Prosím Vás je tu niekto kto si dal robiť úplne nový zub? Chcela by som vedieť na koľko Vás to vyšlo, lebo keď som pozerala ceny na internete skoro som dostala infarkt...
no zuby su kurva drahe. o tom ja veru nieco viem. no neviem, ci mas zrovna podobny pripad, jak som mal ja, takze ti asi velmi poradit neviem... :s no mna (teda vlastne mna ani ne) to vyslo kurva draho
no zuby su kurva draha vec ale presnu cenu ti neviem povedat...vzhladom na to ze zubari nepouzivaju registracnu pokladnu tak si "mozu" vypytat kolko sami uznaju za vhodne...
@d170 je to pravá horná pravá trojka, zub mi vybila matka a a dúfam že sa bude dať dorobiť len ale tak ked tam teraz priložím jazyk tak ma ide šlahnuť od bolesti teda že až do nervu je to zlomené.. ako v dasne mám celý zub ale ako už idem od dasna jazykom tak tam už nemám zub len tak taký tenký .. ale tak snád mi to len dorobí lebo sa nedoplatím..
nenapísala si, či máš zub úplne vyrazený, alebo len zlomený. Ak ho máš len zlomený tak:
podla toho ako si ju budeš dávať robiť (hlavne kvalitného zubára)
Ak ti to bude dorábať tak, že ti tam nadrobia zub takou bielou hmotou, bude to stáť cca 40 eur (cena sa líši podla zubárov). V prípade že chceš niečo trvalejšie tak si možťeš dať fazetu alebo korunku (tie sú aj živicové a sú o dosť lacnejšie ako porcelánové no horšie vyzerajú a su nekvalitnejšie, proste by som si ich nedaval) a to stojí rovnako 300evri jeden zub (tiež sa ceny líšia podla zubárov).
Ak máš zub vyrazený úplne, tak zub sa sá vrátiť späť ak rýchlo prídeš k zubárovi a zub je dobre uskladnený (vo vlhku, najlepšie hodený do vody) a budes mat zuby ako dovtedy.
Inak tu mas potom zubne implantáty (tiež cca 300evri) mostík (je lacnejsi)atd.
tak to by si mala isť čo hajskor k lekárovi aby ti zub neodumrel. Dnes to dokážu pomerne efektívne zachranovať tak, že ti to ošetria laserom a podobne. Myslím že by takéto vybavenie mala mať väčšina lekárov, no kto vie
a ešte jedna vec, daj si tam na zaciatok tú takú jednoduchú nádstavbu zubu (zbytočné upozornenie kedze ti ju tam aj tak daju hned stojí to okolo 40evri, neni to bohvie co ale dá sa s tým zit a aj pomerne normálne jest veci ktoré niesú príliš tvrdé, toto odporúčam dať robiť len fakt kvalitnému zubárovi čo robia a počkaj minimálne pol rokaak ti neodumrie až potom sa zozhoduj, či si dáš fazetu alebo korunku (ak si ju vobec budeš chciet dať). Korunku si potom dávaj len v prípade ak ti nebudú umrtvovať zub. Ak ti ho budú chieť umrtvovať, daj si radsej fazetu (tiez to vyzerá perfektne tak isto ako korunka)
@wera55555 tak to by možno stačilo dať len plombu, tá stojí okolo 40-50€ bez účasti poisťovne, ak máš preventívku, tak aj menej.
len treba ísť čím skôr, aby ti neodumrel ten zub, lebo potom mi ti museli ťahať nervy, vybrať koreň a dať náhradu a to by bolo oveľa drahšie a aj bolestivejšie.
@semhamforas no tento zubár mi už dorábal normálne predný zub, vtedy sa jednalo o jedinčku predný horný, a ako vravíš vyšlo ma to asi do 50 euro... a mimochodom jak je uloemný teraz je vidno aj na profilovke ale lepše je to normálne uploudované vo fotoalbume jaaa a tak dnes sa mi to stalo idem hned zajtra zubárovi lebo to bolí šialene, síce na fotke to vyzerá ecce dobre lenže ten predok je taký tenučký že sm radšej ani nejedla.. lebo zo zadu je to tak vrazené že tam dám achvíločku jazyk a bolí to že sa čudujem že mi hlavu neroztrhne.. takže dúfam že to normálne nadrobí lebo inak sa asi nedoplatím..
nechápem prečo niektorý ľudia neustále ukazujú na svoje problémy, a... sorry ale tak mi to u teba príde, všetci ťa do smrti nebudú ľutovať čo sa ti stalo
@moniqas nepoukazujem pýtam sa, lebo som vážne skoro dostala infarkt pri cene 500 euro za jeden nový zub.. a kebyže neustále poukazujem na všetky moje problémy, tak by somasi písala takéto veci vkuseeeeeeee... a lútosť určite nepotrebujem potrebujem teraz lieky a zajtra zubára..
@semhamforas ahoj prosím ťa máš s tým skúsenosti možeš mi poradiť...pred dvoma dnami som bola u zubárky presne s týmto problémom chcela som dať dorobiť predný zub.....vybrala mi nerv ,neviem prečo...dorobila mi ho nejakou hmotou podobnej sádre a dala ma objednať o dva týždne na blombovanie....vraj z toho dovodu aby som neopuchla...lenže mne to ani nie o dva dni praskla cela ta hmota kedykolvek vypadne....zaplatila som jej 20e a asi som ich vyhodila do luftu...máš pocit že tento postup je normálny???porad prosím som z toho analfabet díky mocccc....
@aurelia123 tak mne chvala bohu nerv nevyberali a spravili všetko pre to aby mi ho vyberať nemuseli a to som rád.
pôvodne dali tú hmotu čo ty popisuješ aj mne a to pre to že by bolo zbytočné mi tam dáva rovno fazetu/korunku keď ešte nevedeli či mi zub neodumrie. Keďže tebe vyberali nerv, musí u teba tie 2 týždne počkať kým ti bude môcť na zub dať koreňovú výplň a ostatné veci Preto ti dala tú hmotu na zub aby sa ti nedráždil, inak by si ho mala otvorený.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
spýtaj sa priamo zubára, koľko by to stálo, ale máš dobré tušenie, lacné to nebude.
a ak smiem vedieť, ide o nejaký predný zub? a čo sa stalo, že ho nemáš, prípadne ak ešte máš, tak že je úplne nanič?
podla toho ako si ju budeš dávať robiť (hlavne kvalitného zubára)
Ak ti to bude dorábať tak, že ti tam nadrobia zub takou bielou hmotou, bude to stáť cca 40 eur (cena sa líši podla zubárov). V prípade že chceš niečo trvalejšie tak si možťeš dať fazetu alebo korunku (tie sú aj živicové a sú o dosť lacnejšie ako porcelánové no horšie vyzerajú a su nekvalitnejšie, proste by som si ich nedaval) a to stojí rovnako 300evri jeden zub (tiež sa ceny líšia podla zubárov).
Ak máš zub vyrazený úplne, tak zub sa sá vrátiť späť ak rýchlo prídeš k zubárovi a zub je dobre uskladnený (vo vlhku, najlepšie hodený do vody) a budes mat zuby ako dovtedy.
Inak tu mas potom zubne implantáty (tiež cca 300evri) mostík (je lacnejsi)atd.
len treba ísť čím skôr, aby ti neodumrel ten zub, lebo potom mi ti museli ťahať nervy, vybrať koreň a dať náhradu a to by bolo oveľa drahšie a aj bolestivejšie.
mal som cca pred rokom aj niečo úraz v škole čiže preto o tom toľko viem
@wera55555 určite choď k zubárovi čím skor, najlepšie by bolo ak by si k nemu zašla už včera
pôvodne dali tú hmotu čo ty popisuješ aj mne a to pre to že by bolo zbytočné mi tam dáva rovno fazetu/korunku keď ešte nevedeli či mi zub neodumrie. Keďže tebe vyberali nerv, musí u teba tie 2 týždne počkať kým ti bude môcť na zub dať koreňovú výplň a ostatné veci Preto ti dala tú hmotu na zub aby sa ti nedráždil, inak by si ho mala otvorený.
Čiže áno, je to úplne normálny postup