Neviem ci ste uz aj vy rozmyslali nad tym, co budete robit, ked " budete velki" ja nad tym v poslednom case dost rozmyslam. Je velmi vela zamestnani a mna lakaju tri z nich.
Ako ste na tom vy? Uz viete, cim chcete byt? Podla akych krite
Presne ti to neviem povedať ale určite to bude mať súvis s elektronikou/informatikou alebo aj kybernetikou - ktovie - uvidíme ešte na aký odbor pôjdem (alebo ma zoberú) na výške
A určite mi záleží aj na finančnej stránke - ale keby to malo byť na úkor zaujímavosti tak nie. Taký stred. Aby ma tá práca bavila a aby som bol aj patrične ohodnotený
no idealne zamestnanie by bolo podla mna keby si aj v terene aj sedis v kancli, cize striedat to...no financna stranka je jedna z prvych na co pozeram, asi aj ako vacsina ludi...kedze som uz druhak na vysokej mal by som robit nieco v ramci mojho odborneho zamerania...chcel by som pracovat na ministerstve hospodarstva
Ja som chcel byt novinar. No slecna realita mi dala solidnu ranu, ked ma neprijali na zurnalistiku. Tak som skoncil na ekonomickej skole a moja predstava bola, ze budem robit financne analyzy pre trend a pod. Zial pocas studia som zistil, ze financne analyzy nebude spravny krok ( keby som sa do toho naozaj pustil, zrejme by financna kriza nastala ovela skor ) a tak som fakt nevedel, co s mnou bude.
Dnes pracujem ako databazovy administrator pre firmu DHL.
A v buducnosti by som chcel objavovat tajomstva projektoveho manazmentu.
Mhnm, ked som bol maly som chcel byt paleontolog -lol- ale teraz by ma hrozne bavilo prekladatelstvo, akoze nejake filmy pre telky prekladat, lebo ma vzdy hrozne sere ked je nieco zle prelozene Alebo minister zivotneho prostredia, alebo nieco v cestovnom ruchu a turizme
no. chcela by som sa venovať niečomu takému, čo teraz študujem. čiže interaktívnym médiám a umeniu nových technológií. ja viem, málokto vie, čo to je, ale strašne ma to baví jednoducho kyberkultúra, nové technológie, divácka interaktivita a tak. ale netuším, čo by to malo byť. asi by som si chcela rozbehnúť nejaký vlastný projekt.
loool @10 ja som tiez chcela byt paleontologicka straaasne a ma to drzalo as prekvapivo dlho, mozno nejakych 4-5 rokov Ale momentalne rozmyslam nad: zubarka, delegatka v cestovnom ruchu, alebo sudna psychologicka a neviem sa rozhodnut, pretoze kazde je zamerane na nieco uplne ine ale ved uvidime =P mozno skoncim ako smetiarka
kedze ma rodicia nepustili na kozmeticku ani propagacnu grafiku ale vybrali mi marketing cestovny ruch,odbor ktory ma vobec nezaujima to bude zajimave co budem robit:/
ja by som cchel robit daco s grafikou, webdesignom, SEO a podobne. Mat vlastnu firmu. Teda myslienka uz je aj ludia ako taky sice sme este slaby, ale vsetko ma svooj cas. A este cchem vlastnu cajovnu. Nuz, len peniaze chybaju
vzdy som chcela byt novinarkou...ale cim som starsia tym je viac ludi, ktori to chcu viac ako ja a su lepsi ako ja.. takze vlastne neviem, cim chcem byt...Ale chcem robit pracu, ktora ma bude bavit a kde slusne zarobim a budem moct vela cestovat a urcite by to mala byt praca v kolektive..
Kedze som sla na bilingvalne gymko s anglinou, tak ked nejake zamestnanie, tak nieco, co sa spaja s anglictinou... ci uz v zahranici /to je asi moja priorita/ alebo tak nejak... Istu chvilu som zvazovala archeologiu, herectvo istu chvilu dejiny anglickej literatury /ale z toho sa moze vyklut akurat tak vysokoskolsky profesor... a toto nie, diky / Dokonca v poslednej dobe zvazujem prekladatelstvo, kedze uz mi par ludi povedalo, ze mam na to skilly a ci by som nechcela sa takymto smerom uberat.... Ale do zahranicia by som sa chcela dostat... ale to mam este 16, po materialnej stranke mi to este velmi nedochadza
hh viem co chcem ale nie vsetko co clovek chce moze mat ale tak predovsetkym chcem pracovat v stavebnictve (realizacia , projektovanie) a nehnutelnostiach.inak financna stranka je asi najdolezitejsia cize ked niekde lepsie zaplatia a je to lepsia praca tak preco nie.
to čo študujem by som chcel robiť, čiže pôsobiť v diplomacii, v štánej správe, a pod. mojim snom je pracovať v teréne pre OSN, v bezpečnostnej problematike, ale to je ehm no len sen
ja chcem byt herecka. aj ked to asi posobi dost detsky ale je to tak. divadelne herectvo ma chytilo pred dvoma rokmi a stale sa ma drzi ako lep. Naozaj ma to bavi a chcem sa mu aj v buducnosti a mozno aj "ked budem velka" venovat. Je to jednoducho moj zivot.
No ja ešte neviem....asi patologička(nesmejte sa mi)....a popritom robiť niečo pre Unicef ...a ešte chcem ísť na rok do Afriky ako dobrovoľníčka ...teda ak budú peniaze....
Alebo ani otvoriť si nejaký vegetariánsky fatfood by nebolo zlé
Ja by som chcela robit v casopise!!!Najlepsie nejakom takom pre baby, alebo pre mladez...Odmalicka som rada vyrabala casopisiky ...Bavi ma do nich pisat, aj kreslit...A taak, a ani neviem kolko to vynasa, ale viem, ze by ma to bavilo a to je hlavne.
taakze ja budem pravnicka, budem bojovat za prava obeti a spravodlivost popritom budem stale zakladat firmy ako hobby budem robit dramaturgicku abo reziserku alebo moderatorku v telke a cez volny cas budem pisat do novin
a budem matka v domacnosti, cez sobotu nedelu a s celou mojou BIG rodinou budeme vela cestovat toto bude moj zivot!!
a budem robit este dobrocinne akcie a davat peniaze chorym detom...
je viac veci co by osm chcela robit v prvom rade byt novinarkou ale poriadnou urobit karieru a studovat na americkej univerzite....no a ak mi moj velky sen nevyjde tak by osm sa rada dala na socialnu pracu a keb ymi fakt nic nevylso tak vdak amojej skvelej strednej skole hotelovej akademii mozem robit manazerku, sprievodkynu,delegatku,animatorku,uctovnicku,veducu ci riaditelku hotela alebo restauracie podobne
ja budem urcite pani doktorka k bielom plati a budu sa ma bat vsetci ludia ZUBAR 4ever ao ano aj ja cih lubim a ked nie zubar tak asi nieo z ludmi.asi psych
@35 No kriteria mas stanovene celkom jasne Problem, vidim v prvych dvoch bodoch. To je mozne dosiahnut, zrejme len v pripade, ze zacnes podnikat. A hlavne zo zaciatku to perfektne zisky nebudu, pretoze v obore dizajn a reklama si budes musiet ziskat meno a kontakty a to sa nedeje zo dna na den.
No a k namahavosti, praca ktora je stresujuca je niekedy namahavejsia ako ta manualna. Po naozaj ubehanom dni plneho vybavovaciek, kde ti urady a birokracia budu hadzat polena pod nohy, alebo celodenneho meetingu, kde sa budes snazit oblbovat potencialneho klienta sa budes citit viac utahana ako po sichte v bani ...
@35 pekne napisane, ale suhlas s blackknightom psychicka praca je mnohokrat narocnejsia.
Ale z dlhodobeho hladiska,kedze chces len riadit a robit budu iní,tak je to v poho.
Zaciatky byvaju tazke,hlavne tak prve 2 roky,kedy sa firma stabilizuje a vytvara si nejaku jlientelu.
Kontakty su dolezita vec a ja vidim velky priestor na skole,kde je vela ambicioznych ludi,buducich podnikatelov,financnikov,bankarov a hlavne mojich priatelov.
Slovensko je mala krajina a preto je dolezite spravit si dobre meno na trhu.
Najlepsi sef,je ten kto zacina od dola,lebo len ten pochopi neskor svojich podriadenych.
Podstatne je nebyt nenazrany a nechciet zisk hned od zaciatku,za kazdu cenu...rychlo sa nabalit...to je problem u vacsiny malych zacinajucich podnikov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
A určite mi záleží aj na finančnej stránke - ale keby to malo byť na úkor zaujímavosti tak nie. Taký stred. Aby ma tá práca bavila a aby som bol aj patrične ohodnotený
Dnes pracujem ako databazovy administrator pre firmu DHL.
A v buducnosti by som chcel objavovat tajomstva projektoveho manazmentu.
Mhnm, ked som bol maly som chcel byt paleontolog -lol- ale teraz by ma hrozne bavilo prekladatelstvo, akoze nejake filmy pre telky prekladat, lebo ma vzdy hrozne sere ked je nieco zle prelozene Alebo minister zivotneho prostredia, alebo nieco v cestovnom ruchu a turizme
len malokto aj vie co je to paleontolog ked som to povedal niekomu z dediny len sa zasmiali...no ved murari take veci nevedia hh
Alebo ani otvoriť si nejaký vegetariánsky fatfood by nebolo zlé
a budem matka v domacnosti, cez sobotu nedelu a s celou mojou BIG rodinou budeme vela cestovat toto bude moj zivot!!
a budem robit este dobrocinne akcie a davat peniaze chorym detom...
Kym som mlady sa snazit co najviac,v 40-ke chcem uz len koordinovat a uzivat si volno,dovolenky,rodinu...
Kym budu pri moci tieto socialne svine,tak aj platit najnizsie dane.
1.byt sam sebe sefom-nikomu sa nepodriadovat a pocuvat jeho prikazy
2.praca nevyhradena na presny cas,pravidelnu dochadzku do zamestnania
3.perspektivna,vynasajuca perfektne zisky
4.nic namahave,manualne
Kedze studujem modu dizajn a reklamu tak chcem v tomto smere podnikat aspon zatial mam take plany
No a k namahavosti, praca ktora je stresujuca je niekedy namahavejsia ako ta manualna. Po naozaj ubehanom dni plneho vybavovaciek, kde ti urady a birokracia budu hadzat polena pod nohy, alebo celodenneho meetingu, kde sa budes snazit oblbovat potencialneho klienta sa budes citit viac utahana ako po sichte v bani ...
Ale drzim palce
Ale z dlhodobeho hladiska,kedze chces len riadit a robit budu iní,tak je to v poho.
Zaciatky byvaju tazke,hlavne tak prve 2 roky,kedy sa firma stabilizuje a vytvara si nejaku jlientelu.
Kontakty su dolezita vec a ja vidim velky priestor na skole,kde je vela ambicioznych ludi,buducich podnikatelov,financnikov,bankarov a hlavne mojich priatelov.
Slovensko je mala krajina a preto je dolezite spravit si dobre meno na trhu.
Najlepsi sef,je ten kto zacina od dola,lebo len ten pochopi neskor svojich podriadenych.
Podstatne je nebyt nenazrany a nechciet zisk hned od zaciatku,za kazdu cenu...rychlo sa nabalit...to je problem u vacsiny malych zacinajucich podnikov.