Pozrite si prosim vas video cez postnuty link, zahladte sa do svojho vnutra a odpovedzte... Stlačili by ste čierne tlačítko (kufrík s peniazmi može kľudne vo vašom prípade byť práve to, po čom najviac túžite (stratená láska, splnenie sna, sláva..)
@sislik ja som to videl dnes rano Je aj taky film celovecerny na podobne tema ale zacalo to jednou poviedkou...
Aj tak, neviem, myslim ze aj ti co si teraz povedia ze by nestlacili, keby tam vidia vykupenie zo svojich problemov, stastie a podobne veci na stole pred sebou, za cenu jedneho zivota, pricom sa o jeho skutku nikto nikdy nedozvie, asi by stlacili, verim ze predtym ako som to uvidel by som to stlacil aj ja vidiet tam nieco po com moje srdce prahne najviac
@all ludia ale no to nemyslite vazne taketo ciste duse ste ? Nevediet o co ide a mat pred sebou splnenie svojej tuzby a vy by ste nestlacili ? ani jeden ? tsssss
keby ponukal len tie peniaze, tak by som to nestlacil, nie koli svedomiu, ale povedal by som si ze sanca ze zabijem seba alebo niekoho ineho je prilis velky risk
keby to bolo ako v @1 , ze ponuka to po com najviac tuzim, tak by som skoncil asi ako typek vo videu
ja by som to určite, určite nespravila. chápem ak niekto povie “nepoznám predsa toho človeka a zajtra možno aj tak zomrie.” a nejde ani o to že by som s tým nedokázala žiť.. ale nech sa stane čokoľvek a nech mi to prinesie akékoľvek “dobro” (napr. 10 mil.) namám právo rozhodovať o živote(smrti) iného človeka
NIE! veď to by môj život potom vyzeral ako hra Heroes s použitím kóda na niečo, alebo iná hra. Život by potom už nebol zábava a pravé hodnoty by stratili hodnotu. A okrem iného, nemáme právo rozhodovať o smrti, o živote...bud všetci alebo nikto.
@xennus a o to ide typek dostal peniaze lebo nimi mohol pomoct sebe, dostat sa naveky z problemov, zabezpecit rodinu, blizkych, vsetkych ktorych ma rad
Kebyze to tak je naozaj, kazdy by mal iny "kufrik"
Umysel zrejme nestaci a podla mna to tak je, aj keby v nom bol svetovy mier
Vychadzam z toho ze ked si predstavim co by som tam uvidel+okolnosti(sukromie, nahovaranie si ze by ho stlacil niekto iny a bla bla)+smerovanie sveta, vznikla by vo mne pochybnost aj ked verim ze clovek nema pravo vziat inemu zivot... Ale ta pochybnost je dolezita a myslim ze by ma nahlodala natolko ze by bola velmi velka sanca na stlacenie gombika
ja by som to nestlačila..už len preto že verím že všetko sa ti raz vráti a keby v tom neni nejaký ojeb, nikto by také niečo nevymyslel..fuck..a okrem toho..nikdy by som nechcela mať až tolko vela peňazí pretože tie privádzajú len problémy..
nikto to síce nevidí, ale tak ja sa budem pýtať sama seba do konca života, či som niekomu napríklad nezabila mamu.... toto by bolo prvé, čo by mi napadlo: predstava mňa v budúcnosti, ako spomínam na tento okamih. a druhé, že ja sama by som nechcela zomrieť, pretože niekto niekde stlačí to tlačidlo. a tretie, že predsa len verím, že to, čo tam pre mňa majú a je pre mňa dôležité, sa dá získať aj inak
@anzu Krasna odpoved Toto zdovodnenie sa mi paci asi najviac A neznie len ako fraza z kostola Ak by som sa raz ocitol v takej situaci (nevidiac predtym toto video) prial by som si aby si bola moje svedomie
@jin15 to ja viem, pochopil som ze nech by tam bolo cokolvek tak to nieje moralne spravne rozhodnutie, ja len ze... keby si mozem to svoje zobrat do pekla tak ako on tak by mi to viac pomohlo ako ten jeho kurfik penazi
asi by som to nestlacil . ci by som mal o 10 melka viac alebo menej je mi v podstate jedno ale strasne by mi vadil pocit ze niekto koli mne zomrel ...resp. nahoda je svina co ak by ten nahodny clovek bol nejaky moj znamy...ale zase ak by som vedel koho zabijem ak by to bol nejaky hnusny terorista co zabil uz kopu ludi tak by som to stlacil.
@anzu Taky som este nikomu nedal A som toho nazoru ze za chvalu a komplimenty si moze clovek sam tak nemas zaco dakovat Aj ked tento nazor neuplatnujem na sebe a za vsetko dakujem o sto sest :d som hnusny pokrytec ja viem
@ikuto davam len moznosti ktore by boli A chapem ze mnohy ludia maju omnoho dolezitejsie veci nad ktorymi by mali premyslat Toto je len take male postrcenie k sondovaniu svojho vnutra, nejde ani tak o realnost situacie
@25 Nechcelo sa mi rozpisovať, zajtra je predsa škola.
No ale tak napríklad: Kravina je to už len preto, že on ho manipuloval a nanucoval mu to. Navyše chamtivosť je obyčajná ľudská vlastnosť, ktorú má každý zdravý človek od prírody. Práve naopak je to choré.
nikdy.. za prvé už len z princípu a z vlastného presvedčenia že všetko sa mi raz vráti.. a za druhé aj keby to všetko malo výjsť, neviem si predstaviť ako by som žil s toľkými výčitkami svedomia a zaručene by som nebol šťastný s takto zarobenými miliónmi, to by ma asi dohnalo k šialenstvu
@krutafunebracka nutenie je ked nedavas na vyber, to co robil bolo dajme tomu aktivne posmelovanie Dalej chamtivost nieje prirodzena ludska vlastnost... prirodzenymi by sa dali oznacit iba pudy, chamtivost je naucena vlastnost (okolim a podobne), cize nie primarna. Ak je podla teba kazdy zdravy clovek od prirody chamtivy si dobou a okolim zdegenerovana viac ako si pripustas (tot moj nazor)
Oznacenie kravina preto povazujem za prehnane a poriadne nepremyslene (da sa pochopit ... zajtra skola )
Keby som trpela nezvratnou financnou krizou, pripadne by nou trpel niekto z ludi, ktorym by som chcela pomoct, asi by som to stlacila. Argumenty, ktore tam boli pouzite z oboch stran boli pomerne uvazene. Ale v tejto chvili mi nic nechyba natolko, aby som zabila coilen jednoho bezvyznamneho cloveka za hentak spinave peniaze. (Nehovoriac o tom, ze by som rozhodne neverila, ze to nie je falsovane alebo nieco podobne). Ten jeden "nahodny" clovek by predsa mohol byt aj niekto z ludi, ktorych mam rada a ktori maju radi svoj zivot a to by som si asi neodpustila.
nestalo by zato stlačiť to tlačítko to radšej budem žíť ako bezdomovec ako by som mala niekoho zabiť a peniaze minieš a čo ti zostane len myšlienka že si niekoho zabil ,že si vrah a teda že patríš k najhorším ľudom na ssvete
@jin15 Ale je to hnusné manipulovanie a nátlak, ako tí oní, čo všeličo predávajú alebo ponúkajú a prinútia ťa tak kúpiť aj niečo, čo nechceš.
Ale je, čoby nie, degenerované je práveže naopak, veď tomu sa dnes vlastne proste hovorí socka. Keď je človek rozumný, tak to vie využiť a pre seba samozrejme.
No a kravinou som to nazvala taktiež preto, že som prakticky ateista a hento bol ďalší taký poriadny blud a už som to tu vravela miliónkrát, nechce sa mi znova.
Nie, lebo ty si nejak stále kakáš do papuľky. A vyzerá to, že ti to pretieklo až do mozgu. Nebuď na smiech, keď si nepochopil už na začiatku, tak rovno kašli na to.
Ešte stále ma fascinuje, že sem vkuse pridávajú diskusie ehm, NEJAKÍ ľudia, ktorí sa pýtajú na názory ostatných a pritom ich nedokážu prijať ako názory ostatných, lebo len oni majú „pravdu“.
@krutafunebracka Nerob zo mna niekoho kto niesom, vzdy som si myslel ze zrovna ty si nepotrebujes zdvihat ego prave takymto stylom, kde premietas svoj obraz na ineho s tym ze ho vyjadrujes ako pravdivy, je to dost detinske (dufam ze to budes brat ako neprijatie tvojho nazoru na mna, ale skor je to neprijanie toho ako ho podavas)
Dajme tomu ze som obcas pokrytec, ale rad by som videl kde som si nasral do ust
Je mozne aj ze som nepochopil a tiez nechapem to s respektovanim nazorov, aj to by si mi mohla ukazat kde ich v tomto foru, tie ktore boli k veci nerespektujem (dufam ze my sem nedas tie komenty ktorymi sa skor snazim o hlbsie zamyslenie dotycneho)
Dufam ze mi napises nieco v style bla bla bla mas tu toho plno, alebo bla bla bla nechce sa mi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
» www.videacesky.cz/kratke-filmy/ce...
Aj tak, neviem, myslim ze aj ti co si teraz povedia ze by nestlacili, keby tam vidia vykupenie zo svojich problemov, stastie a podobne veci na stole pred sebou, za cenu jedneho zivota, pricom sa o jeho skutku nikto nikdy nedozvie, asi by stlacili, verim ze predtym ako som to uvidel by som to stlacil aj ja vidiet tam nieco po com moje srdce prahne najviac
@all ludia ale no to nemyslite vazne taketo ciste duse ste ? Nevediet o co ide a mat pred sebou splnenie svojej tuzby a vy by ste nestlacili ? ani jeden ? tsssss
keby to bolo ako v @1 , ze ponuka to po com najviac tuzim, tak by som skoncil asi ako typek vo videu
Kebyze to tak je naozaj, kazdy by mal iny "kufrik"
Umysel zrejme nestaci a podla mna to tak je, aj keby v nom bol svetovy mier
@anzu Taky som este nikomu nedal A som toho nazoru ze za chvalu a komplimenty si moze clovek sam tak nemas zaco dakovat Aj ked tento nazor neuplatnujem na sebe a za vsetko dakujem o sto sest :d som hnusny pokrytec ja viem
ale aj tak, moja odpoveď je asi taká, že do takejto situácie sa v živote určite nedostanem, takže je to jedno... nemá zmysel nad tým uvažovať
No ale tak napríklad: Kravina je to už len preto, že on ho manipuloval a nanucoval mu to. Navyše chamtivosť je obyčajná ľudská vlastnosť, ktorú má každý zdravý človek od prírody. Práve naopak je to choré.
Oznacenie kravina preto povazujem za prehnane a poriadne nepremyslene (da sa pochopit ... zajtra skola )
Ale strašne sa mi to video páči.
a nie, nestlacila by som.. tie peniaze mi za to nestoja..
ale inak by som toho cloveka dal dole kedze na taketo veci neverim
Keby som trpela nezvratnou financnou krizou, pripadne by nou trpel niekto z ludi, ktorym by som chcela pomoct, asi by som to stlacila. Argumenty, ktore tam boli pouzite z oboch stran boli pomerne uvazene. Ale v tejto chvili mi nic nechyba natolko, aby som zabila coilen jednoho bezvyznamneho cloveka za hentak spinave peniaze. (Nehovoriac o tom, ze by som rozhodne neverila, ze to nie je falsovane alebo nieco podobne). Ten jeden "nahodny" clovek by predsa mohol byt aj niekto z ludi, ktorych mam rada a ktori maju radi svoj zivot a to by som si asi neodpustila.
Ale je, čoby nie, degenerované je práveže naopak, veď tomu sa dnes vlastne proste hovorí socka. Keď je človek rozumný, tak to vie využiť a pre seba samozrejme.
No a kravinou som to nazvala taktiež preto, že som prakticky ateista a hento bol ďalší taký poriadny blud a už som to tu vravela miliónkrát, nechce sa mi znova.
Ale obcas sa z neho aj rozhliadnem a sem tam zbadam ake je hlupe v nom navzdy prebyvat
Ale ty si v nom zi pochybujem ze by ta z tadial dostalo hocico co poviem
Dajme tomu ze som obcas pokrytec, ale rad by som videl kde som si nasral do ust
Je mozne aj ze som nepochopil a tiez nechapem to s respektovanim nazorov, aj to by si mi mohla ukazat kde ich v tomto foru, tie ktore boli k veci nerespektujem (dufam ze my sem nedas tie komenty ktorymi sa skor snazim o hlbsie zamyslenie dotycneho)
Dufam ze mi napises nieco v style bla bla bla mas tu toho plno, alebo bla bla bla nechce sa mi