nakoľko viem, že sem príde @paracelsus a povie, ako všetko menované nie sú historické filmy, spravím si tu z toho ešte väčšiu prču a poviem seriál. Sultán predsa
@mielikki A to som pôvodne pri zistení, že je tu takéto fórum ani nemal v úmysle sem niečo písať.
V podstate si však vystihla môj postoj k týmto filmom. Teda snáď s výnimkou a benevolentným pohľadom na spomenutého Mongola, Napoleona, Borgiovcov. Plus The Dutchess som nevidel, tak si nechávam zadné vráta otvorené.
A vieš čo je paradox?! Že jeden z mojich prednášajúcich (seriózna kapacita) sa vyjadril práve k Sultánovi, že v celkom prijateľnej miere zobrazuje dvor Süleymana I. a pomery v Osmanskej ríši. Keď si teda človek odmyslí taký ideologické prikrášlenie zo strany tureckej produkcie.
@12 V porovnaní s Matrixom má k historickému filmu blízko aj Jurošík.
@paracelsus tak, ja som tam dala toho rofla skôr k tomu "obľúbený" ako k tomu "historický"
ale inak som seriózne chcela dať niektoré sfilmovanie Cassanovu, myslím, že minimálne v porovnaní s takým Alexandrom je to možné označiť ako historické
(inak ma strašne baví pozerať niektoré také filmy a baviť sa na historických nejasnostiach, síce históriu ako takú neovládam dokonale, ale už len komentáre na barokové ženy, ako si dovoľujú byť tak nevýrazne nalíčené, a prečo majú pás ako tehotné, ma občas dosť napĺňajú
D.W.Griffithova Intolerancia (1916) a takisto jeho Zrodenie národa (1915)...trojhodinová čiernobiela onania (pri všetkej úcte ku Griffithovmu umeniu - bol to predsa len pánko!) podfarbená Wagnerovými Valkýriami - tak to je to pravé orechové!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ak mozem aj serialy, tak napoleon, borgias, spartacus
a na viac si momentalne neviem spomenut
V podstate si však vystihla môj postoj k týmto filmom. Teda snáď s výnimkou a benevolentným pohľadom na spomenutého Mongola, Napoleona, Borgiovcov. Plus The Dutchess som nevidel, tak si nechávam zadné vráta otvorené.
A vieš čo je paradox?! Že jeden z mojich prednášajúcich (seriózna kapacita) sa vyjadril práve k Sultánovi, že v celkom prijateľnej miere zobrazuje dvor Süleymana I. a pomery v Osmanskej ríši. Keď si teda človek odmyslí taký ideologické prikrášlenie zo strany tureckej produkcie.
@12 V porovnaní s Matrixom má k historickému filmu blízko aj Jurošík.
ale inak som seriózne chcela dať niektoré sfilmovanie Cassanovu, myslím, že minimálne v porovnaní s takým Alexandrom je to možné označiť ako historické
(inak ma strašne baví pozerať niektoré také filmy a baviť sa na historických nejasnostiach, síce históriu ako takú neovládam dokonale, ale už len komentáre na barokové ženy, ako si dovoľujú byť tak nevýrazne nalíčené, a prečo majú pás ako tehotné, ma občas dosť napĺňajú
A neviem teda, či to má FAKT niečo spoločné s históriou (však, Hollywood?), ale milujem Posledného samuraja
(nie som moc na takéto, ale tento film bol fajn)