Aký je tvoj postoj k antisemitom? Považuješ antisemitizmus za pokrivenie charakteru? Prejav nižšej inteligencie? Je to dôsledok zlej výchovy a prostredia? Alebo to súvisí s neúspechmi v živote dotyčnej osoby? Čo je podľa teba hlavným spúšťačom na sformovanie tohto svetonázoru? Doplňujúce otázky: Poznáš osobne nejakých antisemitov? Aký máš k nim vzťah? Preberal/a si s nimi túto problematiku?
Rozhodne považujem nenávisť voči židom za prejav nižšej inteligencie.
Antisemitisti (najmä takí tí slovenskí internetoví) ma neustále udivujú keďže si absolútne neuvedomujú aká blízka minulosť je 2. svetová vojna a akú cenu majú tie vyhasnuté životy. Iba kvôli tomu, že príslušníci ich náboženstva sú mocní ľudia, museli tisíce obyčajných ľudí zomrieť.
Čo sa týka bohatých Židov, sú proste šikovní a nevidím dôvod na to ich nenávidieť, skôr im môžeme závidieť kam sa prepracovali ... ľúto mi je však ak niekto svoje majetky zhromažďuje miesto toho aby pomohol ľuďom okolo seba. To by som im možno vyttkla.
Je to rozhodne prejav nižšej inteligencie (viď. goodkokot a jeho časté antisemitské poznámky, ale zas on je psychicky chorý ). Židia boli často úspešní a bohatí, čiže sa za tým celým neskrýva nič iné než prachsprostá závisť.
V niektorých prípadoch je to určite aj vplyv prostredia a výchovy, naši rodičia nás tvarujú, často sú nám vzorom a ak tvoji rodičia pred tebou od mladého veku prezentujú svoje nenávistné názory proti židom, tak budeš ich prezentovať tiež, veď mamka/ocko (pre nás vtedy dokonalí a bez chyby) majú pravdu. Potom už ale v tom staršom, dospelom veku môžeš mať iné názory na určité veci ako tvoji rodičia. Buď sa necháš ovplyvniť aj druhými ľuďmi a zistíš, že židia nie sú také zlo, alebo v tebe to nenávistné presvedčenie je tak zakorenené, že ani najlepší protiburinový prípravok ťa nepresvedčí.
@Antifunebracka Ach #tučniak, čo to zasa pre boha robíš, zasa si vymýšľaš tak aby ti to sedelo do príbehu? Ty musíš mať tak jednoduchý život, 1)niečo si vymyslíš, 2)potom tomu uveríš, 3)Si šťastný
@Antifunebracka Ja ťa ozaj začínam podozrievať, že sa zo seba snažíš spraviť debila na čo najviac miestach za čo najkratší časový úsek Je to tak, tučniak?
@Antifunebracka Ale pravdu, sme tu len my dvaja, medzi štyrmi očami. Snažíš sa vyzerať ak očo najväčší tupec a imbecil schválne, alebo tie tvoje názory proste tak zvyknú vypáliť samé o sebe?
@soy_goodking ako zacala tato telenovela medzi vami dvoma? nejak mi to uniklo a mam pocit, ze som prisiel o vela. srdce mi sice vravi, ze mam fandit tebe, ale moznoze si ty vsetkemu na vine a moju podporu si nezasluzis.
@soy_goodking uuuu, dufal som v nejaku jednoduhsiu zapletku. ten blog je dlhy, o komentoch nehovoriac. ale nebudem predstierat, ze mam na praci nieco lepsie (teda cigy by som si mal ist kupit, to je velmi dolezite) a pustim sa do toho
@soy_goodking tak som si to precital, aj som k tomu napisal mudry komentar, lenze birdz sa rozhodol nezobrazovat druhu stranu. moj komentar teda asi ostane naveky strateny.
treba sa zamysliet preco zidov odvsadial vyhanali, antisemitizmus nie je len slovenske specifikum.
„Židia patria k temným a odpudzujúcim silám. Kto vie, aká početná je táto klika, ako sa držia pospolu a akú moc môžu predstavovať vo svojej jednote?“ – Marcus Tulius Cicero
„Židia sú veľmi súdržní, ale pred Nežidmi sa uzatvárajú a sú k nim nepriateľskí.“ – Marcus Tulius Cicero
„Tento národ (Židia) je mor. Dokázal získať taký vplyv, že nám, víťazom, diktuje svoje zákony.“ – Lucius Anneus Seneca
„Medzi sebou sú poctiví a pripravení k zľutovaniu, ale na zvyšok sveta sa pozerajú ako na nepriateľov.“ – Publius Gaius Cornelius Tacitus
„Ako hrdý Žid chcem, aby Amerika vedela o našom úspechu. Áno, ovládame Hollywood. Bez nás by ste si celý deň v televízii prepínali medzi asi dvomi programami. (...) Ale je mi jedno, či si Američania myslia, že ovládame noviny, Hollywood, Wall Street alebo vládu. Ide mi len o to, aby sme ich ovládali aj naďalej.“ – Joel Stein[1]
Nenávidieť všetkých židov, aj tých bežných, ktorí sú natom podobne ako zvyšok obyvateľstva je podľa mňa hlúposť, ale @20 je zaujímavé na zamyslenie, či náhodou nejestvuje skupina vplyvných, bohatých sionistov, ktorí využívajú antisemitizmus nato, aby boli nekritizovateľní. Ked chce nejaký východoeuropsky štát zákon FARA, tak hned veľká kritika a očierňovanie v médiách, ale to že má ten zákon USA aj Izrael je zrejme úplne v pohode. Pridám ešte jeden citát: David Ben Gurion- „Co je nezbytné, je krutá a silná odveta. Potřebujeme přesnost co se týče času, místa a počtu obětí. Známe-li určitou rodinu, musíme udeřit bez slitování, nešetřit ženy ni děti. Jinak bude odveta neefektivní. Na místu akce není třeba rozlišovat mezi vinnými a nevinnými. (začátek roku 1948)“
@riddler
dobre ,ze si nacal temu sionizmus ale iba doplnim tvoj komentar ,ze niektori ortodoxni zidia protestuju proti sionizmu. A samozrejme, ze tito nasi horlivi nacionalisti robia chybu ,ze hadzu vsetkych do jedneho vreca. Ale zas netreba sa bat kritizovat aj tuto skupinu. Hoci je dost vplyvna tak logicky vplyvni ludia ju nekritizuju, potom to vyzera ,ze iba hlupi jedinci si dovolia kritizovat sionistov. To len na vysvetlenie preco ludia na vyssich postoch su politicky korektni, nechcu si ohrozit svoju funkciu.
@heineken áno, najmä niektorí ľavicoví židia ako Erich Fromm sú proti židovskej nadradenosti. Je zaujímavé, že extrémizmus u iných náboženstiev, napríklad kresťanstva alebo islamu sa normálne priznáva, nie je zakázané o ňom hovoriť, ale o sionizmus ako židovská forma extrémizmu, tam vytvárajú dojem,že nič také nikdy nebolo a ani teraz nie je. Myslím,že tí neonacistickí blbci sionistom svojim spôsobom vyhovujú,lebo tým hádzaním do jedného vreca diskreditujú všetko antisionistické.
Inteligencia s týmto nemá nič.
Nie že by som sa ich zastával ale keď vidím ako jedno strašne málo inteligentné dievča píše že to považuje za prejav nižšej inteligencie... je mi do smiechu
Považujem antisemitizmus za pokrivenie charakteru. Bohužiaľ nie vždy za prejav nižšej inteligencie. Je to aj dôsledok zlej výchovy a nedostatočného vzdelania. Taktiež aj negatívne vplyvy prostredia. Môže to súvisieť aj s neúspechmi v živote dotyčnej osoby a jej frustráciou.
Za hlavný spúšťač na sformovanie tohto svetonázoru považujem zatrpnknutosť a vzdor ako odpoveď na nejaký podnet s ktorým sa nesamostatné dieťa nevie vyrovnať v prostredí nefunkčenej rodinnej výchovy (chýbajúci model rodiča s prosociálnym hodnotovým systémom). Taktiež retardáciu vývinu charakteru/správania zo štádia reaktívneho správania do proaktívneho.
Poznám osobne antisemitov. Preberal som s nimi túto problematiku. Bohužiašľ bezúspešne. Pokiaľ im nestačili ich argumenty, prešli do verbálnej agresie.
Pre mňa sú Židia, v duchovnom význame, staršími bratmi, Starý zákon. Ježiš bol tiež Žid. Podľa jeho slov Starý zákon prišiel naplniť. Nie zrušiť. Prajem im všetko dobré.
@Antifunebracka No čo #tučniak, ešte stále ti to haraší a žiješ v presedčení, že som antisemita? Alebo tvoj detsky jednoduchý mozog pracuje na ďalších výmysloch?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Antisemitisti (najmä takí tí slovenskí internetoví) ma neustále udivujú keďže si absolútne neuvedomujú aká blízka minulosť je 2. svetová vojna a akú cenu majú tie vyhasnuté životy. Iba kvôli tomu, že príslušníci ich náboženstva sú mocní ľudia, museli tisíce obyčajných ľudí zomrieť.
Čo sa týka bohatých Židov, sú proste šikovní a nevidím dôvod na to ich nenávidieť, skôr im môžeme závidieť kam sa prepracovali ... ľúto mi je však ak niekto svoje majetky zhromažďuje miesto toho aby pomohol ľuďom okolo seba. To by som im možno vyttkla.
„Židia patria k temným a odpudzujúcim silám. Kto vie, aká početná je táto klika, ako sa držia pospolu a akú moc môžu predstavovať vo svojej jednote?“ – Marcus Tulius Cicero
„Židia sú veľmi súdržní, ale pred Nežidmi sa uzatvárajú a sú k nim nepriateľskí.“ – Marcus Tulius Cicero
„Tento národ (Židia) je mor. Dokázal získať taký vplyv, že nám, víťazom, diktuje svoje zákony.“ – Lucius Anneus Seneca
„Medzi sebou sú poctiví a pripravení k zľutovaniu, ale na zvyšok sveta sa pozerajú ako na nepriateľov.“ – Publius Gaius Cornelius Tacitus
„Ako hrdý Žid chcem, aby Amerika vedela o našom úspechu. Áno, ovládame Hollywood. Bez nás by ste si celý deň v televízii prepínali medzi asi dvomi programami. (...) Ale je mi jedno, či si Američania myslia, že ovládame noviny, Hollywood, Wall Street alebo vládu. Ide mi len o to, aby sme ich ovládali aj naďalej.“ – Joel Stein[1]
dobre ,ze si nacal temu sionizmus ale iba doplnim tvoj komentar ,ze niektori ortodoxni zidia protestuju proti sionizmu. A samozrejme, ze tito nasi horlivi nacionalisti robia chybu ,ze hadzu vsetkych do jedneho vreca. Ale zas netreba sa bat kritizovat aj tuto skupinu. Hoci je dost vplyvna tak logicky vplyvni ludia ju nekritizuju, potom to vyzera ,ze iba hlupi jedinci si dovolia kritizovat sionistov. To len na vysvetlenie preco ludia na vyssich postoch su politicky korektni, nechcu si ohrozit svoju funkciu.
Nie že by som sa ich zastával ale keď vidím ako jedno strašne málo inteligentné dievča píše že to považuje za prejav nižšej inteligencie... je mi do smiechu
Za hlavný spúšťač na sformovanie tohto svetonázoru považujem zatrpnknutosť a vzdor ako odpoveď na nejaký podnet s ktorým sa nesamostatné dieťa nevie vyrovnať v prostredí nefunkčenej rodinnej výchovy (chýbajúci model rodiča s prosociálnym hodnotovým systémom). Taktiež retardáciu vývinu charakteru/správania zo štádia reaktívneho správania do proaktívneho.
Poznám osobne antisemitov. Preberal som s nimi túto problematiku. Bohužiašľ bezúspešne. Pokiaľ im nestačili ich argumenty, prešli do verbálnej agresie.
Pre mňa sú Židia, v duchovnom význame, staršími bratmi, Starý zákon. Ježiš bol tiež Žid. Podľa jeho slov Starý zákon prišiel naplniť. Nie zrušiť. Prajem im všetko dobré.