitam a ucim sa to a o jedenastej o po dvanastej ako sa mi chce si lahnem spat, potom rano vstanem o piatej alebo o pol siestej a ucim sa to vsetko odznovu a ide to celkom dobre....som na intraku a dost tazko sa tam uci hlavne ked tam je stale co robit
môj systém je taký, že hneď na zažiatku roku, pol roku sa hneď naučím pár učív, s ktorých idem odpovedať a potom mám z každého predmetu pokoj ostatok polroku a vlastne sa na ten predmet potom už vlbec neučím, len vtedy keď treba, teda iba keď je písomka, alebo hormadné skúšanie
a na tie písomky sa učím takým spôsobom že si to ako taký dilino dve hodiny píšem s poznámok na papier, čiže si vlastne znovu skonspektujem moje skonspektované poznámky a tým, že si to vlastne píšem sa toho dosť naučím, takže potom je to celkom v pohode sa to dosť rýchlpo naučím lenže pred spaním, takže tak ja sa nedokáem učiť za bieleho dňa...to si vždy len spravím úlohy...ale aby som sa učila, to ma napadne až ke%d ležím v posteli
výnimka je len nemina, lebo mám na neminu hnusného lektora, s ktorým neviem ceknúť ani c:S takže vždy pred nemčinou si vždy radšej cez prestávku preopakujem všetky slovíčka základné, aby som mu aspoň rozumela, keď mu ani neceknem
@Murcatko tiez som si navykol akosi na ten blby papierikovy system...blby je preto, lebo ked sa mam ucit na skusku plno stran tak nic nestiham lebo kym to popisem cas bezi..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
a to, co ma bavi, sa naucim rada, bez tahaku.
odpovedat nechodim.
A samozrejme, keď niečo neviem, snažím sa improvizovať ako sa len dá..... samé omáčky
Niekedy som si učivo aj opakovala, ale teraz už nie... prečítam to a čo si zapamätám, tak to viem. A čo si nezapamätám, to neviem. Mám smolu
k teme: myslim, ze fakt zalezi od mnozstva... ja som teraz na vyske, a mam sa naucit 1200 stranovu knihu... tak to robim tak, ze pritom ako ju citam, si to najolezitejsie pisem niekde extra, a to kratim tak dlho, kym to nema viac ako 10 stran, a potom to kratim tak dlho, kym sa to najdolezitejsie zmesti na tahak... ale nie, tak potom sa to uz da ako tak naucit, ale nikdy sa nenauci clovek vsetko...
moja mama ma vzdy nutila ucit sa cudzie slovicka stylom ze ich pisem pisem pisem dokola.. ale mne viacej vyhovuje to ze si ich foneticky zapamätam, takze sa ucim tak.. potom je niekedy sranda so spellingom, ale nevadi
do školy sa zásadne neučím, chodím na strednú tretí rok a hodiny učenia sa dajú spočítať na polovici jednej ruky ... učenie je blbosť, buď to vieš alebo nevieš, ak ma to baví viem to, ak nebaví neviem to, koniec koncov priemer na polročnom vysvedčení som mal 2,6 a som úplne spokojný ...
Na papieiky si napíšem iba nejaké vzorce a tie sa odtiaľ učím.
Potom ešte používam metódu 10+3, ale v takom voľnejšom režime. Proste prečítam si pár odstavcov textu, potom relaxujem 3 minútky a zase idem ďalej. Na konci to ešte zopakujem a je to.
» sietook.dvp.sk/este-lepsia-met...
(tam je o tej metóde viac)
kratke texty si citam a potom opakujem v duchu
a je dobre si jednu informaciu citat z viacerych zdrojov teda z knihy aj z poznamok aj z internetu
a na tie písomky sa učím takým spôsobom že si to ako taký dilino dve hodiny píšem s poznámok na papier, čiže si vlastne znovu skonspektujem moje skonspektované poznámky a tým, že si to vlastne píšem sa toho dosť naučím, takže potom je to celkom v pohode sa to dosť rýchlpo naučím lenže pred spaním, takže tak ja sa nedokáem učiť za bieleho dňa...to si vždy len spravím úlohy...ale aby som sa učila, to ma napadne až ke%d ležím v posteli
výnimka je len nemina, lebo mám na neminu hnusného lektora, s ktorým neviem ceknúť ani c:S takže vždy pred nemčinou si vždy radšej cez prestávku preopakujem všetky slovíčka základné, aby som mu aspoň rozumela, keď mu ani neceknem