Čaute lidi Poďme si trošku zafilozofovať Dnes som rozmýšľal nad tým, čo je to blízka budúcnosť? Je blízka budúcnosť aj zajtrajšok? Zaujímajú ma vaše názory. Tak šup sem s nimi
no vidíš, je to dobrá téma, ale pýtam sa, čo si ty predstavuješ pod pojmom blízka budúcnosť. Základne fyzikálne pojmy... hmota priestor, čas, a neoddelitelou formou hmoty je pohyb v priestore a čase. azda prvá poučka z fyziky na strednej (obľúbená hodina) ja to vezmem z iného uhla. budúcnosť v podstate neexistuje, lebo je to domnelý stav, že sa udeje niečo, čo predpokladáme, ale nikdy nevieme, či reálne nastane. zajtrajšok môžeme považovať za blízku budúcnosť určite, pretože je to krátky časový okamih relatívne. lenže niektorí sa zamýšľajú čo budem robiť v blízkej budúcnosti ,ale neučinia pre to v podstate nič. Načo im je pojem blízka budúcnosť. Aj tak sa stereotypne budú kdesi unášať v rytme zaužívaného systému, z ktorého nechcú z pohodlnosti vybočiť. Má to vôbec zmysel? Toto je problém pre nás.... nevnímame realitu prítomnosti, ale horlivo vnímame predstavu o budúcnosti, teda o realite sa nedá hovoriť, pretože ona ešte nenastala, ale ešte len nastane, za predpokladu určitých splnených podmienok. Už veľmi akosi samozrejme berieme, že zajtra ráno sa zobudíme, skúsme si to predstaviť z iného uhla pohľadu, a čo keby sme každé ráno za niečo malé ďakovali. nemusíš to nutne brať z kresťanského uhla, že sa ideš modliť, aj keď z takéhoto uhla pohľadu by to bolo najideálnejšie, ale to, že si musíme uvedomiť, že my nie sme pánmi nad ničím. Nad časom, nevieme ho zastaviť, nevieme mladnúť, len starneme, roky nám pribúdajú, a nie ubúdajú. Na jednej strane sa tešíme azda na nejaké okrúhle narodeniny, na magickú pomyslenú 18 tku, potom možno na dvadsiatku azda na tridsiatku, nie som výnimka. A potom čo. Často som myslel na budúcnosť, ako to asi bude vyzerať. Budem lepšie vyzerať než teraz? Budem flexibilnejší, pružnejší v myslení, než som doteraz, alebo čo vlastne sa týmto zmení? Zmení sa povaha? Zmení sa celkový pohľad na niektoré skutočnosti, ktoré neberieme vážne, alebo niečo berieme vážne, a potom to začneme brať na ľahšiu váhu, ako sa to zvykne povedať s odstupom času? ako je to potom? Dá sa vôbec špecifikovať zadelenie času na minulosť, prítomnosť a budúcnosť? Je niekto vôbec, kto o tom rozhoduje? Zamysli sa nad tým (Pojal som to azda z príliš filozofického hľadiska
@wewo ešte k tomu percentu ľudí ktorí preskočili, v poriadku, ale vieš niečo prijať aj také, ktoré sa ti páči menej? alebo nepáči? vidíš aj v tom nejaký význam? Vidíš ako to vnímaš z iného uhla pohľadu.
Dal som odsek, pohoda, ale pokiaľ niečo nevieš prečítať v celosti komplexne, možno aj takto, skús to. keď som študoval na vysokej škole, bežne som mal v 300 stranovom skripte riadkovanie hádam 40 riadkov na stranu. A aspoň ako tak zapamätať si podstatu veci nebolo vôbec jednoduché pri takom množstve, ale čo ma to naučilo bolo komplexne vnímať daný text. a predsa som azda máločo vynechal, bez ohľadu na zapamätanie. A pokiaľ ťa niečo zaujme, bádaš v každom jednom riadku. Bežne v starých knihách nenájdeš nikdy odseky. A predsa som prečítal skoro na šup napríklad od Dickensa Pickwickovcov, a prečítal som všetky kapitoly dokonca dva krát. teda všetko je to o chcení.
v ponímaní sveta, môže byť blízka budúcnosť o 2-5 mesiacov, ale aj 5-10 rokov...
tak na okraj...
je iba jedna budúcnosť a to tá, ktorá nás všetkých čaká "v mihu oka".
kresťan katolík svoju budúcnosť vidí jasne, nebo, večný život v láske v Božom spoločenstve...
plánovať si čo a ako budem žiť je síce pekné, ale aj pominuteľné, orientujme sa preto radšej na budúcnosť večnú, budúcnosť, ktorá nás privedie tam, skade sme všetci vzišli - z Domu Pánovho.
asi záleži na téme ktorej sa to týka ... je totiž iné ak povedia po silnom tornáde že v blízkej buducnosti sa nemusíme obavať že nás znovu zasiahne...ako je iné keď ti šéf v práci povie že v blízkej budúcnosti môžete s kolegami očakávať niektorý z víkendov firemný večierok
Ja odpoviem tak všeobecne. Podľa môjho názoru je budúcnosť relatívny pojem. Vysvetlím, ak ty považuješ za blízku budúcnosť cca 2 týždne dopredu a ja považujem blízku budúcnosť napríklad zajtrajšok, tak obaja máme vlastne pravdu je to iba čisto o tom ako si to každý z nás určí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Nauč sa používať odseky. Percento ľudí ktorí tvoj koment automaticky preskočila klesne (odhadujem) z 99% na 70-80%.
Dal som odsek, pohoda, ale pokiaľ niečo nevieš prečítať v celosti komplexne, možno aj takto, skús to. keď som študoval na vysokej škole, bežne som mal v 300 stranovom skripte riadkovanie hádam 40 riadkov na stranu. A aspoň ako tak zapamätať si podstatu veci nebolo vôbec jednoduché pri takom množstve, ale čo ma to naučilo bolo komplexne vnímať daný text. a predsa som azda máločo vynechal, bez ohľadu na zapamätanie. A pokiaľ ťa niečo zaujme, bádaš v každom jednom riadku. Bežne v starých knihách nenájdeš nikdy odseky. A predsa som prečítal skoro na šup napríklad od Dickensa Pickwickovcov, a prečítal som všetky kapitoly dokonca dva krát. teda všetko je to o chcení.
tak na okraj...
je iba jedna budúcnosť a to tá, ktorá nás všetkých čaká "v mihu oka".
kresťan katolík svoju budúcnosť vidí jasne, nebo, večný život v láske v Božom spoločenstve...
plánovať si čo a ako budem žiť je síce pekné, ale aj pominuteľné, orientujme sa preto radšej na budúcnosť večnú, budúcnosť, ktorá nás privedie tam, skade sme všetci vzišli - z Domu Pánovho.