viem , na túto tému je ťažko pre niekoho odpovedať jednou vetou . ale možem vás uistiť , že predsa sa to dá jednou vetou vysvetliť. som na vás veľmi zvedavý , bol by som rád keby ste to písali zo srdca . Za každú dpoveď vopred ďakujem
podľa tvojho komentu si asi ateista ale tak každý máme slobodnú vôľu . tvoja myslienka sa mi páči , ale bol by som rád keby si dal niečo konkrétnejšie ako to mysíš
hm.. dajme tomu ze zivot je ako jeden velky projekt ktory si naplanujeme a uskutocnime. A ked budeme v ciely - na smrtelnej posteli, budeme si moct povedat ci sme to zvladli uspesne alebo nie. Ci sme vyuzili potencial zivota a uzili vsetky jeho krasy a radoosti ktore nam mohol ponuknut.
To je len a absolútne na tebe, aký zmysel si dáš, či konať dobro, či venovať sa rodine, či byť šťastný, či sa zlepšovať neustále, či vidieť toho čo najviac, či vedieť toho čo najviac a možno ísť do výskumu, či napísať knihu a inšpirovať kopu ľudí, či ich iba pobaviť. Život je plátno, bol nám daný a teraz treba maľovať.
@levri29 neznačkujme ma slovom ateista, prosím. som skôr realista a viem, že ľudia si musia pomáhať, pretože keď tu niesme jeden pre druhého... tak pre koho potom žijeme? pre seba? - ak pre seba, tak to je potom smutné.
Niekto koná dobro, zo sebeckých dôvodov- chce ísť do neba. Ja konám dobro, pretože ma napĺňa pocit, keď vidím ľudí šťastných.
Zmysel zivota v sirsom slova zmysle:
Kazde konanie cloveka, ktore ho robi stastnym.
Zmysel zivota v uzsom slova zmysle:
Uskutocnovanie takych aktivit, ktore cloveku prinasaju fyzicku ako aj psychicku pohodu a maju tendenciu vyplnit zivot az po jeho koniec.
@levri29 Ja som veriaci ale aj kebyže nim niesom tak aj tak by som bol nazoru že zmysel života je urobit čo možno najviac pre tento svet , pomahat ostatnym nakrmit hladneho napojit smedneho proste aby si nebol len obycajny clovek ale clovek ktorí toho niečo v živote znamenal . Proste posunut tuto spolocnost o krok vyssie .
Zial vecsina ludi si dava zmysel života ako vystudovat skolu a chodit do prace NAHROMADIT SI PENIAZE A UZIVAT SI CO MOžNO NAJVIAC A NEMYSLIET PRITOM AJ NA OSTATNYCH .
Ale ich život sa na koniec aj tak skončí všetko zlato aj majetok schatra a vtedy si až uvedomia že to všetko bolo zbytocne
@stalingrad1000 Napísal si "Ale ich život sa na koniec aj tak skončí všetko zlato aj majetok schatra a vtedy si až uvedomia že to všetko bolo zbytocne"
@karbyhokonstanta
( Napísal si "Ale ich život sa na koniec aj tak skončí všetko zlato aj majetok schatra a vtedy si až uvedomia že to všetko bolo zbytocne"Vtedy to už budem mať hlboko v piči)
ak si Ateista tak hej, ale ver že každý Ateista a hlavne človek ktorí nežil práve najlepšie sa i na smrtelnej posteli zrazu stava krestanom a zrazu sa zacne modlit a zacne bedakat a bat sa . Ale vtedy je už žial neskoro
@stevo Tak napríklad ja som si ten test nerobil A vek 4 som tam zajebal len tak Nie som niekto kto sa potrebuje testovať Mentálny vek ma aj tak nezaujíma, v živote ti nezaplatí účty..tak premýšľaj keď tebe vyšiel 520 A to že ma pes zmysluplnejší život než ja ...Nevyjadrujem sa Neviem čo ti k tomu napísať, možno máš pravda
@stalingrad1000 " Ateista a hlavne človek ktorí nežil práve najlepšie sa i na smrtelnej posteli zrazu stava krestanom a zrazu sa zacne modlit a zacne bedakat a bat sa ." To je ale silný bullshit. Ľudia, ktorí neboli psychicky šikanový a strašený peklom polku svojho života nemajú dôvod sa stresovať na konci svojho života .
@sws333 uvidíš, ze aj ty na smrteľnej posteli sa začneš modliť... Teraz, keď sa cítiš bezpečne, nemáš dôvod.... To ze budeš niečo ututlavat ze to nie je, neznamena, ze to nie je (peklo).... Ale raz to pochopis...
@rayennn Vieš koľko je pekiel ? Náboženstvo je príliš lokálna záležitosť na to aby malo nejaký väčší význam pre niekoho, kto nepotrebuje strašiť peklom, či podplácať nebom na to aby bol dobrým človekom. Je zaujímavé ako v Spojených Emirátoch by si šiel do pekla ty. A to platí aj o ortodoxných židoch a niektorých odnožiach kresťanstva. Ale chápem, že si toto myslíte, pretože to je vaša mentálna zbraň proti ľuďom, ktorý neveria a niektorí sa zlomia, keď im dostatočne krát pohrozíte peklom avšak 99% rodených ateistov a ateistov konvertovaných z náboženstiev... meh, ťažko.
Myslím si, že zmyslom človeka je pochopiť samého seba a zistiť, čo vlastne v živote chce dokázať, ísť si za tým. Pokiaľ cieľ nemôžeme nájsť (asi zle hľadáme), tak jediný zmysel je robiť čokoľvek, aby sa aspoň mali dobre ostatní a to nás spraví určite šťastnejšími.
wtf? Môžeš nás uistiť že sa to jednou vetou dá vysvetliť? Aha tak to je super, to ho zjavne aj poznáš.-.-
Nemyslím si že život má zmysel a ak hej určite nie v zmysle aký by si človek za života prial, alebo dokonca vedel predstaviť... Nuž nezostáva mu potom nič iné ako mu ho dať sám.
Ale inak je to podľa mňa v podstate jedna veľká členiaca sa náoda, nuž a my sme z nej akosi vyvstali, ako kopa iných vecí..
z ludského či biologického hladiska? ... biologický zmysel je totiž reprodukcia a prežitie ,vývoj a adaptácia (žial nič viac) ... a duševne je to pocit šťastia, naplnenia, napredovania a hladania hlbšieho zmyslu života ktorý zahŕňa aj vieru v toto hlboké cítenie
keby som to mal zjednodušiť povedal by som asi že celkovo je zmyslom života čo najefektívnejšie využitie energie a najproduktívnejší výkon z vašej strany, čiže pocítenie harmónie medzi vami a okolím a vnútorý pokoj ... a samozrejme je dobré mať pri tom aj deti :-S
spomenula som si na tohto predstaviteľa Osvietenstva v psychológii : Julien Offray De La Mattrie - podľa neho stvorila príroda ľudí na to, aby boli šťastí, ale tiež pripúšťa že existencia ľudí nemá vôbec žiadny zmysel.
Takže , vidím , že ste tu dali niektoré dosť hlboké myšlienky , ale možem vás uistiť , že zmysel života sa dá vysvetliť jednou vetou Haha najdete ju tu » www.martinus.sk/?uItem=18457...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Niekto koná dobro, zo sebeckých dôvodov- chce ísť do neba. Ja konám dobro, pretože ma napĺňa pocit, keď vidím ľudí šťastných.
Kazde konanie cloveka, ktore ho robi stastnym.
Zmysel zivota v uzsom slova zmysle:
Uskutocnovanie takych aktivit, ktore cloveku prinasaju fyzicku ako aj psychicku pohodu a maju tendenciu vyplnit zivot az po jeho koniec.
Zial vecsina ludi si dava zmysel života ako vystudovat skolu a chodit do prace NAHROMADIT SI PENIAZE A UZIVAT SI CO MOžNO NAJVIAC A NEMYSLIET PRITOM AJ NA OSTATNYCH .
Ale ich život sa na koniec aj tak skončí všetko zlato aj majetok schatra a vtedy si až uvedomia že to všetko bolo zbytocne
( Napísal si "Ale ich život sa na koniec aj tak skončí všetko zlato aj majetok schatra a vtedy si až uvedomia že to všetko bolo zbytocne"Vtedy to už budem mať hlboko v piči)
ak si Ateista tak hej, ale ver že každý Ateista a hlavne človek ktorí nežil práve najlepšie sa i na smrtelnej posteli zrazu stava krestanom a zrazu sa zacne modlit a zacne bedakat a bat sa . Ale vtedy je už žial neskoro
Nemyslím si že život má zmysel a ak hej určite nie v zmysle aký by si človek za života prial, alebo dokonca vedel predstaviť... Nuž nezostáva mu potom nič iné ako mu ho dať sám.
Ale inak je to podľa mňa v podstate jedna veľká členiaca sa náoda, nuž a my sme z nej akosi vyvstali, ako kopa iných vecí..
keby som to mal zjednodušiť povedal by som asi že celkovo je zmyslom života čo najefektívnejšie využitie energie a najproduktívnejší výkon z vašej strany, čiže pocítenie harmónie medzi vami a okolím a vnútorý pokoj ... a samozrejme je dobré mať pri tom aj deti :-S
Nuž a ja s ním súhlasím.