Tak ja som taký špeci prípad, ale viem vám dať aspoň viac príkladov.
Začala som na hotelke. Na intráku som ale nevydržala najmä kvôli tomu, že ja pri zaspávaní potrebujem hrobové ticho a dochádzať sa mi nechcelo, navyše 3/4 žiakov bolo neskutočne namyslených alebo potom sedláci z dedín (nič proti dedinčanom ale hento bol fakt des) tak som zbalila po prvom ročníku saki-paki a šla do rodného mesta na gymnázium.
V Trnave na gymnáziu, konkrétne na cirkevnom gymnáziu Angely Merici som vydržala roky 2. Začala som znovu od prváku, nechcelo sa mi robiť rozdielové skúšky. Kolektív bol zo začiatku super, alebo sme sa tak aspoň tvárili. Ale potom som zostala tvrdo vyčlenená ako nekresťanka s kontroverzými názormi. Navyše som si tam našla najlepšiu kamošku, s ktorou sme sa rozhádali na totálku tak ma tam nemalo čo držať, lebo odchod som zvažovala prakticky po dvoch mesiacoch, keďže profesi ma nenávideli za to, že som mala na začiatku piercing a po celú dobu názor na všetko, väčšinou opačný ako ich. Výučba tam však bola myslím na veľmi dobrej úrovni, až na to, že niektoré profesorky nebrali do úvahy vetu: "My ale nie sme seminaristi aby sme vedeli dokonale tento predmet." Napríklad istá chemikárka tam je taká.. no, však vy viete čo tam chodíte.
Potom som uvažovala o inom gympli v TT. Športový nebral nových žiakov, na Hollého som nechcela ísť, lebo tam učí biolu jedna žena, ktorá nenávidí moju rodinu, tak mi tam naši zakázali ísť. Tak som šla pokračovať na Arcibiskupskom gympli v TT. To je jediné gymnázium na Slovensku, kde príjmu aj totálneho imbecila, čiže z priemernej som bola najmúdrejšia z triedy, ale ten kolektív, každý tam hučal cez každého, pomocná škola proste, bez úrovne. Vyžiadala som si individuálny študíjny plán, ktorý mi neposkytli a tak som sa po rekordnom mesiaci a pol odtiaľ pekne odhlásila a odišla som na
Gymnázium Ivana Kupca v Hlohovci kde mám perfektné profesorky, individuálny študíjny plán, spolužiakov podaktorých ochotných a podaktorých menej, ale však ma netrápia, keď som v škole 2x do mesiaca. A úrovňou je to podľa mňa veľmi podobné ako GAM v TT akurát , že učiteľky sú príjemnejšie a správajú sa ku mne ako k dospelej a nie ako k decku Tento tok maturujem a už určite nezmením školu
akože spokojná som bola alebo možno teraz s odstupom času som, ale nechýba mi a určite by som sa na ňu nevrátila tak isto ako o 5 rokov budem toto isté určite tvrdiť aj o VŠ..
Nie, ze by som tu nebola stastna...sme super kolektiv a aj ma bavi to, co studujem, ale stastnejsia by som bola na inej skole, na ktoru som nemohla ist, ked som isla na Sš
ja ani neviem vybrat takto jednu moznost.. lebo s kolektivom som si najskor strasne rozumela, a posledne dva roky som mala pocit ze mi raz rupnu nervy a bud vyvrazdim celu triedu alebo seba
ale tak to bola chyba vo mne, nie v kolektive
vlastne boli dost fajn.
no a vyucba, v podstate dobra, az na anglictinu, ktoru nas ucila najvacsia pica aku vobec mohli splasit
(fakt taku zensku treba dlho hladat, nieco ako nora mojsejova, plus cez hodinu otvarala okno a pocuvala "vibracie"
takze jej vdacim zato ze z anglictiny viem tak velke hovno doteraz, po skonceni strednej som bola na tom s anglictinou asi horsie nez ked som koncila zakladnu, a pritom som mala jednotky.
ale tak okrem nej vyucba asi na dobrej urovni.
ja do kolektivu nikdy nezapadam a vyucba cojaviem, urcite by mohla byt aj lepsia ale aj horsia, vlastne to ani dajak neriesim, chcem len zmaturovat a odist prec uz
GBAS v Sučanoch bola veľmi n úrovni škola. Robili sa na ňu normálne prijímačky, monitor sa nebral do úvahy. Zobrali len každého piateho uchádzača takže možno povedať, že prebehol výber. Škola bola 5 ročná a ja som tam dostal z osmičky takže som ani nestratil rok. Spolužiaci boli výborní. Ambiciózni, čo človeka nútilo makať na sebe a taktiež po každej stránke osobnosti. Aj keď som si v priebehu ponadával a zafrflal na nich, určite neľutujem svoje rozhodnutie študovať tam. Samotná škola mala vysoko nastavenú latku a človek bol nútený na sebe makať, čo sa mi teraz ukazuje na výške ako veľka devíza. Napriek všetkým temným chvíľkam budem pokladať svoje stredoškolské štúdia za jedno veľmi príjemné obdobie, ktoré mi do života dalo neskutočne veľa po každej stránke. Občas mám pocit, že by som ten čas kľudne vrátil späť so všetkým čo to obnáša. Našťastie už si začínam zvykať aj na výšku a možno, že po 6 rokoch budem tvrdiť to isté
kolektiv by mohol byť aj horší ale ja om neutralna osoba a nemam problem takmer s nikym a predsa občas s niekym ale za tie roky som si k nim vybudovala nejaky ten vzťah takže to hodnotim veľmi dobre
noo,škoda že nam odišiel native speaker a ostal len jeden...mam ho veľmi rada aj jeho typicky britsky humor,ale je mu jedno či sa učime ničo či nie a tu už zaleži od našho pristupu
celkovo učitelov mame dosť ustretovych a ferovych aj ked stale niekto vytoči ale to asi všade
kedže sme bilingvalne chbaju mi tam prjekty typu...na týžden-dva ti pride nejaky študent zo zahraničia byvať k tebe a potom ideš ty k nemu... kedže niečotake som nezažila na našej škole a rada by som ale nedožijem sa už toho..
a za pol rok v amerika sa mi cvakať nehorazne peniaze nechce
asi by som si inu školu nevybrala..možno by som šla do ineho mesta ale zameranie určite nie ine.. bavi ma to tam
Som na osemročnom gymku v TV a teším sa ako O rok vypadnem. Každý, kto nie je imbecil, ide sem, a asi mi to už po siedmych rokoch trochu lezie na mozog. Chcem zmeniť úplne prostredie, I keď kolektív nie sme najhorší, len nie sme ani takí, aby sme si po ôsmich rokoch povedali, že hm, každý týždeň sa stretneme lebo sme veľkí kamaráti.
Profesori sú fajn, až na pár výnimiek, asi tento môj negatívny názor je ovplyvnený dĺžkou štúdia.
@paulieevans mam trochu pocit ze ty si trochu problemova a nie vsetci okolo : D ale inak na GIK som aj ja chodila a zas by som povedala ze hrozna skola, ale kazdy ma iny nazor
kolektív premerný v triede sa bavím s pár ľudmi ostatní sú v pohode...jednoducho všade sa skupinkuje vieme sa dohodnúť až na pár ľudí- buď extrémnych puntičkárov alebo "rebelov"
výučba- teším sa na ďalší ročník lebo mi odpadnú všetky predmety kt. nemám rada teraz je to dosť nudné a na tých hodinách idem spať nie ešte to sa ich učiť som rada že to nie je škola ako veľa ľudí tu píše - zoberú každého debila odkedy odobrali jednu triedu dostávaju sa tam ľudia prevažne kt. na to majú i ked ja by som ešte počet zmenšila o takých 10-15 ludí už by to bolo "ťip ťop" a myslím si, že je tam zopár učitelov čo doslova nestíhaju za žiakmi čo je dosť smutné a dosť to znižuje uroveň školy
anglické bilingválne cirkevné gymnázium - nadávali sme celých 5 rokov, lebo sme toho mali strašne veľa a vstávala som o piatej ráno, dopisovala eseje každý týždeň, stále sme niečo čítali v slovenčine aj angličtine, robili projekty a písali seminárky... a ešte aj dva týždne pred maturou sme písali test z náboženstva
(Potom boli prvé dva bakalárske roky na výške oddych ) ... ale celkovo to hodnotím ako výborné roky, kolektív bol super, aj učitelia až na pár exemplárov a veľa mi to dal
8 ročné gymko informatické... Kolektív fajnový, nie sme úplne top best najviac ale vieme byť spolu keď treba, chodíme spolu von, na akcie,....
Výučba ako čoho, celkovo predmety majú všetky dobrú úroveň, len učitelia sú niektorí jebnutí, hlavne mladšie "pani profesorky", tí starí sú top.
8-ročné gymnázium, presne to, čo povedala @doyouhearme len ja mám za sebou už chvalabohu o rok viac. No a škola v pohode, v našom okrese jediná schopná, so spolužiakmi nemám žiaden vzťah, len mi to po 7,5 roku už ide všetko tak neskutočne na nervy a najradšej by som bola do maturít doma
ukončila som 8- ročné gymnázium v KK, výučba dobrá, dosť ťažká, ale veľmi vhodná na pokračovanie na VŠ, organizovanie projektov,... kolektív o ničom, ale čo ťa nezabije, to ťa posilní
Ja s mojou povahou som nikdy nemal problém zapadnut do akejkolvek partie a ani stredná nebola výnimkou.Bolo mega vela srandy s pár ludmi s ktorými sme boli v skupinke. Samozrejme ostatné individuá,čo nemali zmysel pre humor nám boli ukradnutí ,ale tak s 90% ludmi to bolo pohode a ostatných sme neriešili. (2-3 ludia).
Podla mna je pičovina ,že si človek vyberá strednú školu v 15. Nemáme šajnu čo by sme chceli robit,čo by nás bavilo a čo je má perspektívu. Asi 90% ludí robí totálne inú prácu z mojho okolia,akú vyštudovali,celé zle. Systém by mal byt urobený totálne inak.
Posunuté by to malo byt na hranicu dakde 18 rokov.Nemali by tu žiakov učit biflit sa,ale naučit sa aplikovat poznatky v praxi. A podla toho akí si ludia vybrali odbor,by sa mali učit predmety. Nerozumiem načo sa niekto učí literatúru,kto študuje elektrotechnickú/obchodnú atď. Proste totálne nelogická kokotina.Ok ,niekto povie "všeobecný rozhlad". Lenže toto je totálne odveci,lebo to nikoho nezaujíma,kto študuje taký predmet. Keby ho to zaujímalo,tak si vyberie takú školu,kde je to doležité alebo si to bude sám študovat.Je príliš vela predmetov na školách totálne zbytočných na daný odbor a potom žiakov zatažujú pičovinami aby sa učili kvoli známke a tie podstatné veci sa utlačia a žiaci ich zabudnú.
Ja som super nerd takže to hodnotím trochu inak ako by to možno zhodnotili moji spolužiaci. Triedny kolektív je celkom fajn, hoci ja trochu vybočujem. Keď sa to tak vezme tak osve sú to veľmi milý, chápavý a vzdelaný mladý ľudia, ale všetci spolu sú teeneageri ktorý nič nerobia pre budúcnosť a jediné čo chcú je užívať si. Výučba tiež super, učitelia sú v pohode až na niektoré ich rozmary. Hlavným problém sú priestory ale to je nikdy sa nekončiaci príbeh.
naotrasnejsi kolektiv, aky som kedy stretla, na vyucbu si nestazujem, ale za starej riaditelky bola lepsia uroven celkovo a tu som mala len prvy rok a neviem kedy potom gypmel spojili so ZS (uz ked som zmaturovala), tak uroven podla mna isla uplne do riti ked som sa hlasila ja, bol taky zaujem, ze otvorili prvy raz 3 triedy, dke v kazdej bolo tusim min.25 ziakov a v case ked som maturovala tusim bol uplne minimalny zaujem, kedze sa vedelo, ze skola sa spoji
a co sa vysledkov tyka, som spokojnejsia s vyucbou, lebo sa mi lepsie a lahsie uiclo ako na ZS a aj vysledky som mala lepsie a napr. na ZS som neznasala matiku a na gympli som z nej uz dobrovolne maturovala
@paulieevans to čo ty si robila s tymi strednymi školami, tomu sa povie fluktuácia jak hovado snad si v HC spokojná lebo doteraz som myslela že v tom meste neni nič dobre
@ladyblady úprimne poviem, že Hlohovec tiež nemám rada, všetci sú tam riadny sedláci a ani keby som musela každý deň chodiť určite by som to nevydržala, ale takto mi to vyhovuje a tak si to už ten pol rok dochodím. Čaká ma už len 5 skúšok a maturita, čiže pohoda A ja si plne uvedomujem, jak to vyzerá a jak to je, že proste som ja neprispôsobivá a tak a je to pravda pravdúca, ale myslím že človek musí byť spokojný a je jedno ako a koľko sa k tomu prepracúva. Ale už som tam druhý rok a všetko je pohode
Gymnázium Poštová KE... tak ucitelia su v pohode i keď je je učivo dosť náročné, no a spolužiaci? no, neviem..ale nedá sa povedat ze som si nasiel niekoho, s kým som kamarat na zivot a na smrt.. ale mozno je to mnou ale dá sa povedať, že v triede sme poskupinkovaní a navzse vynikaju medzi nami v poslednom case rozbroje
@debilko25 No ako na akej škole. Ja idem z každého predmetu iba raz a skúšku za polrok z celého polroka odpovedať. Učivá, aj všetko si musím zháňať sama, iba mi povedia že čo sa mám naučiť.
Kolektiv bol hrozny, trieda vytvorena podla nezmyselneho kriteria, triedna trhnuta, vyucba mizerna, ucitelia na nas dlabali, obsah predmetov nedaval zmysel a nijako nenadvazoval, podvadzalo sa ako dive... ale asi mam vysoke naroky. Na vyske sa ale ukazalo, ze nas niekedy, tazko povedat kedy a ako, naucili logicky mysliet, pochopit napisane, volajaky naznak odbornych veci, na ktorom sa da stavat a huhu, patrime medzi najlepsie skoly na slovensku... tak ja neviem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Začala som na hotelke. Na intráku som ale nevydržala najmä kvôli tomu, že ja pri zaspávaní potrebujem hrobové ticho a dochádzať sa mi nechcelo, navyše 3/4 žiakov bolo neskutočne namyslených alebo potom sedláci z dedín (nič proti dedinčanom ale hento bol fakt des) tak som zbalila po prvom ročníku saki-paki a šla do rodného mesta na gymnázium.
V Trnave na gymnáziu, konkrétne na cirkevnom gymnáziu Angely Merici som vydržala roky 2. Začala som znovu od prváku, nechcelo sa mi robiť rozdielové skúšky. Kolektív bol zo začiatku super, alebo sme sa tak aspoň tvárili. Ale potom som zostala tvrdo vyčlenená ako nekresťanka s kontroverzými názormi. Navyše som si tam našla najlepšiu kamošku, s ktorou sme sa rozhádali na totálku tak ma tam nemalo čo držať, lebo odchod som zvažovala prakticky po dvoch mesiacoch, keďže profesi ma nenávideli za to, že som mala na začiatku piercing a po celú dobu názor na všetko, väčšinou opačný ako ich. Výučba tam však bola myslím na veľmi dobrej úrovni, až na to, že niektoré profesorky nebrali do úvahy vetu: "My ale nie sme seminaristi aby sme vedeli dokonale tento predmet." Napríklad istá chemikárka tam je taká.. no, však vy viete čo tam chodíte.
Potom som uvažovala o inom gympli v TT. Športový nebral nových žiakov, na Hollého som nechcela ísť, lebo tam učí biolu jedna žena, ktorá nenávidí moju rodinu, tak mi tam naši zakázali ísť. Tak som šla pokračovať na Arcibiskupskom gympli v TT. To je jediné gymnázium na Slovensku, kde príjmu aj totálneho imbecila, čiže z priemernej som bola najmúdrejšia z triedy, ale ten kolektív, každý tam hučal cez každého, pomocná škola proste, bez úrovne. Vyžiadala som si individuálny študíjny plán, ktorý mi neposkytli a tak som sa po rekordnom mesiaci a pol odtiaľ pekne odhlásila a odišla som na
Gymnázium Ivana Kupca v Hlohovci kde mám perfektné profesorky, individuálny študíjny plán, spolužiakov podaktorých ochotných a podaktorých menej, ale však ma netrápia, keď som v škole 2x do mesiaca. A úrovňou je to podľa mňa veľmi podobné ako GAM v TT akurát , že učiteľky sú príjemnejšie a správajú sa ku mne ako k dospelej a nie ako k decku Tento tok maturujem a už určite nezmením školu
ale tak to bola chyba vo mne, nie v kolektive
vlastne boli dost fajn.
no a vyucba, v podstate dobra, az na anglictinu, ktoru nas ucila najvacsia pica aku vobec mohli splasit
(fakt taku zensku treba dlho hladat, nieco ako nora mojsejova, plus cez hodinu otvarala okno a pocuvala "vibracie"
takze jej vdacim zato ze z anglictiny viem tak velke hovno doteraz, po skonceni strednej som bola na tom s anglictinou asi horsie nez ked som koncila zakladnu, a pritom som mala jednotky.
ale tak okrem nej vyucba asi na dobrej urovni.
kolektiv by mohol byť aj horší ale ja om neutralna osoba a nemam problem takmer s nikym a predsa občas s niekym ale za tie roky som si k nim vybudovala nejaky ten vzťah takže to hodnotim veľmi dobre
noo,škoda že nam odišiel native speaker a ostal len jeden...mam ho veľmi rada aj jeho typicky britsky humor,ale je mu jedno či sa učime ničo či nie a tu už zaleži od našho pristupu
celkovo učitelov mame dosť ustretovych a ferovych aj ked stale niekto vytoči ale to asi všade
kedže sme bilingvalne chbaju mi tam prjekty typu...na týžden-dva ti pride nejaky študent zo zahraničia byvať k tebe a potom ideš ty k nemu... kedže niečotake som nezažila na našej škole a rada by som ale nedožijem sa už toho..
a za pol rok v amerika sa mi cvakať nehorazne peniaze nechce
asi by som si inu školu nevybrala..možno by som šla do ineho mesta ale zameranie určite nie ine.. bavi ma to tam
Profesori sú fajn, až na pár výnimiek, asi tento môj negatívny názor je ovplyvnený dĺžkou štúdia.
a hlavne tie 4 roky su mi na nič .)
výučba- teším sa na ďalší ročník lebo mi odpadnú všetky predmety kt. nemám rada teraz je to dosť nudné a na tých hodinách idem spať nie ešte to sa ich učiť som rada že to nie je škola ako veľa ľudí tu píše - zoberú každého debila odkedy odobrali jednu triedu dostávaju sa tam ľudia prevažne kt. na to majú i ked ja by som ešte počet zmenšila o takých 10-15 ludí už by to bolo "ťip ťop" a myslím si, že je tam zopár učitelov čo doslova nestíhaju za žiakmi čo je dosť smutné a dosť to znižuje uroveň školy
(Potom boli prvé dva bakalárske roky na výške oddych ) ... ale celkovo to hodnotím ako výborné roky, kolektív bol super, aj učitelia až na pár exemplárov a veľa mi to dal
Výučba ako čoho, celkovo predmety majú všetky dobrú úroveň, len učitelia sú niektorí jebnutí, hlavne mladšie "pani profesorky", tí starí sú top.
"nie,ss bola napiču-kolektív super,výučba zlá"
Ja s mojou povahou som nikdy nemal problém zapadnut do akejkolvek partie a ani stredná nebola výnimkou.Bolo mega vela srandy s pár ludmi s ktorými sme boli v skupinke. Samozrejme ostatné individuá,čo nemali zmysel pre humor nám boli ukradnutí ,ale tak s 90% ludmi to bolo pohode a ostatných sme neriešili. (2-3 ludia).
Podla mna je pičovina ,že si človek vyberá strednú školu v 15. Nemáme šajnu čo by sme chceli robit,čo by nás bavilo a čo je má perspektívu. Asi 90% ludí robí totálne inú prácu z mojho okolia,akú vyštudovali,celé zle. Systém by mal byt urobený totálne inak.
Posunuté by to malo byt na hranicu dakde 18 rokov.Nemali by tu žiakov učit biflit sa,ale naučit sa aplikovat poznatky v praxi. A podla toho akí si ludia vybrali odbor,by sa mali učit predmety. Nerozumiem načo sa niekto učí literatúru,kto študuje elektrotechnickú/obchodnú atď. Proste totálne nelogická kokotina.Ok ,niekto povie "všeobecný rozhlad". Lenže toto je totálne odveci,lebo to nikoho nezaujíma,kto študuje taký predmet. Keby ho to zaujímalo,tak si vyberie takú školu,kde je to doležité alebo si to bude sám študovat.Je príliš vela predmetov na školách totálne zbytočných na daný odbor a potom žiakov zatažujú pičovinami aby sa učili kvoli známke a tie podstatné veci sa utlačia a žiaci ich zabudnú.
Celé školstvo je fraška ,tak ako celé Slovensko.
Ja som super nerd takže to hodnotím trochu inak ako by to možno zhodnotili moji spolužiaci. Triedny kolektív je celkom fajn, hoci ja trochu vybočujem. Keď sa to tak vezme tak osve sú to veľmi milý, chápavý a vzdelaný mladý ľudia, ale všetci spolu sú teeneageri ktorý nič nerobia pre budúcnosť a jediné čo chcú je užívať si. Výučba tiež super, učitelia sú v pohode až na niektoré ich rozmary. Hlavným problém sú priestory ale to je nikdy sa nekončiaci príbeh.
a co sa vysledkov tyka, som spokojnejsia s vyucbou, lebo sa mi lepsie a lahsie uiclo ako na ZS a aj vysledky som mala lepsie a napr. na ZS som neznasala matiku a na gympli som z nej uz dobrovolne maturovala
@candy36 Zdravotné problémy mám.
ANO, ss bola super - kolektiv zly, vyucba zla
tak to je presne to, co zvolim.