Teraz som dočítal na aktuality.sk že od 1. decembra tohto roku sa budu s občianskym preukazom vydávať aj elektronické čipy..... A každý si ich bude musieť dať, lebo bude ho vyžadovať zamestnávateľ práce, ak ho nebudete mať tak vám ani záchranná služba nem
Tak nedávno sa museli začipovať psy, ačky, fretky, teraz už elektronický čip s občianskym preukazom, vyzerá to tak, že čoskoro už nás budu naozaj čipovať priamo do zadku alebo medzi oči.....
to s tým čipovaním psov tuším (nie som si istá) zrušili, pretože kopec ludí bolo lakomých na tých 15eur či kolko a radšej dali psíka do útulku .. popripade si ho hned ako ho tam zacipovali aj vzali spat
a cital si vobec ten clanok? nehovori nic o tom, ze ti zachranka nepomoze, ak ho nemas, to je ocividna hlupost.
"občan bude môcť využiť už existujúce elektronické služby, pri ktorých je potrebný zaručený elektronický podpis" tot zhrnute skoro vsetko, co ti clanok poskytol.
je to uplne super, kedze sa tym prakticky totalne zliqiduje kriminalita. kazdy bude vystopovatelny, ziaden zlodej sa neschova ani nebude mat falosne aliby ani nebudu moct nikoho uniest
Inak ten cip to je ten isty princip ako bezkontaktna platobna karta. Funguje to len ked to prilozis k citacke. A v principe je to fajn vec a navyse sa taky doklad totoznosti takmer neda sfalsovat. Horsie je to ze pri pohlade na to ako vlady spionazuju vlsnych ludi to moze vyvolavat u ludi obavy aky bude dalsi vyvoj.
@wind Tak ja som o tom čítal na viacerých stránkach, nie na aktuality.sk a tam bolo že ti ani záchranná služba nepomôže...
A s tými psami to je pravda, lebo si naplnili vačky a koniec, ale však ak by očipovali ľudí a zrušili to tak čo aj tak ťa môžu monitorovať...
@qwedsayxc snad neveris tomu, ze zachranar ta necha tak, ked budes kdesi po havarke lezat polomrtvy na ceste len kvoli tomu, ze pri sebe nemas obciansky? popripade mas stary obciansky bez cipu? hen, tam si skap.
je ich povinnostou ti pomoct.. pracovnou aj ludskou.
@qwedsayxc
1. čip na občianskom? noa? v základe nejde o to kde máš čip a aké dáta sa o tebe zbierajú, to je nepodstatné, podstatné je kto a za akých okolností k nim má prístup a ako sa použijú.
2. odpoviem na otázku v názve diskusie, lebo ten prvý koment je... hmm... bez otázky:
ľud má silu nulovú, kým nemá v ruke strelné zbrane s ostrými nábojmi a nepochoduje na vládne inštitúcie.
prípadne kým nemá na konte 90% bohatstva štátu a neposiela na členov vládnych inštitúcií nájomných vrahov a vypaľačov.
@midnight Tak ten čip, myslím, že na svete ( najmá v USA a Izraeli) je plno ľudí, o ktorých ani nevieš a chcu o tebe vedieť všetko, prostredníctvom odpočuvania ťa... A ak by si mal v sebe čip, o čo sa snažia, a toto mi to potvrdilo, tak by ťa už odpočuvali furt, proste s niekýms a môžeš stretnuť a potom ked nemáš pri sebe mobil tak ťa neodpočuju, ale s tým čipom...
Slovenský národ ani nemá chuť mať nejakú vyjednávaciu silu - možno zvyk z predošlého režimu. Stačí sa mrknúť na posledné referendum ako skončilo (účasť necelých 23%), ale na druhej strane niektoré otázky neboli pre "obyčajný ľud" ak to mám takto nezdvorilo povedať. Každopádne Slováci by sa ešte mali naučiť brániť svojej vláde. Sťažujeme sa, že aká je každá ďalšia vláda neschopná a pritom sme neschopní aj my.
@qwedsayxc To s tou záchrannou službou je úplná blbosť. Je každého povinnosťou pomôcť niekomu, kto môže príjsť o život (nemusíš mu pomôcť vtedy, ak by si sa pri tom ty nejako ohrozil). O to väčšia je to povinnosť záchranárov.
Podľa mňa je to dosť agresívny spôsob narúšania osobnej slobody, avšak stále je to mimo ľudského tela, takže sa tým toho veľa nemení. Beztak sme už teraz ľahko vypátrateľní vďaka mobilom, internetu, čipom v autách či kreditkách. Nepáči sa mi to ani trochu. Ľuďom pri moci jebe a potom národniari nadávajú na všetkých, čo chcú opustiť tento hnusný štát. Odchádzam pri prvej príležitosti a ak to bude možné, mením si občianstvo.
@alpynus no hej, to je ďalšia možná odpoveď, len už som ti vysvetľoval tie svoje tri režimy/úrovne uvažovania, tak selektujem podľa toho či sa mi chce/nechce vysvetľovať tie ktoré by bolo mnohým ľuďom potrebné vysvetľovať, alebo nie
preto treba najprv popracovat na zabezpeceni @method to zas ne, v dnesnej dobe sa ludia buria aj za mensie picoviny, keby ich takto sikanuje stat tak je tu hned revolucia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Tak nedávno sa museli začipovať psy, ačky, fretky, teraz už elektronický čip s občianskym preukazom, vyzerá to tak, že čoskoro už nás budu naozaj čipovať priamo do zadku alebo medzi oči.....
a cital si vobec ten clanok? nehovori nic o tom, ze ti zachranka nepomoze, ak ho nemas, to je ocividna hlupost.
"občan bude môcť využiť už existujúce elektronické služby, pri ktorých je potrebný zaručený elektronický podpis" tot zhrnute skoro vsetko, co ti clanok poskytol.
A s tými psami to je pravda, lebo si naplnili vačky a koniec, ale však ak by očipovali ľudí a zrušili to tak čo aj tak ťa môžu monitorovať...
je ich povinnostou ti pomoct.. pracovnou aj ludskou.
1. čip na občianskom? noa? v základe nejde o to kde máš čip a aké dáta sa o tebe zbierajú, to je nepodstatné, podstatné je kto a za akých okolností k nim má prístup a ako sa použijú.
2. odpoviem na otázku v názve diskusie, lebo ten prvý koment je... hmm... bez otázky:
ľud má silu nulovú, kým nemá v ruke strelné zbrane s ostrými nábojmi a nepochoduje na vládne inštitúcie.
prípadne kým nemá na konte 90% bohatstva štátu a neposiela na členov vládnych inštitúcií nájomných vrahov a vypaľačov.
Za pol roka nebudú povinné ani tieto.
@method to zas ne, v dnesnej dobe sa ludia buria aj za mensie picoviny, keby ich takto sikanuje stat tak je tu hned revolucia