Je pravda že tým pádom máme viac slabomyselných, postihnutých, retardovaných, chorých atď ludí, ktorí by prirodzeným výberom vyhynuli, ale nemyslím si že v blízkej budúcnosti sa z nich stane väčšina. Okrem toho môžu byť dobrí v ničom inom. Napríklad mať chatrné zdravie, ale vysoký intelekt. Napríklad aj Hitler mal parkinsona a pritom bol mocný politik
Postihnuti ludia su uplne rovnaki ako ostatni. Nemaju ziadny predpoklad pre rychlejsie mnozenie svojho genofondu - nevidim dovod preco by sa teda mali dostat do vacsiny.k
ja si skorem myslim ze preto je ludstvo premnozene, kazdeho sa snazime udrziavat nasilu pri zivote aj ked v prirode to tak byt nema, prave preto su niektori chori..
@b0ng dnes jeden chalan zo spolocneho maturitneho bloku v skole vybuchol emociami.. vraj nechce mat so mnou nic spolocne, mam mu dat pokoj lebo som utiekol zo psychiatrie.. niekedy premyslam nad tym, ci ma vyznam sa s niekym pokusat kamaratit..
Cieľom tejto diskusie bolo, je, možno už neni.. to, že príroda už nieje príroda, ale ľudia do nej začali dosť zasahovať, tak, ako to napísala aj @malapohroma
V budúcnosti sa to proste musí nejako ukázať.. a nikto z vás nieje natoľko geniálny vedec aby to presne predpovedal, ani ja..
@kolini ja sa s tebou budem kludne kamarátiť inak..to mi pripomína.. niektorí ľudia sú normálni, ale zároveň .. iní..nie úplne v poriadku.. chápeme sa.. na nich zatiaľ ani naša moderná medicína nestačí.. pár takých poznám..
Ked som presne s takymto nazorom minule oboznamovala kohosi zo svojich znamych, ostala som odvrhnuta, nepochopena a bezcitna bestia. Takze sa uz radsej nevyjadrujem. O tomto sa s emociami zaplavenymi mozgami neda diskutovat. Lebo budes ten, co UTLACA a DISKRIMINUJE...
Inak tvoje nazory su take hitlerovske, znicme vsetkych a preziju len ti najsilnejsi (Nemci=nadludia) a ked ti najsilnejsi preziju, tak budeme mat skvelu buducnost, inak zasnem nad tymi, co s tymto suhlasia, vsetkym navrhujem, ze vypichnem vam oci, alebo prepichnem usi a nech vas utratia, aby ste neznizovali kvalitu ludstva, sorry, ale fakt mi je zle z takychto nazorov, potom preco nenechame Iran, Severnu Koreu a neviemkoho vyrabat jadrove zbrane (aj ked pochybujem, ze ich vyrabaju), alebo preco ich nenechame vyrabat biologicke zbrane, vsetci ostatni padnu, oni preziju, to je predsa evolucia, nie?
Ano, ja mam ignorantsky postoj, ked hovorim, aby sme nezavrhli postihnutych
Tak sa dohodnime, ze tebe ked sa narodi postihnute decko alebo niekto z rodiny tak ti poviem "nechaj ho, nech skape, lebo to je evolucia", predpokladam, ze budes s tym vrelo suhlasit
Ale nebudem sa moc zapajat, lebo vidim, ze to nema zmysel Len navrhujem tym, co by tak radi odpravovali druhych, nech skapu ako prvi, aby isli prikladom
Inak nic v zlom, samozrejme, ti co maju iny nazor, ho mozu povedat (a nemozno ich odpravit (aj ked mam pocit, ze mame nejake zakladne ludske prava chranene aj medzinerodnymi zmluvami)
@33 AJ mne minule povedali, ze to je hitlerovske . Mozno trochu, ale ma to v sebe aj tak mnoho rozdielov. A to dalsie... skutocne sa mozem vyjadrit?
Ved to predsa nie je o tom, ze ja, Ty, alebo ktokolvek iny pride pocas zivota k obmedzeniu alebo zraneniu, ktore sa stane postihom na cely zivot. Niekedy to jeho profesiu ako taku, ktoru uz zastupuje a vykonava a ktorou tym padom prispieva k prospechu pre spolocnost, ani nezasiahne. Jasne, ze ak sa niekto cely zivot zivy iba programovanim na PC a zrazu ma tazku autohavariu a skonci nahodou slepy a bezruky, asi s tym skoncil. Alebo ked pride hudobny producent o sluch, tiez skoncil. Ale ak ohluchne programator, vlastne moze bez obmedzeni pokracovat vo svojej cinnosti.. proste, toto je ine, nez ked sa niekto narodi napoly nefunkcny. Ved je to v podstate tazsie aj pre neho! A keby ludia neboli tak lutostivi a solidarni, tak sa stavim, ze ho zivot vobec nebavi. Alebo mozno cest vynimkam.
Ja si myslím že budúcnosť zdravotníctva (svetového) je v technológiách, definícia normálneho je teda všetko čo nestíha kráčať s pokrom, postihnutý dostanú zariadenia ktoré im pomôžu chodiť, vidieť, počuť, možno v budúcnosti aj pomôžu nahradiť poškodené neurónové cesty a tak sa stanú normálnymi. Ľudstvo sa rozdelí na novú generáciu ľudí žijúcich na iných planétach, hviezdnych lodiach a staniciach, tam nastane ďalšia zmena vo vývoji človeka. Vývoj sa zmení a ľudia sa prispôsobia na podmienky na vesmírnych staniciach. Genetická manipulácia zabezpečí ešte pred pôrodom/klonovaním vytvorenie jedinca bez vývojovích porúch. Zem sa po čase stane nevhodná pre plnohodnotný život človeka evolučne a vedecky zmutovaného pobytom v kozme/na inej planéte/stanici postupom času sa osamostatnia humanoidi na iných planétach a každý si pôjde vlastnou cestou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
A vždy budeš mať na svete niekoho kto bude nižší a komu bude treba pomáhať takže je to jedno..
Stromy ma v pici
znie to bez srdca, ale ako potom svet dopada..
a nezabúdaj, že postihnutí ľudia žijú kratšie.........teda zjedia menej
väčšia hrozba je klonovanie a brutálne génové manipulácie........
apropos, dal si sa geneticky vyšetriť, či si kóšer?
rovnako, ako sa postihnutým môže narodiť zdravé dieťa.
Samozrejme teraz to zhadzujte na to že chcem vyvraždiť všetkých, kt. sú nejako obmedzení..
To som nikdy nepovedal a ani si to nemyslím..
@qwer28 V podstate som tým nič nechcel povedať, len ma to tak napadlo..
@flemi Vyšetrený som, ďakujem za opýtanie.. lol ako som to mal napísať aby sa hneď všetci netoto? Božéééé...
@luc.ka verím, viem.. ale stále sú dedičné choroby, rôzne iné problémy..
---
Prečo reagujete jak keby som išiel zajtra vyhladiť polku zeme?
nie som postihnuty.. som len.. psychopat
V budúcnosti sa to proste musí nejako ukázať.. a nikto z vás nieje natoľko geniálny vedec aby to presne predpovedal, ani ja..
preto je to v sekcií Filozofovanie..
facka je málo
buducnost ciernych velmi dobra
..kvak..
a bOrg, ak nechceš počúvať pindy, takéto témy nenačínaj
a všetci ultrasúcitní priznajte sa, že Vám už napadlo čo by bolo keby........
inak, problémy society treba riešiť..........more people, more problem
Nikoho tu nezabíjam, ale zato tebe by som jednu pridrbal, už len za tvoj ignorantský postoj k tejto diskusií.
@flussica dík, že ma chápeš..
Tak sa dohodnime, ze tebe ked sa narodi postihnute decko alebo niekto z rodiny tak ti poviem "nechaj ho, nech skape, lebo to je evolucia", predpokladam, ze budes s tym vrelo suhlasit
Inak nic v zlom, samozrejme, ti co maju iny nazor, ho mozu povedat (a nemozno ich odpravit (aj ked mam pocit, ze mame nejake zakladne ludske prava chranene aj medzinerodnymi zmluvami)
Ved to predsa nie je o tom, ze ja, Ty, alebo ktokolvek iny pride pocas zivota k obmedzeniu alebo zraneniu, ktore sa stane postihom na cely zivot. Niekedy to jeho profesiu ako taku, ktoru uz zastupuje a vykonava a ktorou tym padom prispieva k prospechu pre spolocnost, ani nezasiahne. Jasne, ze ak sa niekto cely zivot zivy iba programovanim na PC a zrazu ma tazku autohavariu a skonci nahodou slepy a bezruky, asi s tym skoncil. Alebo ked pride hudobny producent o sluch, tiez skoncil. Ale ak ohluchne programator, vlastne moze bez obmedzeni pokracovat vo svojej cinnosti.. proste, toto je ine, nez ked sa niekto narodi napoly nefunkcny. Ved je to v podstate tazsie aj pre neho! A keby ludia neboli tak lutostivi a solidarni, tak sa stavim, ze ho zivot vobec nebavi. Alebo mozno cest vynimkam.
Boze, ano.. a za toto ma zas vsetci zondite.
Ja si myslím že budúcnosť zdravotníctva (svetového) je v technológiách, definícia normálneho je teda všetko čo nestíha kráčať s pokrom, postihnutý dostanú zariadenia ktoré im pomôžu chodiť, vidieť, počuť, možno v budúcnosti aj pomôžu nahradiť poškodené neurónové cesty a tak sa stanú normálnymi. Ľudstvo sa rozdelí na novú generáciu ľudí žijúcich na iných planétach, hviezdnych lodiach a staniciach, tam nastane ďalšia zmena vo vývoji človeka. Vývoj sa zmení a ľudia sa prispôsobia na podmienky na vesmírnych staniciach. Genetická manipulácia zabezpečí ešte pred pôrodom/klonovaním vytvorenie jedinca bez vývojovích porúch. Zem sa po čase stane nevhodná pre plnohodnotný život človeka evolučne a vedecky zmutovaného pobytom v kozme/na inej planéte/stanici postupom času sa osamostatnia humanoidi na iných planétach a každý si pôjde vlastnou cestou.
Chyba: ...definícia normálneho je teda všetko čo nestíha kráčať s pokrom...
Opravené: ...definícia odlišného od normálneho je teda všetko čo nestíha kráčať s pokrokom...
Sorry za chybu na začiatku