Uz som to riesil na inom fore. Najblizsich par desiatok rokov je to nerealne, kedze sa obe krajiny drzia ekonomicky za gule... No a nazdavam sa, ze o tych par desiatok rokov by Cina z USA vyjebala dusu. Dovtedy by sa postupne dokazala zbavit velkej casti dolarovych rezerv tak, aby ju to nebolelo a potom uz jej nic nebrani stat sa absolutnou svetovou velmocou.
Btw ak by Cina trochu viac otvorila trh a zrusila by ten chory komunisticky kapitalizmus a zaviedla by ozajstny volny trh, tak by po USA ani pes nestekol a americky sen by sa chodil budovat prave tam.. V zhladom na to, ako sa posledne roky meni cela krajina, to az take nerealne nevidim...
@greenbunny tak nie som si istý či by po vojenskej stránke mali na vrch .. a keby este do číny prúdila technika z ruska (ak by sa aj priamo nezapojili, tak zbrane by urcite posielali), tak usa by boli v háji
@skippik najsmiesnejsie na tom vsetkom je, ze Cina je jedna z najkapitalistickejsich krajin sveta, s ochranou sukromneho vlastnictva a s funkcnejsim sudnictvom nez je to nase.
@skellington666 ved ty si odborník tak na čo si sa pýtal =D a čo sa army týka usa je ešte stále dosť daleko pred čínou (len loďstvo pozri) a k tej ekonomike to je somarina... ich vojny viac stoja ako im prinášajú len army lobby je také silné že na daňovákov sa sere...
Načo by USA napádalo Čínu oni si pokojne počkajú kedy sa zase nájde nejaký Blb v Rusku ktorí Japoncom vráti Kurilské ostrovy a v momente Čína napadne Rusko tak ako to americké tajné služby chceli zinscenovať v roku 1993... Vrátenie Kurilských ostrovou japonskú by bol hypnotický povel na psychotrópne ovládnuté vrchne vejelnie Čínskej ľudovodemokratickej armády ktorý podprahovo vyšlú rozkaz zaútočiť na rusko....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
myslim si že takychto ankiet typu " kto ma vacsieho vtaka" tu uz bolo viac nez dost.
ze to niekoho furt bavi polemizovat o som kto je vacsia supervelmoc -.-
ale dnes by po vojenskej stránke asi ešte mali na vrch usa, horšie je to už po tej ekonomickej a oni čínu potrebujú aby nakupovala ich choré dlhopisy
Btw ak by Cina trochu viac otvorila trh a zrusila by ten chory komunisticky kapitalizmus a zaviedla by ozajstny volny trh, tak by po USA ani pes nestekol a americky sen by sa chodil budovat prave tam.. V zhladom na to, ako sa posledne roky meni cela krajina, to az take nerealne nevidim...
To je to prečo USA toleruje komunistický režim v Číne, ale nie v KĽDR.
Nie nadarmo majú ten 10 %tný rast aj ked je svet v recesii !