Niečo by ma zaujímalo. Bude to taký malý pokus! Neukameňujte ma. Niečo pozerám a tak by ma to zaujímalo. Link potom môžem preposlať. KOMPROMIS. Tak teda znenie:
Máte vlak, ktorý sa neuveriteľnou rýchlosťou valí dole kopcom. No vy si všimnete, že n
Ide mega rýchlosťou a dole kopcom (wtf?) aj keď moje zdadnosti z fyziky sú pramizerné, myslím, že také odbočenie na druhú trať, kde je "len" jeden človek, by stálo život polovicu vlaku.
Aj toto som si už vypočula a áno ... je to proti všetkým základným fyzikálnym dejom atď. Lenže táto skutočnosť v znení nie je ... Táto možnosť ... a preto sú tam určené 2. V reálnom živote by sa nemalo stávať, že by vlak mal mať nejakú poruchu bŕzd. Alebo, že by sa pracovalo na trati počas nejakej premávky. Ďalej ich "trúbením" mohol odstrašiť. Proste je to nereálna otázka, ale možnosti tam máš stanovené len tieto ...
@storm8 pracovníci na železnici majú školenie BOZP, podľa ktorého sa riadia
@stenatko pokiaľ by to bola výhybka na vysoké rýchlosti (maximálna traťová rýchlosť na SR je 160, niektoré výhybky (čo viem maximum) sú kľudne na 120, určite sú aj na väčšie rýchlosti, aj keď pochybujem že u náš)
@marek594 zábrzdná vzdialenosť vlaku pri 100kmph je 1km
@smajdalf ale v realite ako som už vyššie spomínala by vlastne z tohto príkladu nebolo reálne nič ... možno v nejakom 1% ... Takže je to ako príklad .... máte fantasy filmy a filmy podľa skutočnej ... (aj napriek tomu, že veľa teenegerov fantasy verí) JE TO NEREÁLNE!...
@storm8 a prečo si myslíš že je to nereálne ? údržba trate sa robí za normálnej prevádzky, aj keď je pravda že koľaj na ktorej sa pracuje by mala byť odstavená, ale pásmo ohrozenia je 5 metrov od osi koľaje... trate sú dole kopcom bežne, aj keď nie nejak prudko...
@storm8 ja by som logicky skúsil zatrúbiť, daných 5 ľudí je pracovníkov, a sú na trati, takže sú to asi nejakí traťoví pracovníci, takže by im malo byť jasné že keď stoja na trati a začujú trúbenie vlaku majú uskočiť.
zlá otázka, imho, viem o čo jej ide, ale je zle postavená, každopádne v rámci jej možností by som odbočil tam kde je len jeden (a trúbil ako o život).
@midnight prečo ma potom trápiš? ... Je postavená vrámci možností. V originály toho tiež nie je viac povedané ...
Nejdú brzdy
Ideš viac ako 90km/h
O trúbení sa nehovorí
... proste ja som si tu otázku nevymyslela a nakoľko je viac ako nereálna (lebo každého by asi napadlo, že má trúbiť) žiadala som buď jednu alebo druhú odpoveď...
oh, a prečo... lebo na základe všetkých informácií ktoré mám (tzn. budúci počet mŕtvych) o daných ľuďoch je tá druhá varianta lepšia, resp. menej zlá, minimalizácia škôd, v danom momente je jedno kto zomrie, lebo nemám nič na základe čoho by som mohol posudzovať kto si viac zaslúži žiť alebo kto to viac potrebuje (deti, rodina, atď), a aj tak aj táto otázka je veľmi filozoficky diskutabilná, takže jediné čo dáva zmysel z hľadiska snahy spôsobiť čo najmenšiu škodu akéhokoľvek druhu je radšej to nasmerovať na toho jedného.
@storm8 netrápim ťa, len som konštatoval, a hneď za tým som sa danej otázke a jej obmedzeniam podvolil a odpovedal ti tak, tak prečo si myslíš že ťa trápim?
@midnight ... prepáč... "zlá otázka, imho, viem o čo jej ide, ale je zle postavená" ... prosto ... neviem asi x.- krát vysvetľujem NEPOSTAVILA SOM OTÁZKU ... mohla som ju zmeniť, ale proste ... už by to nebolo ono
je to podobne ako ked sa rúti auto a na ceste sú 5 ludia a na chodníku len jeden a auto nemá kam inam uhnúť.. tá otázka je dobrá na rozoberanie ale neviem napísať to čo by si myslím no filozof zo mňa nebude...
neverím v osud ani nič také ale zabiť človeka ktorý vlastne má žiť a zomrel by len preto že.... a dobre ja som ticho radšej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
P.S.: v znení nie je udané či je to osobný vlak
P.S.: vypadlo tam, že brzdy nejdú, ale aj tak by to už nešlo
ale dobre, tak jasne, ze tam, kde je len jeden clovek..
@stenatko pokiaľ by to bola výhybka na vysoké rýchlosti (maximálna traťová rýchlosť na SR je 160, niektoré výhybky (čo viem maximum) sú kľudne na 120, určite sú aj na väčšie rýchlosti, aj keď pochybujem že u náš)
@marek594 zábrzdná vzdialenosť vlaku pri 100kmph je 1km
zlá otázka, imho, viem o čo jej ide, ale je zle postavená, každopádne v rámci jej možností by som odbočil tam kde je len jeden (a trúbil ako o život).
@mirka ... tam je ešte jeden príklad, ktorý si pozri ... video je síce dlhšie, ale stojí za to ... pošlem ti ho v správe? či čo je to tu
Nejdú brzdy
Ideš viac ako 90km/h
O trúbení sa nehovorí
... proste ja som si tu otázku nevymyslela a nakoľko je viac ako nereálna (lebo každého by asi napadlo, že má trúbiť) žiadala som buď jednu alebo druhú odpoveď...
@midnight ... prepáč... "zlá otázka, imho, viem o čo jej ide, ale je zle postavená" ... prosto ... neviem asi x.- krát vysvetľujem NEPOSTAVILA SOM OTÁZKU ... mohla som ju zmeniť, ale proste ... už by to nebolo ono
neverím v osud ani nič také ale zabiť človeka ktorý vlastne má žiť a zomrel by len preto že.... a dobre ja som ticho radšej