iste ste uz poculi, zte stahovanie je pre vlastnu potrebu zakazane (na zaklade Eurospkeho sudu, ktoremu su podriadene zakony SK). Myslite si ze to zmeni? Proste ked budete stahovat nieco (aj volne siritelne veci), moze poskytovatel internetovej sluzby poskytnut vasu IP (a teda aj adresu) policii ktora urobi kontrolu?
Ako budu vymahat trest? ved kazdy sa moze vyhovorit na rodinneho prislusnika ze to stiahol. Kto bude platit pripadne pokuty? Ako odvodia vysku pokuty? ti co sa do toho rozumeju, napiste prosim. Fakticky stahnutie videa z youtube nie je, taze hocjake pesnicku budu nadalej.
@scenarista Nebuď naivný, do basy určite nepôjdu. Pekne pokuty prídu, také pálky. Ak nebudeš mať na pokutu, tak exekúcia. Osobne myslím, že to u nás na SK prejde, lebo sa na tom budú dať vyberať pekné peniaze. Ale v Rakúsku to napríklad neplatí.
Tuším v Nemecku už je to celkom prísne, čo som čítala diskusie, tak Slováci čo žijú v Nemecku viacerí (!) písali, že im pokuty prišli 3000 eur a ak nezaplatili do dvoch dní, tak 5000 eur.
Ja sa moc do práva nevyznám, to by chcelo názor @greyness alebo @willbetter (hádam nevadí, že tagujem) čo by mohli k tomu povedať čosi po právnej a tresnej časti.
Dá sa to zhrnúť ale do pár objektívnych bodov.
1, ústava ČR, i SR, vlastne všetkých členov EU podlieha súdnemu dvoru EU. Teda je to nadradené našej štátnej ústave a malo by to teda platiť aj pre nás.
2, Musí sa rokovať čo konkrétne autorský zákon znamená a čo to zahŕňa, osobitne v daných štátoch. Na SR sa to ešte neriešilo.
3, Zákon ide do platného obehu tuším až po nejakom čase, myslím. Teda, ak sa to nariadilo vo štvrtok, musí sa to najprv dostať do povedomia občanov, musia o tom média informovať a tak surovo platné to bude až po pár mesiacoch, resp. od nového roka? Vážne neviem.
A tu sú body v ktorých si nie som istá:
1, Je to zákon alebo súdne rozhodnutie? Alebo čo to vlastne je?
2, Ako chcú dokázať vinu?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ako budu vymahat trest? ved kazdy sa moze vyhovorit na rodinneho prislusnika ze to stiahol. Kto bude platit pripadne pokuty? Ako odvodia vysku pokuty? ti co sa do toho rozumeju, napiste prosim. Fakticky stahnutie videa z youtube nie je, taze hocjake pesnicku budu nadalej.
Tuším v Nemecku už je to celkom prísne, čo som čítala diskusie, tak Slováci čo žijú v Nemecku viacerí (!) písali, že im pokuty prišli 3000 eur a ak nezaplatili do dvoch dní, tak 5000 eur.
Dá sa to zhrnúť ale do pár objektívnych bodov.
1, ústava ČR, i SR, vlastne všetkých členov EU podlieha súdnemu dvoru EU. Teda je to nadradené našej štátnej ústave a malo by to teda platiť aj pre nás.
2, Musí sa rokovať čo konkrétne autorský zákon znamená a čo to zahŕňa, osobitne v daných štátoch. Na SR sa to ešte neriešilo.
3, Zákon ide do platného obehu tuším až po nejakom čase, myslím. Teda, ak sa to nariadilo vo štvrtok, musí sa to najprv dostať do povedomia občanov, musia o tom média informovať a tak surovo platné to bude až po pár mesiacoch, resp. od nového roka? Vážne neviem.
A tu sú body v ktorých si nie som istá:
1, Je to zákon alebo súdne rozhodnutie? Alebo čo to vlastne je?
2, Ako chcú dokázať vinu?