Muze mi nekdo rict jak je mozne ze ted ve 23 letech jsem je dostal do dalky -0,75 na obe oci ? Cetl jsem ze oko se vyviji pouze do 10 let a pak na stari se horsi videni do blizka....Tak proc to jako mam az ted nikoliv v detstvi ??? A mam je nosit porad ne
tomuto nerozumiem ani ja, v skole na oftalmologii nam typek co ma 73369 titulov hovoril to iste, ze medzi cca 6-10 vekom zivota sa to ustali a zdravy zrak si nemozme "pokazit". Ja som bola asi v 13 rokoch na vysetreni vsetko bolo uplne ok a v 20 rokoch mi namerali +1,75 a +1,15. nechapem proste..
@tom 21 je to všetko o genetike a o tom ako oči namáhaš, pokial nosí okuliare jeden z rodičov uvdieťaťa je 50% pravdepodopnost že ich bude nosiť tiež, ak ide na výšku- predpoklad zvýšenej námahy očí tak sa pravdepodobnosť vraj zvyšuje na 75%.... další fakt je že do 25 by sa mal zrak ustáliť... to že do blízka sa zrak začína horšiť je typické po 40-tke, ale môže sa vyskytnpť aj skôr, napr. niekedy deti čo zle vidia na blízko majú šancu sa zbaviť okuliarov lebo dalekozrakosť sa u detí zlepšuje, naopak ktátkozrakosť sa zvykne zhoršovať, ale sú aj výnimky... vdnesnej dobe začne aj po 20-tke nosiť okuliare veľa ľudí, takže nič výnimočné... a to ako ich máš nosiť ti mal povedať lekár, ja by som mala podla potreby lenže sú to skoro imidžovky...
Tiez som mala vždy v poriadku zrak a odkedy som na vs, tak som začala mat problémy. Minule som bola u očnej a budem mat okuliare do diaľky a kvapky a lieky na zvýšený očný tlak, norma je 20 a ja mam 32. Ani očná nechápala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a to je ako možné, ha?
potom poznám odpoveď
A to ze mas 23 ta ma ochranit pred okular ?
oslepnut mozes z dna na den