tak co si mozu so sebou doniest je kuchyna hodna nasej kulture a ked budu praktikovat svoje veci tka aby nezasahovali do domorodej kultury su u mna vitany
@2
mame tu dosť promultikulti kokotov a pič a pre svou choru babku neurobia nič..ale tej havedi daju aj posledne... lebo pomahať im treba...
najprv treba urobiť poriadok doma a až tak usporiadať život niekomu cudziemu...
každpadne nemam nič proti ak je pre štat prinosom a nemylsim tym to, že pride robiť do VW, kii a jaguara...
@alex458 súhlasím s tebou. Je to tak : Čakajú, že my sa v ich krajine budeme správať podľa (výhradne ) ich zákonov. No ak prídu k nám robia si čo sa im zachce.
@alex458 a je možné " prevychovať " dospelého človeka, na inú mentalitu, dokonca na iné náboženstvo? V Nemecku už taký politici ako Schauble hovoria, že islam už patrí k Nemecku.
@jantebont V USA sa to štiepy podľa mňa hlavne na náboženstve, ktoré je úzko prepojené na nacionalizmus. Dnes som niekde zachytil, že vraj až 90% občanov USA sa modlí aspoň raz denne. Čo je obrovské číslo. Tak sa dosť bije, keďže to národ je silno prepojený s kresťanstvom - hoci formálne majú v tomto jednu z najprísnejších ústav, ktorá striktne oddeľuje náboženstvo od občianskej spoločnosti a štátu. Niektoré teórie hovoria, že práve to striktné legislatívne oddelenie náboženstva od štátu posilňujú náboženské vedomie obyvateľov. Ale ako vravíš, Kanada je na tom dobre - podľa mňa aj Francúzsko (napriek častým útokom), kde dominuje občiansky princíp. Možno ešte Švédsko by som doplnil. Ale pre objektivitu asi treba dodať - že vo všetkých týchto multikultúrnych krajinách je aj silná opozícia, ktorá multikulturalizmus neustále napáda - ako "deštruktívny" a "nefunkčný".
Môj postoj je negatívny.
V zásade sa stotožňujem s @2.
Ak ide o civilizovaných, kultivovaných ľudí, ktorí budú rešpektovať naše zvyklosti, zákony a normy, tak fajn...
V opačnom prípade by som tamtie ostatné zvery spláchol vodným delom a vyhodil za hranice len taký fukot...a to by ešte dobre obstáli...
pokiaľ sa budú správať normálne, prosím, prišli do Európy, tak nech sa tu naučia žiť po našom... samozrejme žiadnu masovú imigráciu neschvaľujem, je to neuveriteľná záťaž pre jednotlivé štáty a Európa nie je bublina aby sa mohla nafukovať donekonečna a poňala celý svet, a ak nemá niekto pas, jednoducho by som ho nepustil cez hranice, ja tiež musím ukazovať pas/vybavovať/platiť víza aby som sa niekam dostal, prečo by oni mali byť výnimkou?...
@james98 nečudujem sa, že ju napádajú, v mnohách ohľadoch je skutočne nefunkčný a deštruktívny, ale to je aj ukrajinská vláda teda vlastne aj naša a mnohé iné...
@wayne imámov ktorí šíria nejaké formy wahhabizmu/či zavádzanie šárie v Európe by som okamžite vyhostil na nejaký ostrov, veď to sú radikálni dementi od kosti, ich len segregovať/izolovať od ostatku spoločnosti... pre mňa sú to rovnako nebezpeční kreténi ako náckovia, nechápem ako si niektoré krajiny môžu nechať takto po sebe šlapať...
multikulti je zlyhany experiment, lebo kultura zahrna aj moralku a modely spravania. a nie vsetky moralky a modely spravania su si rovne, cize zaprve vyhlasovat ze ano su a treba vsetky tolerovat je kravina.
a zadruhe mnohe formy moralky a modelov spravania (obvykle tie primitivnejsie) su agresivne, nasilnicke, barbarske a nebezpecne, takze zaprve si nezasluzia byt tolerovane a zadruhe taketo barbarske "kultury" obvykle vyhravaju, lebo actual kultivovane a tolerantne kultury sa ich snazia tolerovat tak dlho, kym sa tym nenechaju znicit a prevalcovat.
zaroven, stat ma byt zgrupenim ludi podobnej moralky a kultury kedze je to v praxi jedina vec co jeho spolocnost drzi pohromate.
cize multikulti je picovina uz len ako idea a napad. a nasledne, ako vidime, absolutne nefunguje ani v praxi.
@james98 vymaž a vlož znova inak naprostý súhlas s @Tomias
teda pokial ide hlavne asi o SK... hospice, penziony a domovy praskaju vo svikoch ale kazdy druhy slovak mele o tradičnej rodine
súhlasim, ze cudzie kultury mozu priniest do spolocnosti aj nieco pozitivne, ale odtial potial... Zijem viac menej v BE a toto je jedna z veci, ktoru Bruselu vycitam - ay prilisny ôiberaliymus na jednej strane a diktat ostatnym clenom EU na strane druhej. Ale musim povedat, ze osobne nepocitujem ziadne problemy suvisiace s multikulti, okrem toho, pracujem v naprosto multikulti kolektive, kolegovia od USA po Cinu, od JAR po Finsko... ale aj tak sa naprosto bezpecne citim v Luxembourgu.
@Jantebont keby sa dialo neviem čo, BA nikdy nebude vyzerat ani ako Berlin, ani ako Paríž ba ani len ako Praha
Multikulti znesiem ale len v ramci europy ...cize zmiesane europske narody mi nevafia ale nechcem aby europu a jej moralne hodnoty a kulturu znicili bojovnici islamu...uz prijat Turkov do EU bola chyba...
citujem: "napr v GB je uz viac ako 100 sudov saria ktore si sudia a presadzuju svoje pravo - cize toto je uz daleko za ciarou ktoru som ochotny tolerovat"
no pokial si na sukromnom pozemku tak musis respektovat pravidla ake si urci majitel.
Do určitej miery áno, od určitej miery NIE. Osobne mi nevadí ani kde-tu nejaký ten černosko, moslim či mimozemšťan, ale nepáči sa mi predstava, že by u nás mali vybudovanú nejakú významnú komunitu a podriaďovanie sa ich požiadavkám
Menšiny mi nevadia, ved aj teraz tu žijú moslimovia a je to v poriadku, ale zámerne budovať krajinu vrámci nejakého multikulti vozrca,že týchto tu máme málo, tak dovezieme aspoň 50 tisíc, a oni sa postupom času minimálne ztrojnásobia, to určite nie. Menšina sa prispôsobí kultúre väčšiny, akonáhle je silná tak už presadzuje to svoje. Je naivná, infantilná predstava že to môže takto fungovať, rôzne mentality, kultúry takto pomiešané.
Musíme si dať sakra pozor, koľko ľudí z iných kultúr sem príde. Veľmi rýchlo sa rozmožia a veľmi intenzívne budú presadzovať svoje. Zvlášť pre naše malé 5 miliónové Slovensko. Máme tu plno Maďarov, potom aj Rusínov alebo Čechov, ale tí sú kultúrne veľmi podobní. Potom tu máme 2 exotické menšiny. Jedna je podnikavá, ale celkom slušná. Tá druhá je ani nepodniká, ani nepracuje, len kradne a využíva sociálny systém - a bohužiaľ nikdy sa ju nepodarilo integrovať.
btw, ak tie videá náhodou niekto bude pozerať, všímajte dátumy uploadov.
hlavne pri tom poslednom je zaujímavý. február 2017. porovnajte s počtom ešte doteraz u nás (tým myslím všeobecne európu, nielen konkrétne slovensko) škriekajúcich autistov že otvoriť hranice a tolerancia a pičoviny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
mame tu dosť promultikulti kokotov a pič a pre svou choru babku neurobia nič..ale tej havedi daju aj posledne... lebo pomahať im treba...
najprv treba urobiť poriadok doma a až tak usporiadať život niekomu cudziemu...
každpadne nemam nič proti ak je pre štat prinosom a nemylsim tym to, že pride robiť do VW, kii a jaguara...
napr v GB je uz viac ako 100 sudov saria ktore si sudia a presadzuju svoje pravo - cize toto je uz daleko za ciarou ktoru som ochotny tolerovat
asi najlepsim prikladom su US - avsak ak nezacnu robit este tvrdsiu imigracnu politicku tak sa im to zosype
Bratislava nebude vyzerat nikdy ako Pariz pretoze ludia ktori ziju tam prichadzaju vacsinou z byvalych kolonii...
celkovo je to tema na dlho
V zásade sa stotožňujem s @2.
Ak ide o civilizovaných, kultivovaných ľudí, ktorí budú rešpektovať naše zvyklosti, zákony a normy, tak fajn...
V opačnom prípade by som tamtie ostatné zvery spláchol vodným delom a vyhodil za hranice len taký fukot...a to by ešte dobre obstáli...
a zadruhe mnohe formy moralky a modelov spravania (obvykle tie primitivnejsie) su agresivne, nasilnicke, barbarske a nebezpecne, takze zaprve si nezasluzia byt tolerovane a zadruhe taketo barbarske "kultury" obvykle vyhravaju, lebo actual kultivovane a tolerantne kultury sa ich snazia tolerovat tak dlho, kym sa tym nenechaju znicit a prevalcovat.
zaroven, stat ma byt zgrupenim ludi podobnej moralky a kultury kedze je to v praxi jedina vec co jeho spolocnost drzi pohromate.
cize multikulti je picovina uz len ako idea a napad. a nasledne, ako vidime, absolutne nefunguje ani v praxi.
teda pokial ide hlavne asi o SK... hospice, penziony a domovy praskaju vo svikoch ale kazdy druhy slovak mele o tradičnej rodine
súhlasim, ze cudzie kultury mozu priniest do spolocnosti aj nieco pozitivne, ale odtial potial... Zijem viac menej v BE a toto je jedna z veci, ktoru Bruselu vycitam - ay prilisny ôiberaliymus na jednej strane a diktat ostatnym clenom EU na strane druhej. Ale musim povedat, ze osobne nepocitujem ziadne problemy suvisiace s multikulti, okrem toho, pracujem v naprosto multikulti kolektive, kolegovia od USA po Cinu, od JAR po Finsko... ale aj tak sa naprosto bezpecne citim v Luxembourgu.
@Jantebont keby sa dialo neviem čo, BA nikdy nebude vyzerat ani ako Berlin, ani ako Paríž ba ani len ako Praha
citujem: "napr v GB je uz viac ako 100 sudov saria ktore si sudia a presadzuju svoje pravo - cize toto je uz daleko za ciarou ktoru som ochotny tolerovat"
no pokial si na sukromnom pozemku tak musis respektovat pravidla ake si urci majitel.
lebo žiadna iná možnosť vysvetľujúca ten tvoj koment neexistuje
hlavne pri tom poslednom je zaujímavý. február 2017. porovnajte s počtom ešte doteraz u nás (tým myslím všeobecne európu, nielen konkrétne slovensko) škriekajúcich autistov že otvoriť hranice a tolerancia a pičoviny.
» data2.unhcr.org/en/situations/m...