inak, je hrozne zaujímavé to čitanie toho typu na tej stranke ... už som to nečítal dlhšie ale veľmi zvláštne je to ako to na mňa presne sedí a nachádzam sa v každej vete
(@11 sú stránky, ktorú sa tomu do podrobna venujú a dokonca aj zoznamky, v rámci tejto typologie, je najpodstatnejšie druhé písmenko - mal by si hľadať partnerku s rovnakým písmenom, druhé najpodstatnejšie je posledné - tam by to malo byť naopak, aby sa chaotici a "upratanci" pekne dopĺňali a neboli ani jeden príliš upajtí/chaotickí. Prvé a tretie nie je tak podstatné, ale obecne sa odporúča E+I a F+T. Ale tam je to už viac jedno. ) Ku mne napr. podľa ideálovej najviac hodia ľudia ako Hitler INFJ.
MBTI je z hladiska validity aj reliability nespolahlivy osobnostny test. Vysledky su casto ovplyvnene aktualnou naladou a nie su stabilne v case. Ani samotnych 16 osobnostnych typov nestoji na vedeckom zaklade.
problem ludi je ze poznaju tuto typologiu iba povrchne, treba si nastudovat aj kognitivne styly pre kazdy typ a pochopit ich, nasledne sa snazit rozvijat svoje dve slabe funkcie... len tak sa da z tejto typologie vytazit maximum...ak by mal niekto zaujem, tu je zaklad rozpracovany, ale da sa ist viac do hlbky » ografologii.blogspot.sk/2013/03/8-kogni... @Delica nie je to jedno, niektore typy sa k sebe hodia viac ine menej
@genksta jop, ja viem, chcela som tým povedať - že v realite je to jedno. Nakoniec si partnera nevyberieme podľa typologie a napokon mnohý končíme s niekým povahovo úplne mimo tabuliek kompatibility...a občas to aj výborne funguje.
@Delica to je pravda ...ale napriklad ja som zistoval MBTI mojej byvalej uz po troch dnoch co sme sa poznali ale nevyslo to, aj ked boli tri podobne pismenka
no lepšie sa človek dakedy nájde v popisoch ako v teste... Alebo naj spraviť viac testov z rôznych zdrojov, a k tomu si o tom dačo prečítať... Mne vychádzalo často INFP, ale keď som čítala dáke charakteristiky ENFP, tak z časti sedelo aj to...
Minule mi vyšiel zas test kde bolo tak na hrane medzi INFP a INFJ (tuším na emiero.sk)
Raz mi vyšlo ISFP
...
Proste, tie testy nie sú moc spoľahlivé. Ak sa to niekto chce dozvedieť o tom viac, tak sú fóra čo sa tomu venujú..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Vzdy som to robila a vzdy vyslo to iste
Totiž, ja mám vždy takmer všetky polia tak vcelku na,hrane a,asi,som,už bola všetko z in- a,občas aj dačo z is-
a som skončil
inak, je hrozne zaujímavé to čitanie toho typu na tej stranke ... už som to nečítal dlhšie ale veľmi zvláštne je to ako to na mňa presne sedí a nachádzam sa v každej vete
ja by som s ďalším ENTP kludne chodila, znie to super
(a napokon to je dosť jedno, aký je kto v tomto typ... v partnerstve)
» ografologii.blogspot.sk/2013/03/8-kogni...
@Delica nie je to jedno, niektore typy sa k sebe hodia viac ine menej
to je dobré či zlé?
no lepšie sa človek dakedy nájde v popisoch ako v teste... Alebo naj spraviť viac testov z rôznych zdrojov, a k tomu si o tom dačo prečítať... Mne vychádzalo často INFP, ale keď som čítala dáke charakteristiky ENFP, tak z časti sedelo aj to...
Minule mi vyšiel zas test kde bolo tak na hrane medzi INFP a INFJ (tuším na emiero.sk)
Raz mi vyšlo ISFP
...
Proste, tie testy nie sú moc spoľahlivé. Ak sa to niekto chce dozvedieť o tom viac, tak sú fóra čo sa tomu venujú..
vzdy mi to vychadza striedavo, asi podla nalady