@bloodypunk no čiže sa tiež radí medzi zvieratá hej? ako viem že teraz pôsobím asi hlúpo ale ja som nikdy nepočul žeby niekto hovoril o ľuďoch ako o živočíchoch a ešte sa aj ľudia správajú tak nadradene že si zabíjajú zvieratá, krotia ich atď davaju ich do klietok aby sa na ne mohli chodiť pozerať.. taký zvláštny sme my ľudia..
clovek ma intelekt, zviera ho nema. my stojime na dvoch a to nas robi vyssim vyvojovym druhom. aj ked v dnesnej dobe sa vacsina ludstva chova horsie nez tie zvierata
Ja som za toto dostal na základke poznámku. Povedal som že šak človek je tiež len zviera a moja triedna bola zakomplexovaná piča, tak na mňa navrieskala a dala mi poznámku (tuším ale vo štvrtom ročníku)
áno.. patríme medzi zvieratá.. ako bolo napísané "živočíšny druh".... a vzhľadom nato, že sme zatiaľ na zemi najinteligentnejší tak je logické, že sa správame nadradene... skúmame ostatné živočíšne druhy... berieme sa ako niečo viac...... čo je do istej miery prirodzené a normálne.. ale občas /žiaľ často/ tú mieru prekračujeme a správame sa neľudsky, dokonca horšie ako zvieratá.. skôr ako bezcitní primitívi... ((testovanie na zvieratách, týranie, atď....)
mimochodom to, že zabíjame zvieratá a jeme ich je normálne aj u iných živočíchov......
a čo ak človek nie je najinteligentnejší tvor, len si to myslí, lebo na rozdiel od ostatných živých tvorov ničí sám seba tým, že ničí prírodu, a pritom si to ani neuvedomuje, že tým ničí sám seba, lebo aj človek = príroda..
Sme živočichom. Patríme, ale k najmúdrejším. Vieme jesť príborom, škrabať sa na zadku, písať, čítať a množstvo iných vecí čo iní nevedia. Alebo vedia, len my o tom nevieme?
@estrella5 ine živočíchy jedia zvieratá aby prežili ľudia väčšinou už žijú aby jedli.. a napr americký obyvatelia? keby nastane dajaky problem že by nebolo ako zaobstaravať potravu tak polovicu vymretých obyvateľov by tvorili len obézny američania
@spiralfaust ja jem preto aby som žila, nežijem preto aby som jedla tak som reagovala na základe svojho života... ale ako som aj vyššie napísala väčšinou tú hranicu čo si môžme voči zvieratám dovoliť prekračujeme
@antifunebracka neviem, ale ide o to, že strašne ťažko porovnáš IQ napr. človeka a delfína, keďže delfín ti asi ťažko porieši nejaký test netuším ako sa meria IQ u zvierat ale proste si myslím, že niektoré pokojne môže byť inteligentnejšie než človek (nevravím, že leňochod napr.)
@sugy1 praveze to vobec neni tazke - len im davas ulohy, kde sa moze prejavit ich myslenie. na national geographic o tom casto davaju dokumenty. ak ta konkretne delfin zaujima, tak jemu dali jedlo do mreze, co sa rychlo zatvara, a vedla toho dali zeleznu tyc. on bol natolko mudry, ze tou tycou tu mrezu podoprel. ale ked mu ju dali trochu dalej, tak uz mu nenapadlo, aby si najprv pre tu tyc doplaval a az potom sa siel najest - miesto toho bezradne kruzil okolo klietky ak by zvierata boli inteligentne, nezili by ako zvierata, nemyslis?
No nie vieš sme rastliny... Samozrejme že zvieratá! Aj opica stojí na dvoch. A naše plemená sú orangutan, gorilla, človek a nie žiadny číňan, černoch...
Podľa mňa je to fascinujúce že človek ako jediný druh zvieraťa sa vyvinul a dostal sa až do vesmíru. Sme zvieratá. Máme dve oči ako delfíny alebo opice, máme pľúca ako aj žirafy alebo slony. Máme vlasy/srsť ako aj opice. Aj v dnešnej dobe žijú kmene niekde v pralesoch ktoré sa živia ako opice a podobne. . Sme zvieratá.
Ešte by som chcel dodať, že ako zvieratá máme rovnaké aj boje o územie. Lev si tiež značkuje svoje teritórium, a aj šimpanz si určí vlastné územie. A človek si "značkuje" územie hranicami a bojmi o ne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
mimochodom to, že zabíjame zvieratá a jeme ich je normálne aj u iných živočíchov......
ak do definicie zvierata patri, ze si nevie postavit dom z tehal, tak clovek zviera nie je
ale ja nerozlisujem ludi, zvierata ani rastliny, proste sme organizmy na zemi a hotovo (ako hej, viem ich rozlisit, ale ide o ten vyssi pohlad)
To je zásadný rozdiel a dôvod, prečo sa živočíchy delia na zvieratá a ľudí - ľudia majú dušu...
@sugy1 a kto?
ale bohvie no, čo ti poviem
Fúú...ty si zviera ? Ja teda nie. Tak isto, ako zvieratá majú svojich predkov, aj ľudia majú svojich predkov - ľudí.