ako byť nad vecou ? som typ človeka čo si berie všetko príliž k srdcu a všetko ma lahko rozhádže .... ako byť voči tomu viac odolnejšia ? nebrať všetko tak vážne?
si povedz ze ci ta to ..vsetko... dako aj vobec zasiahne? casto su to kktiny ktore by ti mali iba prefrcat hlavou a nemat ziadnu vahu...mozno je to klise ale pokial nejd eo tvoj zivot nejde o nic ...mna rozhadze malo co a ak tak len na par minut
@somindianka na to aby človek bol iný a bral veci inak sa musí zmeniť jeho myslenie, takže musíš prísť aj na iné veci, ale sama ... nesmie ti to nikto povedať pretože tak to pre teba nemá žiadnu hodnotu ...
napríklad ti poviem že svet je individuálna záležitosť, spoločnosť a ľudia niesú také úžasné a isté veci ako sa prezentujú ... poviem ti napríklad že ľudia sú hlúpi, každý jeden človek a nikto nie je dokonalý, všetci sme jeden druh a nie je ani len najmenší dovod cítiť sa medzi ľudmi menejcenne alebo podradne, nieje žiaden dovod brať všetko čo povedia vážne, ( aj keď to vraví 10 ludí ) pretože dôležité je to ako to berieš ty, je to tovj život oni majú obmedzené možnosti videnia tvojej situacie a podobne ... dôležitý je tvoj názor nie ich, ich názor slúži len ako pomôcka ... a ich zlý názor slúži len na dve veci ...prvá je že si chcú zvýšiť ego a vysmiať sa ti tým pádom si z toho nemáš čo robiť pretože tým ukazujú akí su slabí a hlúpi a druhá je že ti chcú pomocť niečo zlepšiť ( pokial sa to nedá nejakým sposobom, tak stým ani nezačínaju a preto si z toho ani nič robiť nemožeš ) takže z toho vyplíva že si berieš zle veci len od ludí ktorí su na tom inteligenčne omnoho horšie ako ty a tým pádom ťa to nemá dovod ani trápiť keď ti idiot povie niečo negatívne ( napísal osm to velmi hrubo a jednoucho ) podstata je tá , že aj keď som ti dal moje dovody na to nebrať všetko tak vážne, nejde o to čo poviem, pretože to nevezmeš tak vážne, iba ťa možno moje slová niekam postrčia v myšlienkach ale doležité je to prejsť si myslením sama ... sama musíš prísť na to čo je doležité a čo nie, čo tak je a čo tak nie je ... keď to sama pochopíš a zistíš a prejdeš si tým, vtedy pride deň kedy si povieš že tomu už rozumieš a nemusíš sa čímsi takýmto zaoberať pretože je to naozaj velmi velmi nepodstatné a najpodstatnejšie je čo si myslíš ty sama a čo a ako berieš pre svoj život
Ja sa na vsetko pozeram z ineho uhla pohladu, ako to v skutocnosti je a hoc co zle sa mi stane zo vsetkeho viem vytazit len to co ma pre mna prospech na teraz a do buducna.
ty budeš taká kôpka nešťastia ale podla mna je o milé
to či bereš veci skôr osobne/alebo neosobne, s tým nič moc nespravíš, proste každý človek je iný.. skús si robiť srandu z vecí ak je situácia príliš seriózna
@melancholik velmi sa mi paci tvoj nazor, mas uplnu pravdu sice je tazke nebrat si veci vazne a osobne, ale musime si nejakym sposobom vsugerovat, ze nas to nema preco trapit a zaujimat ..ak nam niekto slusne vravi svoj nazor a snazi sa nam pomoct, je to okej, mozme ho pocuvat a snazit sa zobrat si z toho to dobre a skusit sa spravat podla toho, ale ak nam niekto nadava alebo si z nas robi srandu .. nema vyznam pocuvat ho - ano, je to velmi tazke, aj pre mna, vzdy ma to dost zasiahne a este dlho musim riesit dovody toho cloveka na to, aby mi nieco take bol schopny povedat .. sic uz dospejem k nazoru, ze je to hlupy clovek, ovela sprostejsi (skaredo povedane) odo mna a len sa chce frajerit a ako napisal melancholik, zvysovat si ego, no aj tak to riesim ..treba si uvedomit, ze v nasom zivote zavisi vsetko od nas, od nasho nazoru a od nasich myslienok, nie od myslienok a nazorov inych ludi ..ich nazory si mozme vypocut a zamysliet sa nad nimi, pripadne si z nich nieco zobrat, ale treba stat pevne nohami na zemi ..totiz, aj spolahnut sa mozme len na seba, aj ked mame neviem akeho najlepsie priatela, v dnesnom svete, bohuzial, nikdy nevieme,kto nas kedy podrazi ..mozme byt dovercivi ludia, no musime byt aj opatrni ...uz som sice presla aj k trochu inej teme, ale, kedze sa mozme naozaj stopercentne spolahnut len na seba a len sebe mozme bezvyhradne verit, vsimajme si seba .. nemyslim nejako prehnane egoisticky, ale vacsina ludi ani neoceni, ked im pomozeme .. starajme sa o seba, starajme sa o to, aby sme sa mali dobre my, aby sme boli vyrovnanymi a spokojnymi ludmi a pomahajme najma sebe ostatni su na druhom mieste
ak ti možem trošku pomôct a jemne nadviazat na komentáre vyššie - len tým že si to vsugeruješ akoby ale dajme tomu ze si to nebudeš vedieť realne odovodnit do takej miery aby si tomu naozaj v hlbinách verila - to bude mat istý vplyv na tvoju začínajucu "schopnosť nenechať sa rozrušit inými tak ako by si nechcela" - ano. Ale o kusok lepšie bude , ak budeš naozaj sledovať tie situácie - ako ti tý ludia radia, ako na teba pôsobia - či ti naozaj chcu poradit alebo to je niečo iné. Na zaklade toho si po čase budeš vediet presnejšie vyhodnotiť - ktorého človeka slová su aj možno pre teba nepríjemne - ale chcel ta nejako nimi posunut a ukazat ti nový obzor a ktorého človeka sú nastavené skôr smerom pre teba horším - t.j. chce ti uškodit a iné variácie. Je to dlhodobe pracovanie na sebe. Chápem že jedna vec je to tu písat a iná realnejšie zažívat kedy do toho idu pocity...že vždy zabolí to horšie vypovedane z druhej strany - ale dá sa to zmeniť - hlavne je to že TY sama vieš, prečo si čo robila, ake si na to mala dôvody, čo tomu predchadzalo atd. a iný ludia ktorý ta sudia a odsudzuju ako píšeš - to všetko nevidia - necitili to čo ty, neboli v tvojej situácii - takže ich sudenie je s velkej časti postavene len na nejakých skreslených domnienkach (samozrejme každy do tej miery do akej mu dovoliš do situacie nahliadnut aj s tvojej strany - ale aj potom je tam hodnotenie tej situácie u druhého - ktoré podlieha jeho vyzretiu, charakteru, optike nazerania ) - tak prečo - prečo ich nechat aby ta ovplyvňovali a ešte tak negatívne ? nieje to škoda ? každý človek ma na výber, prijat do seba rôzne obsahy s okolia - ale je len na nom - čo tým výberom v jeho vnútri prejde a čo ostane vonku - lebo to tak daný človek chcel - a kombináciou - sily vôle, chcenia a uvedomovania si tejto možnosti - to môže zrealizovať. Každý z nás, to máme pokial chceme - prečo to nevyužiť ? :-S
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
napríklad ti poviem že svet je individuálna záležitosť, spoločnosť a ľudia niesú také úžasné a isté veci ako sa prezentujú ... poviem ti napríklad že ľudia sú hlúpi, každý jeden človek a nikto nie je dokonalý, všetci sme jeden druh a nie je ani len najmenší dovod cítiť sa medzi ľudmi menejcenne alebo podradne, nieje žiaden dovod brať všetko čo povedia vážne, ( aj keď to vraví 10 ludí ) pretože dôležité je to ako to berieš ty, je to tovj život oni majú obmedzené možnosti videnia tvojej situacie a podobne ... dôležitý je tvoj názor nie ich, ich názor slúži len ako pomôcka ... a ich zlý názor slúži len na dve veci ...prvá je že si chcú zvýšiť ego a vysmiať sa ti tým pádom si z toho nemáš čo robiť pretože tým ukazujú akí su slabí a hlúpi a druhá je že ti chcú pomocť niečo zlepšiť ( pokial sa to nedá nejakým sposobom, tak stým ani nezačínaju a preto si z toho ani nič robiť nemožeš ) takže z toho vyplíva že si berieš zle veci len od ludí ktorí su na tom inteligenčne omnoho horšie ako ty a tým pádom ťa to nemá dovod ani trápiť keď ti idiot povie niečo negatívne ( napísal osm to velmi hrubo a jednoucho ) podstata je tá , že aj keď som ti dal moje dovody na to nebrať všetko tak vážne, nejde o to čo poviem, pretože to nevezmeš tak vážne, iba ťa možno moje slová niekam postrčia v myšlienkach ale doležité je to prejsť si myslením sama ... sama musíš prísť na to čo je doležité a čo nie, čo tak je a čo tak nie je ... keď to sama pochopíš a zistíš a prejdeš si tým, vtedy pride deň kedy si povieš že tomu už rozumieš a nemusíš sa čímsi takýmto zaoberať pretože je to naozaj velmi velmi nepodstatné a najpodstatnejšie je čo si myslíš ty sama a čo a ako berieš pre svoj život
premýšlaj o tom
to či bereš veci skôr osobne/alebo neosobne, s tým nič moc nespravíš, proste každý človek je iný.. skús si robiť srandu z vecí ak je situácia príliš seriózna