@normane pozor, predavkovat sa z Ccka da, akurat, ze telo sa vie vyrovnat s tym predavkovanim pomerne jednoducho ( aj ked to zdrave nie je )
no a predavkovat sa samozrejme da a vacsinou tie kecy o tom, ze alk robi z liekov jed je uplna blbost. pretoze tam ide hlavne o to, ze alkohol znizuje efekt tych liekov, preto sa neodporuca pit na lieky ( davas do seba bordel vo forme liekov + este su neefektivne = efekt nulovy )
@n0win0u Tak aspoň som sa naučil niečo nové Ale ako filozofická otázka, že čí sa dá C-čkom predávkovať, tak odpoveď je áno, lebo vo filozofovaní takmer nič nie je nemožné, ale realita je úplne iná...Ja by som povedal, že moji rovesníci jedia málo citrusového ovocia(áno, aj ked sa nachádza v zemiakoch , šípkach a podobných blbostiach...) a preto majú toho C málo! A nepoznám nikoho, kto by išiel do lekárne, kúpil si práškové C-čko a zjedol to na posedenie, aby sa išiel otráviť To by som sa šúľal na zemi, keby mi to dakto povedal ...
čo sa týka lieky + alkohol, viem, že skutočne nebezpečné je to napríklad pri liekoch na spanie s obsahom barbiturátov, nakoľko alkohol zvyšuje ich účinnosť, takže prežeň to a nezobudíš sa (dávala som pozor na chémií
@normane tak smrtiace to nie je samozrejme ( teda jedine, ze by fakt do krvi typkovi naliali decaky toho ). co je skor horsie, ze sprievodnou latkoou byva povacsine hlavne ista forma kyseliny, to je asi horsie )
@peter_piper akoby si ich nemohol vylúčiť močom? Myslíš, že by si sa dehydroval a tak zjedol pol kilové balenie vit. C? A fakticky som sa ešte nestretol s predávkovaním vitamínu C....iba nedostatok spôsobí skorbut ale to až po 2 mesiacoch...
ibalginom alebo pralenoma pod sa samozrejme predavkovat da. ak by si naraz zhltla napr. 30 ibalginov bola by to neskutocna zataz pre oblicky a pecen nasledkom coho by mohli prestat pracovat, lenze to by neprestali s minuty na minutu cize urcite pokial niesi sama doma by niekto zavolal sanitku a zachranili by ta...
keby aj nahodou ze nikto nezavola zachranku tak by si teoreticky zomriet mohla teda na zlihanie pecene alebo obliciek keby si niekolko desiatok ibalginov naraz prehltla.. no rozhodne by to nebola taka smert ze zaspis a sa nezobudis, bola by to smrt vo velkych bolestiach. ak by si chcela zaspat a sa nezobudit to je treba sa strasne opit a nato zobrat niekolko desiatok tabletiek nie sprosteho ibalginu ale niecoho na spanie- stilnox alebo na ukludnenie- lexaurin, neurol...
Na druhej strane pred pár týždňami som zjedla v rámci troch hodín 5 tabletiek valetolu a z toho mi bolo neskutočne zle, ten som si ale vzala nie zo samovražedných sklonov, ako to bolo pri hore povedané.
by ma zaujimalo, ci vsetci, ktori tvrdia, ze sa to neda a ze to skusali, si dali robit pecenove testy...
nezabije ta to mozno tak, ze dvakrat zakasles a padnes na zem, ale pri velkej davke to pecen nevykryje, nasledkom coho ta vsetko ostatne dodrbe pomerne rychlo...
kazdopadne, aj ked pecen povie sayonara, neznamena to smrt... telo to zacne cistit oblickami... odidu v priebehu niekolkych mesiacov... a to sa uz vykryt myslim neda
@peter_piper to som nenapisal, proste som napisal ze nieco silne, nenapisal som ze nic silnejsie ako vodka apsolut neexistuje neviem preco to tolko riesis
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
inak len tak pre zaujímavosť, najhoršie sa je predávkovať paracetamolom
no a predavkovat sa samozrejme da a vacsinou tie kecy o tom, ze alk robi z liekov jed je uplna blbost. pretoze tam ide hlavne o to, ze alkohol znizuje efekt tych liekov, preto sa neodporuca pit na lieky ( davas do seba bordel vo forme liekov + este su neefektivne = efekt nulovy )
Ako vidis tak zijem
staci fajcit a predavkovat sa C je nemozne
Sproste casy, sprosty 12ty rok mojho zivota ale uz som zasa v pohode
nezabije ta to mozno tak, ze dvakrat zakasles a padnes na zem, ale pri velkej davke to pecen nevykryje, nasledkom coho ta vsetko ostatne dodrbe pomerne rychlo...
kazdopadne, aj ked pecen povie sayonara, neznamena to smrt... telo to zacne cistit oblickami... odidu v priebehu niekolkych mesiacov... a to sa uz vykryt myslim neda