citala som iba zopar veci, ktore ma zaujali, hlavne v oktave... ale teraz, ked to uz nemam povinne ma to zacina akosi viac pritahovat a idem dobiehat pomaly
Do mat.ročnika som povinnú takmer lit. ignoroval (prečítal som iba Ilias a Odysea a Danteho Božskú Komédiu), až ked sme prešli na 20.storočie, konečne sa tam našli aj čitateľné veci, ako Kafka, Heller a ďalší svetový autori, slovenská tvorba jednoducho nie je pre mňa...
Nebrala som to ako povinné, ale ako diela, o ktorých by som mala vedieť. A väčšina ma aj bavila. Hlavne medzivojnová a povojnová literatúra, svetová aj slovenská.
Doteraz sme nemali žiadnu poriadnu povinnú literatúru, ale to ostatné ma bavilo a takú Jar Adely Ostrolúckej by som si rada konečne dočítala (alebo skôr znovu celú prečítala), aj keď my sme to ako povinné nemali
nemala som kedy čítať, makali sme ako fretky, chodili neskoro domov, mali veľké množstvá domácich úloh, tuším ani učitelia nám nedávali čítať nič veľa, dve tri knihy na rok, neviem... a preto som rada, že som sa dostala ku knihám z klasickej literatúry neskôr, človek inak vníma knihu v sedemnástich a inak po tridsiatke, povedzme... a doba sa mení, dnes už je na decko priveľa nárokov, musí veľa informácií vstrebať, aspoň na gymnáziách, a nemá kedy ešte čítať dačo a poriadne vnímať tú knihu, som trochu proti tomu, s výnimkou skutočne veľkých diel, ako je rómeo a júlia napríklad, antigona, a nie také, že letiace tiene od vajanského, či čo... to už je priveľa... hlavne vysvetliť podstatu, význam, rozkladať dielo, povedať si, čo treba a bodka... a myslím, že to úplne stačí aj pre tých, ktorí chcú aj napriek tomu čítať, lebo budú spokojní aj oni, že ich ten "princíp" hýbe ďalej, a aj tí, čo nečítajú resp. nechcú
náhodou, Jar Adely Ostrolúckej bola jedna z mála kníh povinného čítania, ktoré ma bavili. Priala som Evke, aby bola zo Štúrom, avšak nakoniec to dopadlo úplne inak
ilovenightwish tak podľa teba.. mňa ta kniha absolútne nebavila.. a musela som sa premáhať aby som to vôbec dočítala.. poznám aj lepšie a záživnejše knihy..
veď aj ja poznám lepšie knihy napr.: Hlava22, Kto chytá v žite, Sto rokov samoty,... ale Jar Adely Ostrolúckej ma bavila..avšak, proti gustu žiaden dišputát
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Ale Starec a more a Valaská škola sú pre mňa kardinálne bullshity, ku ktorým budem mať doživotný odpor.
aj tak mam rada skor tazke citanie ...nieco co ta nuti zamysliet sa
náhodou, Jar Adely Ostrolúckej bola jedna z mála kníh povinného čítania, ktoré ma bavili. Priala som Evke, aby bola zo Štúrom, avšak nakoniec to dopadlo úplne inak
veď aj ja poznám lepšie knihy napr.: Hlava22, Kto chytá v žite, Sto rokov samoty,... ale Jar Adely Ostrolúckej ma bavila..avšak, proti gustu žiaden dišputát