dalo by sa to uskutočniť, ale nie na celom svete. taký anarchistický štát to by možno aj existovalo, keby ľudia boli viac inteligentnejší a iné veci. so slobodou ide ruka v ruke aj zodpovednosť za svoje činy.
@10 anarchistický štát ostatné štáty určite neuznajú, pretože... nemá suverenitu, nemá ako vystupovať navonok. a keď štát neuznajú iné štáty, tak proste neexistuje.
Absolutna hlupost. Vo svete je privela debilov aby mohla anarchia fungovat. Keby nastala anarchia zacalo by rabovanie, zabijanie, znasilnovanie atd. v 1000x nasobnom mnozstve ako dnes.
eraser: No nemyslím si žeby si mal zvierata zaťahovať do ľudského problému z anarchou zviera je podla mňa viac než človek lebo zabíja len keď chce prežiť alebo keď chránbi potomstvo...
A že anarchystický štát? Pozrite do afriky tam sú anarchysticke štáty Kongo Rwanda Somálsko dokonalí príklad anarchie keď si každý roby čo chce... Sused sejme suseda mačetou lebo je z iného kmeňa deti verbuju a zbroja aby bojovali za dospelích a munície tam máte viac ako žrádla... Preto si myslím že nemali by sme rozoberať pojem anarchia ale ho vymázať a usilovať sa aby k žiadnej anarchii nedošlo...
Dufam ze ma tu teraz vsetci punkaci a podobni im vysmejete alebo daco podobne ale podla mna je to jedna velka hovadina ide tam len o robenie bordelu ublizovanie vsetkym ostatnym fetovanie lupenie a vandalizmus ... aspon takto som ju spoznal ja v mojom blizkom okoli. radsej smrt ako byt anarchysta
anarchia je tak max. sloboda jednotlivca, neaplikovateľná do spoločnosti (najmä nie našej a dnešnej). Je to jednoducho bezvládie - inak povedané bordel a chaos.
Anarchizmus znamená, že môžeš byť slobodný, nikto ťa nemôže zotročiť, nikto ti nemôže rozkazovať, nikto ťa nemôže okradnúť, nikto ťa nemôže využiť. Znamená byť slobodný, robiť veci, ktoré chceš robiť a nebyť nútený to, čo robiť nechceš. Ergo z 99% nereálne...
@creobrotergemmatus to, že si to tú analógiu vo svojej obmedzenej hlave nedokážeš pochopiť neznamená, že je zákonite chyba niekde inde...
@trash a človek v podstate to isté... ver tomu, že anarchia by vyzerala plus mínus rovnako žiadna polícia, žiadne autority, prežili by len tí najsilnejší (ak by samozrejme neboli totálne vypatlaní)... toť môj pohľad. kto má ten svoj, nech sa páči... nemienim sa tu hádať výmyslami nad typu "čo by bolo, keby bolo..."
Nemožné v takom veľkom svete v akom sme. Anarchia by sa teoreticky dala aplikovať na malé spoločenstvo ľudí, kde sa všetci navzájom poznajú, ale tiež by tam s najväčšou pravdepodobnosťou vznikli autority, ktoré by spoločnosť riadili. Jediným rozdielom vo vládnutí v anarchií by bol, že vládu by vystriedal akýsi druh mafie.
je doležite si uvedomiť, ze anarchia nieje "systém" bez pravidiel,ale bez vlády. Nepoznali by ste rozdiel,nezmenilo by sa to na žiadnu džunglu,anarchia nema nič spoločne zo zvieracimi pudmi.
@eraser debilko ja chcem konkretny pripad anarchie u zvierat a nie take bludy, co tu pises, zviera sa sprava instinktivne, ziadna anarchia, ale to ty vies, ze?
@creobrotergemmatus počúvaj ty chytrák, môj pohľad som v krátkosti zhrnul v @37 , ako aj fakt, že nemienim ďalej diskutovať (a už vôbec nie na takejto úrovni) na fantasy témy s človekom, ktorého fantázia začína aj končí suchou reprodukciou naučených faktov... bye bye
Prikláňam sa k názorom, ktoré tu už boli povedané. To by sme my ľudia, museli byť natoľko inteligentní, aby sme vedeli žiť bez usmerňovaní zákonmi. V dnešnej dobe sa to už (myslím) nedá.
suhlasim s nazorom ze anarchia je utopia .... nic lepsie nez anarchiu si neviem predstavit ale pravdou je ze je naozaj neuskutocnitelna ... to by muselo byt anarchistov o dost viac
kto sa nediva na anarchiu ako na peknu predstavu ten myslim ze nechape jej podstatu ... bohuzial su ludia ktory chcu peniaze moc a podobne ... prave koli nim by anarchia znamenala chaos ... neverim tomu ze anarchista by raboval alebo znasilnoval
ale je to apson pekna predstava ... absolutna sloboda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Asi by ľudia museli pochopiť že ich sloboda sa končí tam,kde začína sloboda ostatných...
(či mýlim sa? kľudne ma opravte)
@jaro1991 , @333xander - hej suhlaism s vami
A že anarchystický štát? Pozrite do afriky tam sú anarchysticke štáty Kongo Rwanda Somálsko dokonalí príklad anarchie keď si každý roby čo chce... Sused sejme suseda mačetou lebo je z iného kmeňa deti verbuju a zbroja aby bojovali za dospelích a munície tam máte viac ako žrádla... Preto si myslím že nemali by sme rozoberať pojem anarchia ale ho vymázať a usilovať sa aby k žiadnej anarchii nedošlo...
Anarchizmus znamená, že môžeš byť slobodný, nikto ťa nemôže zotročiť, nikto ti nemôže rozkazovať, nikto ťa nemôže okradnúť, nikto ťa nemôže využiť. Znamená byť slobodný, robiť veci, ktoré chceš robiť a nebyť nútený to, čo robiť nechceš. Ergo z 99% nereálne...
@trash a človek v podstate to isté... ver tomu, že anarchia by vyzerala plus mínus rovnako žiadna polícia, žiadne autority, prežili by len tí najsilnejší (ak by samozrejme neboli totálne vypatlaní)... toť môj pohľad. kto má ten svoj, nech sa páči... nemienim sa tu hádať výmyslami nad typu "čo by bolo, keby bolo..."
» csaf.cz/teoria.php?teor...
» www.prole.info/index_czech.htm...
» video.google.com/videoplay?docid...
To, ze zviera nezije v anarchii je fakt. Tak naco sa tu hras na doleziteho, ked mas v hlave nasrte?
Prikláňam sa k názorom, ktoré tu už boli povedané. To by sme my ľudia, museli byť natoľko inteligentní, aby sme vedeli žiť bez usmerňovaní zákonmi. V dnešnej dobe sa to už (myslím) nedá.
kto sa nediva na anarchiu ako na peknu predstavu ten myslim ze nechape jej podstatu ... bohuzial su ludia ktory chcu peniaze moc a podobne ... prave koli nim by anarchia znamenala chaos ... neverim tomu ze anarchista by raboval alebo znasilnoval
ale je to apson pekna predstava ... absolutna sloboda
Pretože demokracia neznamená, že môžeme všetko (to je anarchia).
Pôvodný zmysel demokracie je "najprv povinnosti, potom práva".