Každá sliepka sa vyliahla z vajca, ktoré zniesla sliepka, ktorá sa vyliahla z vajca, ktoré... atď. Koniec – vlastne začiatok – nevidno. Logik by povedal: Na otázku, či bolo skôr vajce alebo sliepka, niet rozumnej odpovede, je to príklad chybnej otázky. Tak ju aj väčšinou vnímame.
Vedci zistili, že v škrupine vajca je istý proteín, ktorý je nevyhnutný pri jeho tvorbe, a ktorý sa nachádza práve v sliepke. Z toho vyplýva, že prvá musela byť sliepka.
@9 jj, sak ta sliepka nevyskocila rovno z dinosaurieho vajca....boli vselijake zrudy medzi tym a stale to mutovalo az do toho bodu kde by sa dalo povedat ze aha toto je uz sliepka
@sandualek a ta tvoja proteinova sliepka tiez nevyskocila z chladiaceho boxu -.-
Prevratné nie je to, že vajce vzniká v sliepke, moja. Chcú tým povedať, že aby vzniklo vajce, muselo prejsť vajcovodmi sliepky a tam si vytvorilo škrupinu. Táto škrupina nemá ako inak vzniknúť, len v tom vajcovode, preto je bez existencie sliepky vznik vajca nemožný.
@sanduleak na scestnosti tvrdenia (nech je čiekoľvek) to nič nemení.
Pozri sa na ten článok trochu kritickejšie, alebo len uváž skutočnosť, koľko článkov sprostredkúvajúcich výsledky bádania laikom je tvorených výlučne senzačnou vatou a čistým bullshitom. (V tomto prípadne je jedného aj druhého minimum, článok je takmer bezpredmetný a dotyční akademici majú zmysel pre humor, ktorý sa nestretáva s pochopením prispievateľa CBS. Vlastne ani s mojím, prinajmenšom však vidím, že ich výsledky nemajú súvis s otázkou, čo bolo prvé.)
Chceš odkaz na článok o jašteroch, aby som to nebola ja, kto tvrdí, že nás čipujú?
Myslim si osobne ze tato otaska je pomerne stara..A mozem si mysliet ze ju spravil niekto s vissou inteligenciou..snad sa nemylim..ale myslim...si..ze tato otaska nema urobit to ze zacneme premyslat sliepka ci vajce..ale ze zacneme premyslat ako vsetko vznyklo a logicky si prideme nato...ze any jedno stohoto...kedze...pre nasvete co bolo..nnebolo vajicko..any zivocich..ale mala mikrobunka..ktora sa posobenim ewolucie rotzmnozovala...A mutovala v ine a ine typy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
» mozgovna.pravda.sk/co-bolo-skor-va...
Vajce bez sliepky proste nevznikne.
džízs.
1. tvrdíš, že vajce vzniká v sliepke, vskutku prevratné.
2. existujú i iné vajcia než slepačie.
@sandualek a ta tvoja proteinova sliepka tiez nevyskocila z chladiaceho boxu -.-
» www.cbsnews.com/stories/2010/07...
Prevratné nie je to, že vajce vzniká v sliepke, moja. Chcú tým povedať, že aby vzniklo vajce, muselo prejsť vajcovodmi sliepky a tam si vytvorilo škrupinu. Táto škrupina nemá ako inak vzniknúť, len v tom vajcovode, preto je bez existencie sliepky vznik vajca nemožný.
Pozri sa na ten článok trochu kritickejšie, alebo len uváž skutočnosť, koľko článkov sprostredkúvajúcich výsledky bádania laikom je tvorených výlučne senzačnou vatou a čistým bullshitom. (V tomto prípadne je jedného aj druhého minimum, článok je takmer bezpredmetný a dotyční akademici majú zmysel pre humor, ktorý sa nestretáva s pochopením prispievateľa CBS. Vlastne ani s mojím, prinajmenšom však vidím, že ich výsledky nemajú súvis s otázkou, čo bolo prvé.)
Chceš odkaz na článok o jašteroch, aby som to nebola ja, kto tvrdí, že nás čipujú?
Keby je otázka položená takto: čo bolo skôr sliepka alebo slepačie vajce
až vtedy by to bola ťažká otázka.