Čo si myslíte o typických slovenských črtách, ktoré prevládajú u väčšiny slovenských rodín či jednotlivcov? Čo nás zvýrazňuje oproti cudzincom? Povedal vám už cudzinec, že toto vo vlastnej krajine nevidel? Máme vôbec až tak jednotvárnu mentalitu?
Závistliví, konzervatívni, pozerajú na to, čo majú druhí, neprajní, nesolidarni, majú pocit, že všetci idú po nich (smerovania,čia,fbi...chcú nás zničiť)..vlastne nenapadá mi nič pozitívne hups
a závidia si všetci a tvária sa že neee a že sú dobrí, ale zdanie klame
dneska ma odfotil nejaký dedo jak môj pes sere pri vode, len za to, že on dostal pokutu za to, že pílil niekde stromy, ešte to aj vyprával nahlas...
tak som anho zakričala že čo si dovoluje ma fotiť...ale tak ma nasral, že som nemala ani slov...
a ešte nerváci a alkoholici, a strašne jednoduché povahy niektorí...no a niektorí zas nevedia nič povedať, sklopia uši a nevidia, nepočujú...to su Slováci
A @2 praveze toto lipnutie na domacej produkcii... Ked je zahranicne lepsie/kvalitnejsie/vyhovujucejsie pre mna, tak mozem osrat, ci su made in Slovakia alternativy.
Obrovská pasivita. Ľudia majú zvyk každého komu sa začne dariť ťahať dole "nebuď šašo more". Dvojité štandardy, keď niekto niečo urobí tak je zlosyn ale ja keď niečo urobím tak výhovorky. Vyhýbanie sa zodpovednosti.
v podstate skoro všetko čo tu ľudia nado mnou spomenuli by som napísala tiež asi by som to zhrnula jednou vetou: "Keď sa nemám dobre ja, nech sa nemá dobre nikto."
Ked je niekto priemerny je to v pohode akonáhle niekto vytŕča tak mu nikto uspech nedopraje a kuju sa pikle...na Slovensku sa úspech neodpúšťa...
Potom je to absencia osobnosti - strach prejavit odlišný názor a kult stáda .Ako blačiace ovce neschopné sa dohovoriť a vytvoriť nejakú zmysluplnú vec,
Dnes som počul zaujímavú vec - objavil sa investor ktorý má milióny a podporuje hokej a chcel by postaviť v ružinove další zimný stadion,,,peniaze na to má ale neprejde cez niektorých administrativnych " žabakov na prameni" to je take slovenské...ale ked sa ide stavat nejake nakupne megacentrum to ide ako po masle...
Na nasej mentalite sa mi hnusí len jediná vec, pre ktorú by som prefackal každého, kto tu písal predo mnou... To je ten vyj...ny masochizmus, kedy slovaci kopu sami do seba Amen...
@antifunebracka vysvetlím. chápeš, oni vedia, že sme boli tisíc rokov pod nadvládou Maďarov, a veľmi dobre vedia, aká je naša povaha, že im dávame dobrosrdečne sociálne dávky a vládne tu pozitívna diskriminácia. tak nás využívajú a chcú aby sme sa ich báli. a vedia, že nie sme hrdí, utekáme do zahraničia, pritom oni, sú na svoj pôvod hrdí, hoci nemajú ani jazyk kodifikovaný a ani vlastný národ, za ktorý sme my bojovali dlho...oni majú povahu bližšiu maďarom, chápeš.
@savvym myslím, že práve preto bol zvolený Kotleba, a nie preto, že by ľudia nepoznali históriu, ako si mnohí myslia, a vvšade teraz vychádzaju články o Slovenskom štáte.
Stádovitosť, skor prevazuje sedliacky rozum ako vseobecna intelegencia, nechame si dost skakat po hlave ale vieme aj zatocit s nepriatelmi ked sa nam chce
Slovo "sebavedomý" je neformálne synonymum pre slovo "drzý". Na Slovensku je neslušné vyzerať spokojne a veselo. Policajný štát. Ale tými policajtmi či SBS-kármi sú občania samotní. Keď vidia, že vyžaruješ spokojne, veselo, že si hlasnejší, hneď ťa začnú utišovať, poučovať. Máš pocit, že si stále nevyšiel zo škôlky alebo z kláštora, kde musíš byť stále zamračený, utiahnutý do seba, pokorný. A cudzincov vnímame ako nevychovaných a ukričaných, ako keď žiak prvého stupňa zablúdi na ihrisko medzi bláznivých stredoškolákov.
Normalny ludia. Neviem co mate proti slovakom, ved aj vy ste... Podla mna sa chovaju rovnako ako napriklad anglicania ...viac nadavame ( ja ani nie ) na politikov , ale uznajme ze tych co tu mame za to fakt nestoja. Ale nepaci sa mi slovenske rodinkarstvo a zeny( nie vyzorovo)... Thats all.
muzi-v poslednom case kazdy chlap robi zo seba nenormalneho cava, na ktoreho nikto nema a je to superfrajer,ktory ma potrebu zhadzovat sokov a poucovat
zeny-pohrdaju muzmi,ktori nie su z katalogu (ci uz vyzorovo alebo ..vyzorovo...na povahu hladi malo sloveniek...)+strasne si davaju zalezat na image, a zanedbavaju vnutro
cest vynimkam!
@borovy Rómsko-slovenský slovník existuje, čiže aká taká kodifikácia by tam už mala byť. No každopádne si nemyslím, že ich dôvody na zneužívanie systému by boli také sofistikované. Veď väčšina z nich ani nevie, kde (a čo) je sever.
No takých pohostinných cudzinci ako sme my nevideli. A keď niekto nadáva že sme netolerantní burani nech sa zamyslí prečo.. Lebo u nás je každý vítaný ale ten čo s mečom príde porobiť si našu zem ten aj mečom padne...
Ked sa uz pytas. Vyskusam to napisat objektivne, ale je to subjektivne kedze vzdy ich porovnavam akoby so sebou - povahovo - ked nieco zena spravi alebo povie - ci by som sa tiez tak zachoval ) , ( emancipacia uz bola takze myslim ze to tak mozem robit ) . Taka ta necitlivost ( mozno ze ja som precitliveny je to dost mozne) , potom povrchnost - ze maju tendenciu na vsetko sa pozerat iba / hlavne zvonka a to im staci ) a pasivita ( cakaju a snazia sa vytazit max zo situacie bez cinov ), nemaju rady/zaujem o muzov pokial niesu /nerobia to co by sa im pacilo.... 3ale je pravda ze ja som dost individualista. Proste im nedoverujem v takych tych vztahovych veciach, mozno mam voci nim aj nejaku averziu, tazko sa to popisuje, viem len jedno a to ze proste nejdeme dokopy , stavil by som 50€ ze ani ja im nevyhovujem ... @borovy
asi lahsie je porovnat s inymi narodmi...ale asi sme uprimnejsi, ako napr. americania, asi viac drzime spolu, ale sme asi aj depresivnejsi...to su take zname veci... sme spontannejsi ako Česi, máme srdečnejší humor, nie ten ich otravný sarkazmus... ale inak myslim, ze takeho slovaka najdes v kazdom narode
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
ze uprednostnujeme zahranicne pred vlastnym (ale uz menej)
ze radsej robime nez hovorime o tom ako robime (to maju zas cesi )
a závidia si všetci a tvária sa že neee a že sú dobrí, ale zdanie klame
dneska ma odfotil nejaký dedo jak môj pes sere pri vode, len za to, že on dostal pokutu za to, že pílil niekde stromy, ešte to aj vyprával nahlas...
tak som anho zakričala že čo si dovoluje ma fotiť...ale tak ma nasral, že som nemala ani slov...
a ešte nerváci a alkoholici, a strašne jednoduché povahy niektorí...no a niektorí zas nevedia nič povedať, sklopia uši a nevidia, nepočujú...to su Slováci
A @2 praveze toto lipnutie na domacej produkcii... Ked je zahranicne lepsie/kvalitnejsie/vyhovujucejsie pre mna, tak mozem osrat, ci su made in Slovakia alternativy.
Potom je to absencia osobnosti - strach prejavit odlišný názor a kult stáda .Ako blačiace ovce neschopné sa dohovoriť a vytvoriť nejakú zmysluplnú vec,
Dnes som počul zaujímavú vec - objavil sa investor ktorý má milióny a podporuje hokej a chcel by postaviť v ružinove další zimný stadion,,,peniaze na to má ale neprejde cez niektorých administrativnych " žabakov na prameni" to je take slovenské...ale ked sa ide stavat nejake nakupne megacentrum to ide ako po masle...
@6 Veď som ťa aj opisoval!
@borovy Ako?
sorry som nervozna
prepáčte
No dobre, možno nie všetci, takí severokórejčania asi nenadávajú...
zeny-pohrdaju muzmi,ktori nie su z katalogu (ci uz vyzorovo alebo ..vyzorovo...na povahu hladi malo sloveniek...)+strasne si davaju zalezat na image, a zanedbavaju vnutro
cest vynimkam!