V Holandsku je to bežné, že ľudia sa zgrupujú a vytvárajú spoločenstvá. Čiže bývajú komúne, podľa svojích zaujmov, záľub. Na Slovensku je to hudba budúcnosti, ale raz to príde aj k nám. Vedeli by ste tak bývať? Kvázi ako hippiesáci? V dobrom myslím.
ó áno
podla mna celkovo obyvatelstvo by sa viac malo rozmiestnit podla toho co ma rado a ako si predstavuje spravu a fungovanie solocnosti a tak sa zariadit.
strasne vela casu stracame tym ze zijeme medzi ludmi s ktorymi si nerozumieme.
Nie, proste nie... V takychto komunitach vznika tazky circlejerk, clovek potom vyjde mimo a zisti, ze zivot je uplne iny ako tam. Mnohi povazuju bohatych a politikov za vypojenych z reality a toto je dovod. Ziju medzi svojimi, byvaju medzi svojimi a tak si myslia, ze vsetko je take a problemy neexistuju.
@burble A teraz si to predstva... Casti miest kde by zila povedzme aliancia za rodinu a pomaly by kamenovali gayov, potom dalsie kde by zili hulici, povedzme spolu s fetakmi, dalsia kde by zili radikalni ateisti... Ved to by si mala preboha stat v state a dokonca by som povedal, ze taketo nieco by viedlo k obcianskej vojne.
Prave ten kazdodenny kontakt s ludmi, s ktorymi nesuhlasis obrusuje hrany a dovoluje nam zit pokope. Je to uz len potom, ci si schopna akceptovat niekoho, kto s tebou nesuhlasi, so stoickym pokojom, alebo jednoducho mas potrebu sa hadat s nim do krvi a vnucovat mu svoje nazory.
Vnucovanie nazorov je problem, nie to, ze ludia ziju pokope.
@sob3k ale ja chcem zit s ludmi s ktorymi si rozumiem. v komunite. zariadit si fungujuci system. kttory prave preto, ze vsadee kde ziju ludia su pomiesni uplne uplne rozni a so vsetkym velkaa cast nesuhlasi sa zariadit neda.
aliancia za rodinu by mala svoje uzemie, kde by si mohli kamenovat vlastnych gayov - az na to ze by tam ziadni neostali. ak by sa pokusili kamenovat cudzich, radikalni ateisti a hulici by ich nepustili. tadaaa.
jo ako beriem ze ludia nevystaveni inym nazorom v svojej komunite by mohli mat vcelku obmedzeny pohlad na svet...ale aj tak chcem svoju hippie commune!
@burble Lenze v state existuju urcite zakony a tie by sa viac ci menej v komunite porusovali + fakticky, nabozenske komunity maju daleko vacsiu fertilitu ako tie nenabozenske, takze skor ci neskor by ostatnych nebolo dost.
Sanca, ze nabozenski fanatici prerastu ostatok je aj v normalnej spolocnosti, lenze normalna spolocnost obrusuje hrany.
Povedz mi, ako by taka komunita mala vyzerat? Lebo ak sa nad tym zamyslim, napadnu ma nabozenske kulty a hned potom romske a moslimske ghetta a uprimne, toto nieje cesta nikam.
Teoreticky, mozno este Google a velke IT spolocnosti, ktore casto tvoria pre svojich zamestnancov sklennik, no to je trosku hyperbolicky povedane Matrix.
laka ma to, aj ked som viac samotar, ale i tak, keby som mala moznost, sla by som na izbu s dalsimi 5imi a hoci len na chvilu, sla by som,bol by to pre mna ulet, nie vazne spoluzitie, len take uzivanie si na nejaku dobu a potom spat k sebe
@sob3k v Kodani je "stat" v state (Christiania) a okrem toho, ze ich uradnici raz za cas buzeruju to tam funguje celkom dobre. Zakony sa porusuju (drogy, cierne stavby atd) ale ako som povedal, okrem uradnickej luzy to absolutne nikomu nevadi. Komu sa taka komunita nepaci, tak tam predsa nepojde.
tak moze to byt fajn skola a moze to skoncit vseliako, v podstate je to ako v rodine, len tam nie je to povedomie ze sme pribuzny a mame sa mat radi. Ale automaticky musis byt tolerantny...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ja by som do toho isla
podla mna celkovo obyvatelstvo by sa viac malo rozmiestnit podla toho co ma rado a ako si predstavuje spravu a fungovanie solocnosti a tak sa zariadit.
strasne vela casu stracame tym ze zijeme medzi ludmi s ktorymi si nerozumieme.
burbel got it aaaallll
Prave ten kazdodenny kontakt s ludmi, s ktorymi nesuhlasis obrusuje hrany a dovoluje nam zit pokope. Je to uz len potom, ci si schopna akceptovat niekoho, kto s tebou nesuhlasi, so stoickym pokojom, alebo jednoducho mas potrebu sa hadat s nim do krvi a vnucovat mu svoje nazory.
Vnucovanie nazorov je problem, nie to, ze ludia ziju pokope.
aliancia za rodinu by mala svoje uzemie, kde by si mohli kamenovat vlastnych gayov - az na to ze by tam ziadni neostali. ak by sa pokusili kamenovat cudzich, radikalni ateisti a hulici by ich nepustili. tadaaa.
jo ako beriem ze ludia nevystaveni inym nazorom v svojej komunite by mohli mat vcelku obmedzeny pohlad na svet...ale aj tak chcem svoju hippie commune!
Sanca, ze nabozenski fanatici prerastu ostatok je aj v normalnej spolocnosti, lenze normalna spolocnost obrusuje hrany.
Povedz mi, ako by taka komunita mala vyzerat? Lebo ak sa nad tym zamyslim, napadnu ma nabozenske kulty a hned potom romske a moslimske ghetta a uprimne, toto nieje cesta nikam.
Teoreticky, mozno este Google a velke IT spolocnosti, ktore casto tvoria pre svojich zamestnancov sklennik, no to je trosku hyperbolicky povedane Matrix.