Caute,mam 15,som vysoky 178 cm a vazim 74 kg,chcel by som dat dole nejakych 6 kilo,to by bolo idealne...Vecer davam hodku takeho pomaleho behu s malymi prestavkami a este cez den hodinu bycikel....ale neviem ako sa mam spravne stravovat....nechcem schu
ja by som chcel praveže pribrať .... na tvojom mieste by som išiel do posilky a naberal svaly keď maš z čoho ..... ja keby som chcel tak z čoho my tie svaly narastu ? z kosti ?
Proste nejedz vyprazane jedla, biele pecivo, na vecer nejedz vela sacharidov a aked uz nejake tak komplexne, nepit sladke napoje a vyhybat sa sladkostiam. A pravidelny prisun stravy nech sa ti nespomali metabolizmus.
Na chudnutie niesu žiadne rady ktore by ti niako extra pomohly proste musiíbyt výdaj energie väčši ako príjem a musiš obmedzit sladke a mastne jedla ale myslim že to si vieš domyslieť aj sam
@broken No, tak jedz iba, ked si hladny, nejedz sladkosti a chipsy a spol.. neviem Ti povedat, co jest treba. Skor to, co nie . Asi je jasne, ze skor rybu so salatom, ako vyprazany rezen s hranolkami - asi vies, co myslim. Pokial si sa nezdravo nestravoval ani doteraz, skus delenu stravu, mozno.. Kamaratka to ma oficialne predpisane na chudnutie od lekara, takze to asi nebude najhorsie riesenie a proste jest vtedy, ked mas hlad.
Svetom putuje aj teza, ze mas jest pravidelne napr. kazde 3 hodiny, ale male davky - s tym osobne nesuhlasim, ani by som to nepodporovala. Tak skus na nete najst nieco o delenej strave a uvidis - posud sam .
Je hlúpsť, že by si mal jesť až keď budeš hladný, pretože tvoje telo sa bráni a ukladá tuky hneď ako náhle sa naješ. Mal by si jesť viac krát za deň v malých porciách a veľa piť, hlavne čistú vodu, alebo neosladený čaj. Nemal by si jesť ani pečivo moc, hlavne biele nie.
O sladkom ani hovoriť nemusím dúfam.
Po 5-6 by si už nemal jesť, keby si bol hladný, tak sa napi radšej. Napríklad, nedávaj si na večer jablko, z toho budeš ešte viac hladný.
@broken jesť 5x denne malé porcie jedla(vynechať bravčové,hovädzie mäso, všetko vyprážané, biele pečivo a vlastne všetko v čom je obyčajná múka, omáčky,kečup, -horčica sa môže,ale len trošku-, potom ďalej nejesť syry,salámy-okrem šunky,tá sa môže- a ešte určite niečo bude,ale nenapadne ma to )
A tá delená strava nie je zlá...A nie je tak drastická,ako diéty bývajú
neviem ti poradit ale myslim ze mas dobru vahu..ja som za tri mesiace dal dole asi 11 kil a nerobim nic ine,len to ze som vecer prestal jedavat a troska som celkovo obmedzil jedenie a obcas idem na bike
@broken ak chces schudnut tak by som ti poradil najdi si nejaky kolektivny sport co ta bavi......lebo beh ta asi nebavi tipujem to tak .....radsej si zahraj futbal alebo hadzanu to je jedno proste tam budes behat ani nebudes vediet a k tomu ta to bude aj bavit
Podľa mňa máš dobrý prístup, keď si na to počkáš, budeš to mať najlepšie Beh je perfektný, prípadne si môžeš k tomu dať nejaké brušáky/kliky pre potešenie A teda hlavná je tá pravidelnosť, nie, že sa vo štvrtok zničíš ako Arnold a desať dní potom nemáš náladu nič robiť
Občas si do stravy hoď ako chod niečo bielkovinové (tvaroh, dusené kura, tofu, cottage cheese atď), všeobecne veľa ovocia/zeleniny, neprejedaj sa, veľa pi. Nemusíš to hrotiť, lebo ak pôjdeš do extrému... tak sa na to imho aj rýchlo vykašleš. Vytlač si nejaké citrusové ovocie do dvoch litrov vody a maj to nachystané v izbe na stole alebo čo... jesť by sa malo každé cca 3 hodiny, to je už aj individuálne.
@adrianne akoze preco by nemal jest po 6? sak to je do spanku plno casu. Kludne mozes jest aj vecer, aj by si mal jest vecer ale veci ako vajcia, maso, mliecne nizkotucne vyrobky, zeleninu...
@broken najlepsie je jest tak ako to citis ale musis vydat viac energie ako primeš to je hlavna pointa možeš jest aj večer ale potom budeš musieť celu noc behať
@broken to, ze im to pomohlo neznamena, ze to je najlepsie riesenie.... fakt vecer mozes jest tie jedla co som napisal.
No a s tymi kaloriami to neni pravda, rano mozes zjest najviac sacharidov, kedze po noci atd. mas nizsiu hladinu glykogenu, a ten sa tym padom doplni. Takisto rano je rychlejsie metabolizmus ako vecer.
Napr. z takeho ovocia sa ti cukor(fruktoza, glukoza) vstrebava asi len okolo 30min.
@torpedo08 sak ja nehovorim ze som tlsty alebo co,je to v pohode ale to brucho vyzera dost divne chcel by som mat aspon trochu tehlicky,takze si tam necham trochu tuku a potom to vyrysujem ja som sa len tak rozhodol ze idem chudnut proste....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
» ozene.zoznam.sk/cl/10170/256765...
Proste nejedz vyprazane jedla, biele pecivo, na vecer nejedz vela sacharidov a aked uz nejake tak komplexne, nepit sladke napoje a vyhybat sa sladkostiam. A pravidelny prisun stravy nech sa ti nespomali metabolizmus.
Svetom putuje aj teza, ze mas jest pravidelne napr. kazde 3 hodiny, ale male davky - s tym osobne nesuhlasim, ani by som to nepodporovala. Tak skus na nete najst nieco o delenej strave a uvidis - posud sam .
ale na chlapca sa mi nezdá byť tá váha nejako vysoká, tak možno by stačila len posilka a vyformovať si telo.
15 roční chlapci chcú byť dnes EMO
Je hlúpsť, že by si mal jesť až keď budeš hladný, pretože tvoje telo sa bráni a ukladá tuky hneď ako náhle sa naješ. Mal by si jesť viac krát za deň v malých porciách a veľa piť, hlavne čistú vodu, alebo neosladený čaj. Nemal by si jesť ani pečivo moc, hlavne biele nie.
O sladkom ani hovoriť nemusím dúfam.
Po 5-6 by si už nemal jesť, keby si bol hladný, tak sa napi radšej. Napríklad, nedávaj si na večer jablko, z toho budeš ešte viac hladný.
A tá delená strava nie je zlá...A nie je tak drastická,ako diéty bývajú
Občas si do stravy hoď ako chod niečo bielkovinové (tvaroh, dusené kura, tofu, cottage cheese atď), všeobecne veľa ovocia/zeleniny, neprejedaj sa, veľa pi. Nemusíš to hrotiť, lebo ak pôjdeš do extrému... tak sa na to imho aj rýchlo vykašleš. Vytlač si nejaké citrusové ovocie do dvoch litrov vody a maj to nachystané v izbe na stole alebo čo... jesť by sa malo každé cca 3 hodiny, to je už aj individuálne.
No a s tymi kaloriami to neni pravda, rano mozes zjest najviac sacharidov, kedze po noci atd. mas nizsiu hladinu glykogenu, a ten sa tym padom doplni. Takisto rano je rychlejsie metabolizmus ako vecer.
Napr. z takeho ovocia sa ti cukor(fruktoza, glukoza) vstrebava asi len okolo 30min.
Pretože na večer by nemal jesť, teda aspoň nie ťažké jedlá. Večer už nedá taký výdaj energie ako počas dňa.