Včera večer ma nejaký človek oslovil s dotazníkom k práci na sociológiu, nezapamätala som si vetky otázky, no zopár áno... Odpovedať na všetky mi trvalo cca 40 minút, ale to asi kvôli tomu, že to písal kind of zložito. Dosť ma niektoré otázky zaujali, ba
1. nelutujem, väčšina si za to môže sama (časť výnimkám)...
2. vadia mi, pretože fakt človek sa už bojí prejsť cez park aby na neho nejaký nevyskočil...tobôž na staniciach kde sa nedá vydržať pre ich smrad a tak radšej človek mrzne vonku
1. Aký ja váš názor na bezdomovcov? Ľutujete ich??
áno
2. Vadia vám na vlakových staniciach (keď pijú, žobrú, či jednoducho tam len sú...)?
ked tam len sú a neobťažujú ma tak mi nemajú prečo vadiť.
3. Tento rok ich v ČR zomrelo cca 25 zo 100 000, je to veľa či málo? Dalo by sa povedať, že čím viac ich zamrzne tým je to lepšie pre hygienu, poriadok a pre nás?
Bezdomovec je človek, nie nejaké číslo.
Dosť kruté slová.
4. Mal by štát robiť ústpky, ako napríklad nonstop ovorené stanice cez zimu a podobne?
áno, aj teplé jedlo zadarmo.
viac sa nejdem už rozpisovať...ale ďakujem za názor
V poho sa to moze stat aj cloveku co zacne podnikat a nejako mu to nevyjde no. Dokonca poznam konkretny pripad, vystudovany typek, pravnik...zacal podnikat a zadlzil sa, prisiel o byt a je z neho troska. JUDr. bezdomovec...zariskoval a nevyslo no...nie kazdemu sa podari.A potom ked uz roky je na ulici, jasne ze pije, je spinavy...prefetovany, to je uz len dosledok, tazko povedat co ich dostalo na ulicu. Jasne ze by na sebe mali makat, no neodsudzujem to, ze niektori to vzdali. Moje nazory k otazkam su nasledovne:
1.Lutujem (mam to v povahe, najradsej by som pomohol kazdemu a zil v prekrasnom svete kde by sa vsetci mali radi a vsetci mali vsetko) 2. Ti dotieravi prefetovani my veru vadia. Ak ma neobtazuje, je mi to jedno.
3. Neviem ci vela ci malo, ale urcite by som tipoval viac, ja som tuto zimu mal aj poriadne oblecenie a po hodine postavania vonku som mal dost
4. Vies co z humanneho hladiska , hej mali. Ale vsak to poznas "niesu peniaze"
1. Prevažná väčšina si za to môže sama, takže skôr nie.
2. Vadia mi tí, čo pijú, fajčia a vyslovene otravujú.
3. Vždy keď zomrie človek inak než v pokoji na starobu, je to o jedného mŕtveho človeka viac, než by bolo pekné...
4. Nie. Nepočula som o tom, že by v útulkoch bol nedostatok voľných miest, práve naopak. Problém je, že väčšina útulkov má v podmienkach, že človek tam musí prísť triezvy...
1. neľutujem ich, lebo len minimu je takých, ktorí za to naozaj nemôže, ostatní sa dostali tam, kde sú vlastnou vinou
2. vadia mi, keď tam pijú, žobrú, robia bordel a obťažujú mňa alebo ľudí naokolo
3. je smutné, že ľudia zomierajú, ale každý tam raz pôjde skôr či neskôr a takto sa im možno konečne uľaví
4. útulkou a azylových domov je habadej, len oni tam nechcú byť lebo "nemôžu byť opitý a nemôžu tam piť" ako sa ich vždy veľa vyjadrí, keď sa ich pýtajú prečo sú na ulici
Obdivujem tých, ktorí sa snažia postaviť na nohy, po tom čo padli na úplné dno. Serú ma naopak tí, čo sa tam kde sú dostali vlastnou vinou, zvaľujú to na ostatných ľudí len nie na nich samých a ešte aj znepríjemňujú všetkým život.
2. Vadí mi najmä to sfetované/spité osadenstvo, ale napr. tí čo predávajú Nota Bene sú v pohode, s tými aj pokecám.
3. Ľudstvo sa prerieďuje rôznymi spôsobmi, aj toto je jeden z nich. Takže nikdy to nie je ani málo, ani veľa - ľudia zomierajú stále. A podľa mňa hygiena a poriadok v meste by sa mali zaobstarať iným spôsobom ako smrťou človeka.
4. Existujú útulky pre bezdomovcov, takže myslím, že tie ústupky netreba...
1. neľutujem, ľútosť (podľa možnosti taká povznesená a úplne najlepšie aj s troškou pohŕdania) im príliš nepomôže.
2. nie, nevadia mi, naopak, tých, ktorých som doteraz videla, mám tuším aj rada.
3. na to, aká bola zima, je 25 celkom malá cifra. nezamýšľam sa nad ich smrťou z hľadiska "hygieny a poriadku", vlastne sa nad ich smrťou nezamýšľam vôbec.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
2. Neviem, je mi to jedno, keďže vlakom nechodím.
3. V podstate celkom málo, na to aká bola zima... Nie je správne tešiť sa z niekoho smrti, a je jedno aký to bol človek.
2. vadia mi, pretože fakt človek sa už bojí prejsť cez park aby na neho nejaký nevyskočil...tobôž na staniciach kde sa nedá vydržať pre ich smrad a tak radšej človek mrzne vonku
3. asi, neviem
4. mal...aspoň by neboli pozaliezaní kade tade...
2. Vadí mi keď pijú a otravujú človeka, ktorý jasne povie "nie", nevadia mi tí, ktorí tam predávajú časopisy a snažia sa nejako zarobiť.
3. Je to veľa.
4. Mali by byť otvorené útulky a väčšie kapacity.
áno
2. Vadia vám na vlakových staniciach (keď pijú, žobrú, či jednoducho tam len sú...)?
ked tam len sú a neobťažujú ma tak mi nemajú prečo vadiť.
3. Tento rok ich v ČR zomrelo cca 25 zo 100 000, je to veľa či málo? Dalo by sa povedať, že čím viac ich zamrzne tým je to lepšie pre hygienu, poriadok a pre nás?
Bezdomovec je človek, nie nejaké číslo.
Dosť kruté slová.
4. Mal by štát robiť ústpky, ako napríklad nonstop ovorené stanice cez zimu a podobne?
áno, aj teplé jedlo zadarmo.
viac sa nejdem už rozpisovať...ale ďakujem za názor
nz
1.Lutujem (mam to v povahe, najradsej by som pomohol kazdemu a zil v prekrasnom svete kde by sa vsetci mali radi a vsetci mali vsetko) 2. Ti dotieravi prefetovani my veru vadia. Ak ma neobtazuje, je mi to jedno.
3. Neviem ci vela ci malo, ale urcite by som tipoval viac, ja som tuto zimu mal aj poriadne oblecenie a po hodine postavania vonku som mal dost
4. Vies co z humanneho hladiska , hej mali. Ale vsak to poznas "niesu peniaze"
2. Vadia mi tí, čo pijú, fajčia a vyslovene otravujú.
3. Vždy keď zomrie človek inak než v pokoji na starobu, je to o jedného mŕtveho človeka viac, než by bolo pekné...
4. Nie. Nepočula som o tom, že by v útulkoch bol nedostatok voľných miest, práve naopak. Problém je, že väčšina útulkov má v podmienkach, že človek tam musí prísť triezvy...
2. vadia mi, keď tam pijú, žobrú, robia bordel a obťažujú mňa alebo ľudí naokolo
3. je smutné, že ľudia zomierajú, ale každý tam raz pôjde skôr či neskôr a takto sa im možno konečne uľaví
4. útulkou a azylových domov je habadej, len oni tam nechcú byť lebo "nemôžu byť opitý a nemôžu tam piť" ako sa ich vždy veľa vyjadrí, keď sa ich pýtajú prečo sú na ulici
Obdivujem tých, ktorí sa snažia postaviť na nohy, po tom čo padli na úplné dno. Serú ma naopak tí, čo sa tam kde sú dostali vlastnou vinou, zvaľujú to na ostatných ľudí len nie na nich samých a ešte aj znepríjemňujú všetkým život.
2. Vadí mi najmä to sfetované/spité osadenstvo, ale napr. tí čo predávajú Nota Bene sú v pohode, s tými aj pokecám.
3. Ľudstvo sa prerieďuje rôznymi spôsobmi, aj toto je jeden z nich. Takže nikdy to nie je ani málo, ani veľa - ľudia zomierajú stále. A podľa mňa hygiena a poriadok v meste by sa mali zaobstarať iným spôsobom ako smrťou človeka.
4. Existujú útulky pre bezdomovcov, takže myslím, že tie ústupky netreba...
2. ak mi nenadávajú a podobne, tak mi tam nevadia... musia niekde byť a vonku by zamrzli.
3. Čudujem sa, že len 25, pretože boli strašne kruté mrazy. Ja byť bezdomovcom, tak neprežijem.
Nikomu neprajem zamrznutie!!!!!
4. Netreba, sú predsa tie útulky....ak v prípade, že v konkrétnej oblasti útulok nie je, tak by mali byť urobené aj takéto ústupky...
2. vadí mi, keď príliš zapáchajú, napr v buse, alebo keď sú až priveľmi otravní a dotieraví. inak nie
3. je to veľa a nikdy by som nepovedala, že čím viac ich zmrzne, tým lepšie pre spoločnosť. veď sú to normálni ľudia
4. keď sú nejaké kalamitné situácie a tak, tak áno..inak majú útulky.
2. nie, nevadia mi, naopak, tých, ktorých som doteraz videla, mám tuším aj rada.
3. na to, aká bola zima, je 25 celkom malá cifra. nezamýšľam sa nad ich smrťou z hľadiska "hygieny a poriadku", vlastne sa nad ich smrťou nezamýšľam vôbec.
4. áno, myslím, že by to bol dobrý nápad.
2.Ano vadia.Sú otravný a dotieravý.
3.Zamrzlo ich málo nato že bola taká zima.
4.Myslím si že nie.