sranda že tato otazka začne každeho trapiť až keď vyrastie ... mojim cielom je dostať sa zase na detskú uroveň a neriešiť zmysle života ale smiať sa na hovadinách, naháňať sa na záhrade a jesť jahody a večer si dať kakauko
Pomahat ostatnym , zasvetit svoj zivot bohu, zrieknutie sa materialnych veci , len to ty da zmysel do zivota a aj pokoj na dusi . Da sa zit bud duchovne alebo podla hmotnych veci . Ak budes zit pre hmotne veci tak nikdy nebudes mat na dusi klud . Pokoj na dusi a zmysel v zivote ty moze dat jedine viera a robenie dobrych skutkov .Dobry skutok je sam o sebe potesenim, to si pametaj
"Dobrý život spočíva v hľadaní dobrého života." - Alasdair MacIntyre.
Prečítaj si nejakú knihu od neho, je to asi najlepší etik súčastnosti. Inak dobrý život tj. zmysel spočíva v dobre si stanovenej IDEY (ktorá je sama o sebe zmyslom života) . Na základe tej IDEY potom stanovený cieľ a nasledovanie ho. Dalo by sa povedať že v cnostnom živote. Povedzme že zmysel života je tým pádom láska.....neber to ako nejakú záverečnú implikáciu môjho výroku, to že je to láska je môj osobný názor.
@kierkegaard Ono to v podstate ani nie je idealizácia. Idealizácia by to bola vtedy, ak by som reále verila a spoliehala sa na to, že to tak naozaj bude... Ale hej, emptysoul alias Peter ma už mnohokrát presvedčil o tom, že nie je v pohode. (sorrynotsorry Petrík)
Zmyslom života je nájsť zmysel života. Či už je to nájdenie potencionálnej soulmate, debutové CDčko Robka Kazíka alebo zlacnené tofu v potravinách, to musíš posúdiť len ty sám. Slovami klasika: ,,Život je jeden veľký bordel a nikomu sa ho ešte nepodarilo upratať.".
Tomas55555 to zhruba napísal, dodal by som, že je to utrpenie, mnoho strádaní, zapierania a námahy, pre každého, kto sa vidá po tejto tŕnostej ceste...
konečný "efekt- odmena"je však večný život, život, ktorý pripravil Boh pre každého z nás, ktorí v neho uverili a stali sa doslova božími misionármi...
a vidíte ako to vo svete vypadá...
svet Boha odkopol, žije si pre seba a diabol si mädlí ruky, akí sú ľudia naivní a ľahostajní, ba dokonca uverili, že on Luciferko neexituje...
vyhráva na zemi, ale jeho vláda sa končí a nebude to už dlho trvať...
dajte si svoje životy do poriadku, dokážte, že patríte pod Božiu strechu skadiaľ ste vzišli....
@5 prave naopak. poznanie zivota z jeho sirsieho spektra a uvedomenie si postavenie cloveka v nom, absurdnosti bytia a ineho, ti dava neskutocnu slobodu vyjadrovat svoje skutocne, aj detske ja, a s omnoho plnsim pocitom zadostucinenia a uzitia si daneho momentu.
vidim to hlavne na sebe, ked cim viac uchopujem nezmyselnost existencie, tym hlbsie si zaroven uzivam bezprostrednost a hravost svojej povahy. a prave vdaka tomuto momentu, uvedomeniu si, ktore by ani zdaleka nebolo pritomne v uvazovani dietata, sa vies skutocne tesit zo zivota. ako vravel camus, you must imagine sisyphus happy.
a k teme, nehladam v zivote zmysel, pretoze ho nema. to vsak ale neznamena, ze si neuzivam kazdu jednu jeho nuansu. co som vlastne povedal asi uz aj hore
@melancholik@4 sranda ze tato otazka je tu stale ked vidim birdz,'zaloz forum aky je zmysel zivota' ,cloveka to netrtne ale myslim si ze prave na tomto zaklade zalozil forum ,chytry to clovek
Otázkami zmyslu života sa zaoberá psychoterapeutická metóda či Logoterapia (Viktor Frankl). » sk.wikipedia.org/wiki/Viktor_Fra...
Pre mňa je zmysel života napĺňať zákony lásky - milovať ľudí, priateľov aj nepriateľov, láskou vychádzajúcou z lásky Boha ako otca (stvoriteľa). Správne milovať druhých je možné ak pravdivo milujem aj seba.
@vitocorleone@sugy1 Ste fakt veľmi odvážni a silácki, dúfam, že sa cítite aspoň trošku lepšie s týmito vašimi podjebávačskými rečami Hlavne ty, sugy, proti ktorému som nikdy nepovedal ani pol slova, pokiaľ viem
Zmysel života nie je žiadny, ale každý človek si môže tomu svojmu životu nejaký zmysel pripísať.
Ja si myslím že človek by si to tu mal plne užiť kým má tú možnosť a nebrať život nejak prehnane vážne.
@tomas55555 presne tak.
Skoro každý moderný človek dnešného sveta si myslí: ,,Mám len jeden život,tak prečo by som si ho neužil,ako sa dá?"
No ja mám svoje vlastné heslo:,,Mám len jeden život,tak prečo ho neobetovať tomu,od koho som ho dostal?Prečo nepriviesť k nemu hriešnikov?
@kuko1965 S tým nesúhlasím....lepšie je byť správny ateista ako pokrytecký veriaci. A poznám zo pár ateistov ktorý žijú veľmi usporiadaný život a nie sú egoisti, dokonca sú lepší ako niektorí veriaci.....netreba sa nato takto vôbec pozerať. Keby si sa narodil v Česku si na 70% neveriaci atď.....viera je často dar a je determinovaná aj tým kde sa narodíš. Preto nevidím dôvod nazývať ateistov egoistami, až ma mrazí ak si predstavím že niekto takto zaškatuľkuje človeka.
@kuko1965 "Neveriaci je skrytí egoista". Však to je odsúdenie celej skupiny ľudí...to isté ako keď niekto povie "Cigáň je skrytý klamár" , "Muslim skrytý terorista". Nezdá sa ti to hrozné? Znie to nadradene.
@kierkegaard mne je z toho vyslovene zle ked pocuvam taketo reci...ako si niektori veriaci myslia ze su nejaki vyvoleni a lepsi ako ti ostatni "egoisti"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
Prečítaj si nejakú knihu od neho, je to asi najlepší etik súčastnosti. Inak dobrý život tj. zmysel spočíva v dobre si stanovenej IDEY (ktorá je sama o sebe zmyslom života) . Na základe tej IDEY potom stanovený cieľ a nasledovanie ho. Dalo by sa povedať že v cnostnom živote. Povedzme že zmysel života je tým pádom láska.....neber to ako nejakú záverečnú implikáciu môjho výroku, to že je to láska je môj osobný názor.
konečný "efekt- odmena"je však večný život, život, ktorý pripravil Boh pre každého z nás, ktorí v neho uverili a stali sa doslova božími misionármi...
a vidíte ako to vo svete vypadá...
svet Boha odkopol, žije si pre seba a diabol si mädlí ruky, akí sú ľudia naivní a ľahostajní, ba dokonca uverili, že on Luciferko neexituje...
vyhráva na zemi, ale jeho vláda sa končí a nebude to už dlho trvať...
dajte si svoje životy do poriadku, dokážte, že patríte pod Božiu strechu skadiaľ ste vzišli....
ja si pametam ze u mna uz vtedy zacinali nejake take pochody, filozofickejsie...
vidim to hlavne na sebe, ked cim viac uchopujem nezmyselnost existencie, tym hlbsie si zaroven uzivam bezprostrednost a hravost svojej povahy. a prave vdaka tomuto momentu, uvedomeniu si, ktore by ani zdaleka nebolo pritomne v uvazovani dietata, sa vies skutocne tesit zo zivota. ako vravel camus, you must imagine sisyphus happy.
(pozdravujem pána langoša... *IksDé
A tak, tesit sa zo zivota aj ked nie je idealny, byt dost dobra v tom co robim, precestovat vsetko co sa da a pomahat ludom byt stastnymi.
» sk.wikipedia.org/wiki/Viktor_Fra...
Pre mňa je zmysel života napĺňať zákony lásky - milovať ľudí, priateľov aj nepriateľov, láskou vychádzajúcou z lásky Boha ako otca (stvoriteľa). Správne milovať druhých je možné ak pravdivo milujem aj seba.
Ja si myslím že človek by si to tu mal plne užiť kým má tú možnosť a nebrať život nejak prehnane vážne.
...
...
to zaberie celý váš život a 90% času.
Skoro každý moderný človek dnešného sveta si myslí: ,,Mám len jeden život,tak prečo by som si ho neužil,ako sa dá?"
No ja mám svoje vlastné heslo:,,Mám len jeden život,tak prečo ho neobetovať tomu,od koho som ho dostal?Prečo nepriviesť k nemu hriešnikov?