Mozete si odmerat tlakomerom alebo klasicky pocitanim uderov srdca za minutu na hodinkach DD moj pulz sa pohybuje okolo 90 co je uz dost vela tak len tak informacne ako som na tom a vlastne ako sme na to vsetci DD
@15 nejak mi to nesedí... Keď sme to testovali v škole, tak som mal v pokojnom stave asi 65 (druhý najnižší z triedy). Po zvýšenej aktivite sa tlak pohyboval v priemere okolo 90-100.
Ale najviac som kedysi mala 120 to som bola na kontrole u lekárky, ona sa tak zhrozila že ma hneď poslala na kardio...Keď som tam prišla, už som ho mala v celku normálny a nič mi nebolo
no asi okolo tych 85 ale sak nwm nemeram si kazdu hodinu mozno raz za tyzden , a nekedy mam aj mensi a nekedy aj vacsi ,,, ked cvicim raz za cas tak mam aj 160 a to uz je trochu nebezpecne si myslim ma picha pri srdci ked mam taky vysoky
@torpedo08 už nad 100 bežne v pokoji je dosť zle, radšej treba zájsť ku kardiológovi. Niektoré tachykardie sú v podstate neškodné a nič s tým nenarobíš, ale niektoré môžu byť vážnejšie a treba na to dohliadať. Srdce sa pri tak vysokom tepe dvojnásobne zaťažuje, a skôr sa unaví.
@sanduleak tak ale nemam to zas stale nekedy len a k lekarovi sa mi proste nechce kvoli takejto veci mam dost dalsich zdravotnych problemov ktore sice tiez neriesim no ale chapes a pri mojom zivotnom style (cigarety alkohol) srdce aj tak dlho nevydrzi
či počkať.... aký je ideálny ? trochu som sa pomýlil neviem, proste mám ideálny tlak až taký trošku zvýšený ( že skôr "dospelácky" mi doktorka povedala)
Prvé číslo – systolický – udáva maximálnu hodnotu tlaku v okamihu úderu srdca, druhé číslo – diastolický – hovorí o tom, aký je minimálny tlak medzi dvoma údermi srdca.
Najvyšší tlak mávame ráno po prebudení, vyššie sa potom vyšplhá zasa popoludní, medzi 16. a 18. hodinou. Najnižší, odpočinkový, máme v čase, keď väčšina z nás spí, medzi 3. a 4. hodinou ráno.
Čísla 120/80 sú optimálne, ešte ani pri hodnotách do 130/85. Ale ak vám tlakomer ukazuje už dlhšie vysoké hodnoty, bude niekde problém.
--
PULZ 50 – 60
Pulz je tlaková vlna, ktorá vznikne, keď sa vypudí krv z ľavej srdcovej komory do aorty a odtiaľ sa šíri tepnami do celého tela. Zjednodušene povedané – pulz hovorí o tom, ako rýchlo nám bije srdce. Rovnako ako krvný tlak, aj pulz treba pravidelne kontrolovať.
Optimálna hodnota je 50 – 60, za hraničnú sa považuje 70 úderov za minútu. Ak je totiž frekvencia dlho nad nimi, výrazne sa zvyšuje hrozba infarktu.
--
. . . neni blbosť, ako blbosť
. . . pozdravujem tymto torpedo08 a hlavne wikipedia.org
A este lopnem jeden textik:
Menej je viac
Kedysi sa verilo, že optimálny tep je 70 – 80 úderov srdca za minútu, čo je norma mierneho hudobného tempa. Takýto pulz v 18. storočí zvykli namerať u mladého zdravého muža po dobrom obede a v dobrej nálade. Nebral sa do úvahy vplyv trávenia potravy a pravdepodobné súčasné popíjanie alkoholu. Dnes vieme, že optimálna frekvencia ľudského srdca je podstatne pomalšia. Je to frekvencia, ktorá šetrí energiu, významne znižuje riziko pri ischemických príhodách a má potenciál predlžovať život.
"V Paríži dvadsať rokov sledovali srdcovú frekvenciu u vyše 4-tisíc ľudí," vysvetľuje to na výsledkoch veľkej štúdie prof. MUDr. Viliam Bada, CSc., prednosta III.internej kliniky FNsP na bratislavských Kramároch. "Tí, ktorí mali minútovú srdcovú frekvenciu vyššiu ako 75 úderov, mali trojnásobne vyššie riziko úmrtnosti zo srdcovo-cievnych príčin. Menej teda v tomto prípade znamená viac. A už 70 úderov srdca za minútu je priveľa."
Bianka Stuppacherová, PRAVDA / 5. novembra 2008 23:33
@alohomora@sufurky@bress nepomylila som si to s tlakom, bola som dva krat s tym na pohotovosti aby mi natocili ekg lebo na karidologii mi nic nezistili , a naposledy asi dva a pol tyzdna dozadu som mala 138 .. a povedala mi ze je to v pohode ze ked to mam raz za cas
@sufurky zvladne. Kamarata hospitalizovali a mal nejakych 230 a nemal fibrilaciu. A cez leto na kardiologii mal chalan nejakych 270 dokonca ale tomu uz potom zvarili
@sufurky no pri fyzickej zatazi hej. A ano taky pulz mat je porucha ale este srdce nemusi nutne zacat fibrilovat, ak je mlade abo tak ( este presne neviem )
@niktozaujimavy co ja uz vobec nevim ani o co ide nechapem ako sa mohla takato tema prebrat k zivotu po rokoch dnes mam tlak vysoky jak svina a hlavne pulz
@niktozaujimavy fakt divne ked si clovek uvedomi ze uz sem asi skoro nikto nechodi co tu diskutoval vtedy a ktovie kolko z nich uz ani nezije inak teraz som az pochopil tvoj koment ked som si pozrel co som pisal vtedy pred rokmi a to nebol moj tlak to je normalne obrazok z netu aj ked teda vtedy som ho mal nejak tak ale dnes je to o dost horsie ako som uz pisal
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
ale v niektorých situáciach mi vybuchuje priam cez oko 200/300
@indzisko nj ja mam vacsinou nieco okolo 58-59 v pokoji ale viem, ze kondicny sportovci vpokoji maju aj menej
80 - 90 - je znacne vysoky
60 - 70 - je zvyseny pulz
50 - 60 - je pulz cloveka, ktory je po spanku alebo lezi v pokoji
Ale najviac som kedysi mala 120 to som bola na kontrole u lekárky, ona sa tak zhrozila že ma hneď poslala na kardio...Keď som tam prišla, už som ho mala v celku normálny a nič mi nebolo
@depropex noo ale toto som chcel ti ja povedat
to hore je horny to dole spodny a to este viac dole to 70 je pulz
Normálne mám okolo 40-50 úderov za minútu.
Prvé číslo – systolický – udáva maximálnu hodnotu tlaku v okamihu úderu srdca, druhé číslo – diastolický – hovorí o tom, aký je minimálny tlak medzi dvoma údermi srdca.
Najvyšší tlak mávame ráno po prebudení, vyššie sa potom vyšplhá zasa popoludní, medzi 16. a 18. hodinou. Najnižší, odpočinkový, máme v čase, keď väčšina z nás spí, medzi 3. a 4. hodinou ráno.
Čísla 120/80 sú optimálne, ešte ani pri hodnotách do 130/85. Ale ak vám tlakomer ukazuje už dlhšie vysoké hodnoty, bude niekde problém.
--
PULZ 50 – 60
Pulz je tlaková vlna, ktorá vznikne, keď sa vypudí krv z ľavej srdcovej komory do aorty a odtiaľ sa šíri tepnami do celého tela. Zjednodušene povedané – pulz hovorí o tom, ako rýchlo nám bije srdce. Rovnako ako krvný tlak, aj pulz treba pravidelne kontrolovať.
Optimálna hodnota je 50 – 60, za hraničnú sa považuje 70 úderov za minútu. Ak je totiž frekvencia dlho nad nimi, výrazne sa zvyšuje hrozba infarktu.
--
. . . neni blbosť, ako blbosť
. . . pozdravujem tymto torpedo08 a hlavne wikipedia.org
A este lopnem jeden textik:
Menej je viac
Kedysi sa verilo, že optimálny tep je 70 – 80 úderov srdca za minútu, čo je norma mierneho hudobného tempa. Takýto pulz v 18. storočí zvykli namerať u mladého zdravého muža po dobrom obede a v dobrej nálade. Nebral sa do úvahy vplyv trávenia potravy a pravdepodobné súčasné popíjanie alkoholu. Dnes vieme, že optimálna frekvencia ľudského srdca je podstatne pomalšia. Je to frekvencia, ktorá šetrí energiu, významne znižuje riziko pri ischemických príhodách a má potenciál predlžovať život.
"V Paríži dvadsať rokov sledovali srdcovú frekvenciu u vyše 4-tisíc ľudí," vysvetľuje to na výsledkoch veľkej štúdie prof. MUDr. Viliam Bada, CSc., prednosta III.internej kliniky FNsP na bratislavských Kramároch. "Tí, ktorí mali minútovú srdcovú frekvenciu vyššiu ako 75 úderov, mali trojnásobne vyššie riziko úmrtnosti zo srdcovo-cievnych príčin. Menej teda v tomto prípade znamená viac. A už 70 úderov srdca za minútu je priveľa."
Bianka Stuppacherová, PRAVDA / 5. novembra 2008 23:33
ale mne sa strieda kvôli anémii. raz mi bije srdce rýchlo a raz pomaly aby sa vyrovnala hladina železa. tak teraz mrznem a bije mi 68 za minútu.
sa čudujem, koľko ľudí odpovedá na tak osobné otázky...........
V pokoji je optimálne tak 60 pri nejakej zátaži 100 140 určite nie je normalne
A nepovedala ti že máš atriálnu fibriláciu ?
140 nie je normálne
200 JE MAX pulz viac srdce nezvladne
Ja myslím maximálny pulz pri fyzickej zátaži a inak kamarát musi mať nejakú poruchu čo mu zistili už 200 je nenormalne
Sice ma mlade srdce ale aj to ma svoj limit
Ráz je nízky potom v norme alebo privysoký. To záleží na situáciu. Ale niekedy v noci mávam bušenie srdca tak to je vyskočený na 100.