Doposiaľ som si akosi toto slovko neosvojil a v praxi sa s ním najčastejšie stretávam ako s barličkou, keď niekto nevie presnejšie vysvetliť, čo ho na danom človeku upútalo.
A slovníkovú definíciu -
"mimoriadna schopnosť (blahodarného) pôsobenia na ľudí vôbec"
- tak trochu podozrievam, že ani zďaleka nezahŕňa všetko to, čo si ľudia pod tým predstavujú
Ja by som tým nazvala aj to, keď je niekto výnimočne obľúbený ostatnými ľuďmi, (či už je to ukecaný človek, alebo niekto zaujímavý, či dakto na koho sa iní lepia ako na magnet a doslova ho nasledujú vo všetkom čo robí... Alebo len o niečo viac ako tí druhí "obyčajnejší ľudia") a ide to z neho proste prirodzene - nemusí sa nejak snažiť byť niekým iným. pričom niekto iný také niečo nedokáže, prípadne dokáže ak na sebe dlho pracuje
Taky ktory je autenticky a robi nieco s vasnou, je uprimny vo svojom vyjadrovani. Jeho svetonazor nie je len prebraty z internetoveho clanku ale je vidiet ze nad svetom aj naozaj rozmysla a snazi sa zistit co znamena jeho existencia vo vztahu k svetu.
Ak ide o taku charizmu ze je sebavedomi a nema problem s ocnym kontaktom a naviazat s kazdym rozhovor a kazdemu sa predstavuje vyzera ze vsetko ma v malicku, proste taky co vidis ze si cita navody na internete ako byt uspesny a bohaty a precestovat kazdu prdel tak takych klonov dnesnej doby je kopu a to pre mna nie je charizma. Ale 100 ludi sto chuti. Urcite to je aj individualne.
Závisí od toho, kto to slovo použije. Ak TV-moderátor, tak je to iné ako keď to povie trebárs kňaz. V prvom prípade to chápem ako označenie celebrity so všetkými negatívami a na opačnom póle ako niečo posvätné. Medzi tým medzistupne.
vyplavuje sympatie, jeho spôsob prejavu a správania pôsobí na naše jemné city "súladu" s okolím, brnká na niečo v nás, čo poznáme a túžime, priťahuje formou. tvorí dojmy s prísľubom krásna, a to my chceme.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
A slovníkovú definíciu -
"mimoriadna schopnosť (blahodarného) pôsobenia na ľudí vôbec"
- tak trochu podozrievam, že ani zďaleka nezahŕňa všetko to, čo si ľudia pod tým predstavujú
Ak ide o taku charizmu ze je sebavedomi a nema problem s ocnym kontaktom a naviazat s kazdym rozhovor a kazdemu sa predstavuje vyzera ze vsetko ma v malicku, proste taky co vidis ze si cita navody na internete ako byt uspesny a bohaty a precestovat kazdu prdel tak takych klonov dnesnej doby je kopu a to pre mna nie je charizma. Ale 100 ludi sto chuti. Urcite to je aj individualne.