No asi by ma z pekla poslali hore do neba, ze som neposluchal D Ale radsej by som robil zle aj v neby aj v pekle a potom by ma museli dat naspet do tela D Aka haluz D
akože neviem ako sa mam posrať z toho čo neexistuje, čo si len ľudská myseľ vymyslela, a potom toto fórum mi nepríde vôbec vtipné ak tu išlo o tento zámer
Motorkar umrie pri nehode. Ked sa preberie stoji v obrovskej sale a vyzera to ako recepcia hotela. Pride k pultu, tam sa na neho usmeje slecna spyta sa na meno a hovori: aa takze pane vitajte v pekle, mate izbu islo 1234 s vyhladom na more, je na 5 poschodi. Dole za hotelom je bazen, k dispozii masaze na izbe TV aj so satelitom a 900 kanalmi. Ak mate nejake zelanie zavolajte na recepciu a my sa o to postareme. Mam len jedno upozornenie, na plazi prosim vas nehodste za 2 metrovy mur.
Motorkar je cely mimo ale hovori si fajn. Odide do izby, uziva si prvy tyzden, druhy tyzden ale potom mu to neda tak sa prechadza po plazi az pride k plotu. Zbada malu dierocku a neodola tak sa pozre. Vidi tam obrovksy kotol, plno placucich a nriekjucich ludi plnych beznadeje a ako ich tam cosi picha vidlami a hadze do kotla a nechce pustit von. Cely zdeseny bezi na recepciu a pyta sa tej slecny ze co to ma znamenat. Slecna tak trochu nerovozne odpovie: "no viete, to su krestania... ale oni to tak chceli!"
A inak co by som robil kebyho stretnem? POzdravim, podakujem a poviem ze o nejaky cas si po neho pridem
Ludia sa uchyluju k tomu, ze si hladaju idoly, vzory. Je to sama podstata ludi, ze chcu nieco dokazat, a maju nejaky idealny ciel.
Pre niekoho je idolom/vzorom/vodcom/bohom nejaky politik, sportovec, herec ci iny clovek, ktory daco dokazal alebo nejak formuje tohto cloveka, pokojne to vsak moze byt aj niekto z okolia, nejaky kamarat, ktoreho obdivujeme, ucitel, rodic, pribuzny, sused, clovek z okolia... Pre ineho je idolom/vzorom/vodcom/Bohom nejaka fiktivna "imaginarna" postava - napr. je to Boh/Jezis Kristus/Alah/Buddha/Krisna/Zeus. V minulosti to boli aj krali, princi, ci naopak rytieri, bajny hrdinovia (Janosik).
Su dva typy bohov/idolov - taki, ktori nas zivot ovplyvnuju svojimi skutkami slavny herec, spevak, sportovec politik (v chapani "clovek s politickou myslienkou"), niekto kto nieco dokazal, je vzorom v nejakej oblasti. Clovek, ktory v neho veri - ho obdivuje (niekedy az nemiestne), obranuje ho, chvali ho, prezentuje inym, propaguje, pricom tento typ idola vlastne nijak nikdy neovplyvni realne zivot jedinca (nemoze ho potrestat, ani odmenit)
Druhy typ bohov/idelov su taki - od ktoreho ocakavame, ze ovplyvni priamo nase zivoty (politik v zmysle, clovek, ktory mne vladne, priatel, kral, existujuci realny ci fiktivny hrdina Janosik/Robin Hood/Boh, jedinec od neho caka priamu konfrontaciu pozitivne (ocenenie, miestenku do neba, peniaze) alebo negativne (potrestanie, miestenku do pekla, hlad, choroby, tresty...)
Vlastne aj Juraj Janosik/Robin Hood je v istom smere Bohom, odhliadnuc od realnosti jeho existencie, mozeme povedat ze "ludia v neho verili, modlili sa v neho (nie pomocou otcenasa, ale pomocou niecoho ineho), bali sa ho, verili v jeho spravodlivost, a ze ak budu dodrzovat iste pravidla (cnostny a poctivy zivot) tak ich Janosik (Boh) odmeni, naopak ak budu zly, skazeny (okradat poddanych, budu viest nerestny zivot) tak ich Janosik (Boh) potresta"...
Jezis Kristus/Boh, Janosik/Robin Hood/Lenin/Robert Fico, Steve Jobs/Apple/iPhone, Mikulas Dzurinda/SDKU, TV Markiza/Televizny serial su bohovia/idoli s podobnym charakterom...
- ludia v nich veria (v ich spravodlivost, dobrotu, slusnost, jedinecnost)
- sami seba povysuju v duchu nad ostatnych (som lepsi, lebo verim v spravneho Boha, som lepsi, lebo mam nieco od Apple, som lepsi lebo volim spravnu politicku stranu, som lepsi lebo pozeram spravnu televiziu)
- snazia sa inych ludi dostat na svoju vieru (hlasanie o Bohu ludom, ktori su neveriaci, hlasanie o Apple a jeho jedinecnych vyrobkoch ludom, ktori su neveriaci, nabadanie na pravicovu politiku, ludom ktori su rozhodnuti neist volit, nabadanie na sledovanie televiznej show, ktora je dobra, ludom ktori ju nepozeraju)...
- ludia ocakavaju odmenu/trest od "bozskej bytosti" - budem slusny clovek=ojdem do neba, budem hriesnik=ojdem do pekla, budem poctivo pracovat=Janosik/Lenin/Fico mi da cashe, budem bohaty slachtic/podnikatel a vykoristovat poddanych/pracujucich=Janosik/Lenin/Fico mi zoberu cashe, budem mat iPhone=budem cool, budem skvely; budem mat daco od Microsoftu=fuj trest nebude to fungovat, moja bozska politicka strana vyhra volby=vsetko bude zrazu super, moja bozska politicka strana nevyhra volby=vsetko bude zrazu ble...)
- veriaca bytost neveri v nic ine, priam nenavidi ludi opacnych (ludi co neveria v toho isteho Boha, ludi co neveria v to iste socialne zmyslanie (bohatym brat/chudobnym davat), ludi co neveria v tu istu znacku (nemaju radi apple), ludi co nevolia tu istu stranu (=volia tych zlych, resp. ich hlas prepada v ine strany=tym padom vlastne nepriamo podporuju tych zlych. no fuj!), ludia co napr. pozeraju nespravne spravy v telke, citaju namiesto dennika SME dennik Pravda, alebo nebodaj fuj Novy cas atd....
boh existuje, ale nie je to ten isty, je ich nekonecne vela, kazdy clovek ma svojho boha (Boha/Jezisa Krista/Juraja Janosika/Lenina/Roberta Fica/Mikulasa Dzurindu/Apple/Linuxa/Peniaze/ci konkretnu zivu osobu), ziadna z tychto osob nedokaze ovplyvnit prirodu (v pravom slova zmysle, resp. dokaze ale len sekundarne (dam prachy na vysadenie parku...) ziadna z tychto bozskych bytosti (cize ani samotny Boh) nema moc ovplyvnovat svet, jedinou jej mocou je ovplyvnovat cloveka ktory v nu veri, lebo vlastne viera v existenciu v tuto bytost/vec/skupinu je jedine co sposobuje, ze clovek veri (preto sa to aj vola viera) ze tato osoba moze ovplyvnovat jeho zivot/svet...
Boh je v kazdom z nas, len pre kazdeho je to iny boh, a ten boh nedokaze ovplyvnovat nic okolo osoby ktora v neho veri, iba danu osobu... Cize "krestansky katolicky Boh" dokaze ovplyvnit zivot uzivatela "lava" a posle ho do pekla ako hriesnika, lebo v to "lava" veri (inak by sa to nestalo), naopak cloveka ktory v tohto Boha neveri, tento Boh nedokaze poslat prec... Cize clovek, ktory cely zivot napr. neveril v existenciu neba a pekla, sa tam ani nikdy nedostane. Lebo ma ineho Boha, resp. ziadneho Boha...
inak ten @chavez-ov vtip je super (a je v sulade s mojou novou teoriou, ze Boh existuje, ale len v mysliach veriacich, cize vlastne z pohladu neveriaceho neexistuje, a nic mu nehrozi)
dost casto sa zamyslam nad tym co bude po smrti, lebo vlastne zijeme vo svete a nevieme preco sme tu, kazdy v nieco veri, no nikto nam s istotou nepovie, co sa po smrti bude diat.NIkto nevidel nebo ani peklo, je to len o tom, aby sme mali nejaku tu predstavu... ja si ale myslim, ze tu nie sme zbytocne, teda urcite tym, ze zomrieme sa to vsetko neskonci, .. a myslim si, ze Boh naozaj existuje,..
tomaš ty filozof, nemozeš povedať že robíš len dobre lebo by si bol "bez hriechu" čo isto niesi už len tym že si na Zemi...pomoc
...Také že niekto bol v pekle počul satanov hlas a iné, to si mozeš strčiť vieš kam. Božie slovo a posolstvo sa absolutne takto nešírí a to čo tu kedysi hovoril "nebo", tak to boli na 98% len samé bludi.
Aj ja mam v laptope DJ-a v ktorom možem mixovať zvuky a dokonca si mozem stiahnuť aj program na editáciu a tvorbu videoklipov, wow to je čo ?!
Možno sa tu odteba dočkam aj takých vecí ako že si z Vesmirny Lidé lol, že prenás prídu lode a budeme byvať 10km nad našou zemou, lebo na zemi budu jasteri ktoré nám dajú do rúk a čiel čipy a ten kto bude mať čip, toho nezoberú lode a zahynie tu.
Potešila by som sa, stokrát lepšie byť v pekle ako medzi takými akože "katolíkmi", ktorí sa robia svätí, chodia vkuse do kostola a potom robia horšie veci, ako tí, ktorí v boha neveria.
A týmto som nechcela uraziť tých čo chodia do kostola, veria v boha, sú medzi nimi aj normálny ľudia ale asi prevládajú takí, o ktorích píšem vyššie
Hm ja viem že už ste na to všetci zabudli ale chcem vám pripomenut pekelny nekonecny rockovy festival a lizatka v tvare penisu co som slubila už davno v januari
lava, upresnenie - do pekla nejdeš za žiadne zlé skutky, ale za to, že si neprijal Ježiša Krista, ktorý je Tvojim vysloboditeľom a Spasiteľom. Veď každý robí zlé skutky...
...hh, ide o to, či uvedomene alebo nie... ale to už by som veľa písala... v skratke, Boh ti dáva milosť, ide o to, či ju prijmeš alebo nie (ešte počas života na Zemi)
@52 to je ale potom dôkaz namyslenosti a panovačnosti boha. "neveríte vo mna? skapte v pekle hajzli! nezáleží na tom akí ste boli, či dobrí, zlí..." ach...
Umre hulic a ma jit do pekla.Otevre dvere do pekla a tam je mistnost plna travy,vsechny ruzny modely...Tak hulic si zacne vsechny ty ruzny modely strkat do kapes.Kdyz uz je ma plny,tak vidi dalsi dvere.Otevre je a tam je dalsi mistnost.V te mistnosti jsou samy fajky,skla,vodni dymky,papirky,filtry...Tak to zacne nabirat do kapes a vsude mozne,kam se mu to vejde.Vsechny kapsy ma uplne narvany k prasknuti,kdyz uvidi dalsi dvere.Otevre je a dostane se na nadhernou plaz.Slunicko krasne sviti,na plazi se vali Kurt Cobain a zere banany.Tak hulic si k nemu sedne,s chuti vytahne papirky,travu a ubali si nadherny brk toci se na Kurta a rika: "Hele,Kurte,nemas ohen?"A Kurt odpovi: "No nemam...To je peklo,co?"
jeden mudry ujo raz povedal - ako chces pochopit smrt, ked nevies nic o zivote? na co sa zaoberat tym, co bude po smrti, ked zivot mame pred sebou. treba ho zit co najlepsie, teda tak, aby sme my sami s nim boli v hlbke svojho srdca (nie navonok) spokojni.
tretia osoba Boha- svaty duch ti moze objasnovat to co citas, moze usmernit tvoje myslienky.. ale urcite to nebude robit ak citas bibliu preto aby si v nej nasiel chyby, spochybnoval Boha..
@78 - a co ked je niekto vychovavany ako budhista, a teda tej filozofii aj veri a nema sa tak ako rozhodnut pre boha? Lebo budhisti ziadneho boha nemaju?
kazdy clovek pocul aspon raz v zivote o bohu, preto sa moze rozhodnut, ci bude dalej hladat alebo nato kasle..
clovek ktory vzivote nepocul o jezisovi bude sudeny podla svojich skutkov, aj ked teraz sa o nom zvestuje aj v najodlahlejsej dzungli, tak ludia mozu prijat milost ktoru ponuka..
Toho uctievajú Židia myslím a asi aj je vlastne "ten istý" ako kresťanský boh, ale predpokladám, že v rámci rodinkárstva ten tiež pošle do pekla všetkých okrem svojich ...
@88 to je nazor ludi ktori chcu mat od "vsetkych" bohov pokoj, krestanstvo a zidovstvo popisuje Boha ktory je iny ako ti ostatni, napr v islame.. preto to nemoze byt ten isty
keďže v žiadneho boha neverím, tak je odpoveď myslím jasná... ale keby som sa náhodou mýlil urobil by som toto: poriadne ho nakopol do riti za všetky tie svinstvá ktoré sa v jeho mene napáchali...
@101 a co takto zamysliet sa nad tym? ako mozes ty kopnut Boha ked on je voci tebe neporovnatelne vacsi a mocnejsi? Ty sa len Boha boj, lebo nevies, coho je Boh schopny
@102 a co ze je vacsi a mocnejsi? To este neznamena ze vyhra Aj 50kg tintitko moze zlozit 150kg nonecka z diskoteky Detto s bohom... A ked predsa len to nevyjde a ostanem v pekle, tak pridem za satanom ehm pardo sheenou, ze chcem VIP listok na vsetky akcie v pekle a lizatko v tvare vaginy
A teraz vazen ked skoncim v pekle, pokukam sa, pokecam s apr ludmi, zistim si kto je aky silny, preskumam moznosti, vymyslim plan, pockam si na vhodnu konstalaciu hviezd a dasich vesmirnych telies, pocas toho vycvicim pekelnu armadu a ked pride vhodna chvila zautocim obsadim nebo a ovladnem cely svet... buhahahahaha Jo a ako ceresnicku na torte pridem k bohu a poviem mu ze dik za prilezitost ja som vedel ze je na teba spolah, kopnem do prdele, zavrem do najmensieho kotlika aky bude k dispozicii, zamknem na miion zamkov, zakopem a zabudnem
Tieto kecy co keby su strasne a myslim ze z diskusie jasne vyplyva ze vacsina ludi vam na toho boha sere a v pekle si spravime BIRDZ stretko
A je na case zmenit otazku: Co ked umriete a zistite ze ziaden Boh nie je a premarnili ste cely zivot pred strachom z nicoho a nemohli si ho uzit a vyskusat vsetky veci o ktorych ste tajne snivali? Ja by som asi umrel 2krat
1. No ak budem v tom case buddhom tak ziaden problem, lebo neexistuje vec ktoru by buddha prezival ako "ja trpim", pre nich je vsetko slobodnou hrou priestoru
Keď som viedol občasné debaty s kresťanmi, často ma pri konci konverzácie zarazili konštatovaním, že aj tak je predsa lepšie veriť ako neveriť. Nazýva sa to Pascalova stávka a znie asi takto: Lepšie je veriť v boha, lebo ak máte pravdu, vyhrali ste večnú blaženosť, ak nemáte pravdu, aj tak na tom nezáleží. Na druhej strane, ak neveríte v boha a ukáže sa, že ste sa mýlili, čaká vás večné zatratenie, ak máte pravdu, nezáleží na tom.
Rozhodnúť sa má človek bez mozgu. Ver v boha!
V tomto argumente je niečo zásadne zvláštne. Veriť totiž nie je niečo, čo sa môžete rozhodnúť urobiť ako záležitosť rozhodovania. Môžem sa rozhodnúť, že pôjdem do kostola a že tam odrecitujem Nicejské krédo, môžem sa rozhodnúť, že na stoh biblií odprisahám, že verím na každé slovo z tohto kréda. Ale nič z toho ma neprinúti veriť tomu, ak neverím. Táto Pascalova stávka môže byť len argumentom pre predstieranie viery v boha. A boh, vieru v ktorého predstierate, radšej nech nie je vševedieaceho druhu, lebo prehliadne vaše klamanie!
Nechápem, prečo tak ľahko akceptujeme predstavu, že jediná vec, ktorú treba robiť, ak sa chceme páčiť bohu, je veriť v neho? Čo je zvláštne na viere? Nie je rovnako pravdepodobné, že boh takisto odplatí láskavosť, veľkodušnosť alebo skromnosť? Alebo vážnosť? Čo ak je boh vedec, ktorý považuje čestné hľadanie pravdy za najvyššiu cnosť?
Raz sa pýtali Bertranda Russella, čo by povedal, keby umrel, našiel sa tvárou v tvár s bohom a ten sa ho spýtal, prečo v neho neuveril.
Odpovedal: Nebolo dosť dôkazov, Bože, Nebolo ich dosť.
Nemal by boh väčšmi rešpektovať Russellov skepticizmus, než Pascalovo zbabelé opatrovníctvo?
Thomas Jeferson raz napísal svojmu synovcovi:
Stras zo seba všetok strach servilných predsudkov, pred ktorými sa sluhovsky hrbia slabí duchovia. Fixuj rozum pevne v jeho sídle a volaj ho za poradcu pre každý skutok, každý názor. ODVÁŽNE SPOCHYBNI AJ EXISTENCIU BOHA, PRETOŽE AK JE, MUSÍ VYŠŠIE HODNOTIŤ UCTENIE ROZUMU AKO SLEPECKÝ STRACH.
Už by som aj mohol skončiť, ale predsa len si myslím, že ateisti sú na tom lepšie ako veriaci z dalšieho dôvodu. Predstavte si, že umriete a ukáže sa, že boh, s ktorým sa stretnete je napr. Baal a že tento Baal bude rovnako žiarlivý ako sa hovorilo o jeho dávnom rivalovi Jahvem. Nebol by Pascal na tom lepšie, keby nebol stavil na žiadneho boha ako na nesprávneho boha? Nezmyselný počet bohov a bohýň teda znehodnocuje túto Pascalovu stávku.
toto forum je smiesne rovnako ako ti,co sa fanaticky snazia presvedcit ostatnych o svojej pravde a vnucovat im ju.kazdy clovek ma pravo na volbu..na to co si mysli a v co veriii....Ale niekto proste nechape...a takych mi je luto
Mala si ju aj ty? Naozaj ti doma rodičia predložili argumenty kresťanov, argumenty, moslimov, argumenty vedcov? A naozaj si sa na základe týchto argumentov rozhodla?
Naozaj nie si predpojatá a odmietavá voči všetkým argumentom proti svojej viere?
ja verim, ze na tomto svete sme pre nieco. a ze nieco je aj pak ked umries, ale Boh, podla krestanov alebo moslimov alebo ja neviem este koho, podla mna neni. je len niečo. mozno mimozemstania a kebyze mam ist do pekla? vuhuu dobry zuuur by som tam spravila saaak tepluucko nejaka party pri bazene
kde by sli potom ti vsetci vrahovia,zlodeji?? kazdy raz urobi v zivote nieco zle ak uz umyselne alebo nechtiac aj ked to niekedy neviem pochopit...no ale ak to lutuje a je si vedomy toho co spravil boh nebude taky prisny a boh odpusta ako niektory vravia...ved aj keby bol uz by sme tu vsetci zhoreli na tejto planete...
keby som sa mala riadiť metaforicky povedané iba rozumom...ďakujem pekne...taký obmedzený život by som nechcela...ale hlavne, že si folky povedal, že ateisti sú na tom najlepšie ...chybička sa vloudila ...ťa budem volať pán argument, mohol by si založiť argumentizmus, to slovo tak často opakuješ, ako fanatický kresťan opakuje slovo boh
waw veľa názorov ... nečítal som všetky, už je neskoro a mne sa nechce ... je blbé, že "nás" učia vnímať nebo ako miesto v oblakoch s anjelmi a bla bla bla ... nie je to pravda, nebo je, ale nie také ... to nechajme až po smrti, že čo a ako ... ale mne by to asi Boh neoznámil ... aspoň v to verím, že mi to nepovie ... večnosť v pekle a tak krátky život ... čo ak mi dá ďalšiu a ďalšiu šancu dostať sa na Zem ? ... čo ak mi povie, že mám svoje chyby napraviť a zasa ma pošle sa narodiť ??? hehehe ... ja neviem, ale nemyslím, že mňa by poslal do pekla ... ja ho mám rád a verím v neho a určite neposiela len tak niekoho pre niečo do pekla ...
Jaj toto nehovor keby som stretla boha asi by som utiekla ja ho neznasam ale ja jedno tvrdim ja cem ist do pekla nie do neba takze robim vsetko preto aby som sa tam dostala
Ja neverím na nebo ani na peklo. Obe sú výplodom túžby vedieť, "čo bude potom". Niečo však logicky predsa len musí byť... Keby sa život začal a skončil, aký by mal zmysel ? Verím, že nič sa nezačalo, a nič sa teda ani neskončí. Verím, že človek sa reinkarnuje, kým nezažije tak dokonalý život, že sa jeho kruh, jeho karma uzavrie a on splynie s energiou, a konečne pochopí zmysel
@114 to bolo adresovane mne??NIE SOM predpojata,som len sama sebou a neverim na kraviny,asi tak to poviem.a ano,mala som vela casu na zvazovanie,comu chcem verit - a veriaci ma presvedcili,ze ich vieru mat nechcem
Ale ako pocuvam nazory druhych a citam nazory druhych, zvacsa vsetci chcu ist do pekla, pretoze za prve sa aj tak do neba nedostanu a za druhe peklo je vacsie dobrodruzstvo. Ale uvazovali ste niekedy o tom co bude potom ked zomrieme? Je naozaj posmrtny zivot? Niektori veria na reinkarnaciu, niektori ze pojdu do neba alebo pekla. Ale slubujem vam ze ked tam budem vam na birdz poslem spravu ako mi je tam(vlastne neviem este kde).
najlepsie na tejto teme je.. ako si citam nazory ostatnych. a hoci sa ani nahodou nezhoduju s mojimi zistujeme ze urcite paralely tu predsa len su..
a najviac ma dostavaju hlasky.. typu.. ze peklo je lepsie nez nebo..
akoby ludia nedokazali pochopit.. ze nebo je to co je to najuzasnejsie.. teda ked niekto miluje povedzme futbal.. tak v nebi ho bude mat do sytosti..
podobnu paralelu som chcel pouzit na sex.. ale som si uvedomil ze ak niekto zije len pre sex. tak sanca na nebo je mala.. ale v kazdom pripade.. v pekle kazdy dostane iba to co nechce...
ale je to skoda sem vobec pisat.. i tak to nic neriesi..
a aby som odpovedal na otazku.. co budem robit.. trpiet.. tak ako vsetci ostatni v pekle a preto dufam ze sa to nestane
mna napadlo, ze preco by mal vobec niekto ist do pekla...predsa zlo je uplne rovnako dolezite ako dobro...jedno bez druheho by nemohli existovat, bez utrpenia by nebol sucit, a podobne...a preco by mal niekto, kto spacha nejake zle skutky ist za to do pekla? Vsak ten clovek zohral svoju ulohu vo svete, hoci na strane zla, ale aj tak dolezitu, lebo ako som pisal, dobro a zlo su uplne rovnako dolezite, akurat su to dva protipoly...a je tak zabezpecena rovnovaha...
@144 - lenze to je prirodzene, ze za to pojde do vazenia...jedna vec su nase zakony na zemi a druha vec je to, co bude po smrti...a ja vravim, ze si nemyslim, ze by malo byt nejake peklo alebo nebo a dovody som uz vysvetlil...ale uznaj, ze nebyt zla, tak nie je ani dobro...a zastavam nazor, ze obe su potrebne prave kvoli tomuto...to neznamena, ze idem teraz obhajovat vrahov, pedofilov a neviem akych zlocincov...
heh, dlho som nikde nepisal a kukam, ze zas nejaka zaujimava diskusia, ktora aj tak nic neriesi, len zbytocne rozdeli ludi, ale tak aspon kratucko, bo cas uz pokrocil:
keby ludia naozaj vedeli, co je nebo, nikam inam by sa nechceli dostat, ano, aj sexualni maniaci, aj metalisti, aj alkoholici, co si myslia, ze nebo je gayklub plny fararov a svatuskarov (btw tiez pocuvam metal a dufam, ze nejaky bude aj tam ), na druhej strane keby vedeli, ake je peklo, snazili by sa mu co najviac vyhnut, lebo to vobec nie je o srande a dobrej partii... a keby vedeli, aky je Boh, tak nikdy nenapisu nieco take ako @128 - Boh je dobry, len ludia maju o nom pokrivenu predstavu, preto ho nemaju radi...
@147 a ty si z nim spal že ho tak dobre poznáš? milujem tie pokrytecké tvrdenia ach... ľudia si v každom období žitia na zemi musia vymyslieť niečo nadľucké v čo by mohli veriť
@148 Presne!!!! ukázal by som mu kto je tu pánom!!!! mňa nikto to nejakého pekla či neba posielať nebude, chcem si pekne zhorieť či zhniť je mi to vlastne jedno
@147 este raz pre takych ako ty...Kdo v nieco neveri,v co verite vy...tak mu nemoze uskodit.a preto,ked neverim na nebo a peklo,tak sa tam ani nikdy nedostanem...Chapeme sa?
>>>neverim ze Boh je ako bohovia v pratchetovej knihe "mali bohovia" kde velkost boha sa urcovala poctom vyznavacoc..
Boh je bytost ktora stvorila vesmir zem teba i mna..
dovolila vzniknut peklu a zlu..lebo dala bytostiam ktore stvorila slobodu..
teda i ked tomu neveris ty.. ja verim ze peklo a nebo existuju.. a pochybujem ze ked umrieme.. tak budeme triedeny podla toho v co kto veril.. a bude milion pekiel milion krat nebo a neviem na co vsetko ludia este veria.. tak sa snaz i ty pochopit nas nielen my teba!!
@146 - samozrejme viem, ze pedofilia je sexualna orientacia...zle som sa vyjdaril, mal som na mysli pedofilov, co zneuzivaju deti...moja chyba, mal som to presnejsie napisat
@152 - nic proti tvojmu nazoru, presviedcat ta nebudem, len mi dovol male prirovnanie - povedzme, ze napriklad Anglicko ma koloniu kdesi v Afrike a vyuzije svoje pravo ustanovit tam nejake zakony, podotknime, ze su to zakony prospesne tamojsiemu obyvatelstvu, a posle tam aj nejakych svojich vyslancov, aby tie zakony tam zaviedli. Niektori z domorodcov sa podriadia zakonom a ziju podla nich, ini si povedia, ze na nijakych Anglicanov neveria a ze tie zakony tym padom pre nich neplatia, nemoze sa im nic stat, ak budu aj dalej robit podla toho, co sami chcu, ved ak na Anglicko neveria, ono pre nich neexistuje... ja viem, ma to velmi vela medzier, chcel som tym len naznacit to, ze viera ci neviera v nieco, co v skutocnosti existuje, nijako neovplyvni jeho existenciu - ak Boh existuje, potom existuje aj pre tych, ktori v neho neveria, ak neexistuje, potom neexistuje pre nikoho... ale znova, neberiem ti ten nazor, ja verim a som spokojny
Ja by som povedal "Bože ďakujem, že som Ťa mohol vôbec stretnúť a keďže už som Ťa uvidel tak mi je to už jedno kam ma pošleš, aj tak som toho na zemi dojebal dosť... " toto by som mu povedal!a možno keby chcel tak by som s ním ešte trochu pohovoril, že čo a jak, pretože ja mám rád dlhé inteligentné rozhovory...
Vzhľadom na to, že pre mňa už žiadne veci po smrti neexistujú, nemám ani dôvod sa zamýšľať nad niečím takým, kedže neprepokladám nastanie takejto situácie
Aj keď nakoniec budeme všetci vzkriesení, nie všetci pôjdu do neba. Každý človek musí urobiť rozhodnutie v tomto živote, kde chce tráviť večnosť. Je nám dané zomrieť len raz a potom príde súd. Tí, ktorí boli ospravedlnení - poprosili o odpustenie a uznali svoje hriechy budú večne žiť v nebi, ale neveriaci budú potrestaní večným trestom v pekle.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
168 komentov
ok..bude nas tam pichat vidlami velky satanas..a co potom taky sado masochisti, ktori sa v tom budu vyzivat? sak to bude jake nespravodliveee
pawlo, ta čo si vykonal? prezraď
Čo má on s peklom?
Lebo je to hlúpa otázka, napríklad preto
Motorkar umrie pri nehode. Ked sa preberie stoji v obrovskej sale a vyzera to ako recepcia hotela. Pride k pultu, tam sa na neho usmeje slecna spyta sa na meno a hovori: aa takze pane vitajte v pekle, mate izbu islo 1234 s vyhladom na more, je na 5 poschodi. Dole za hotelom je bazen, k dispozii masaze na izbe TV aj so satelitom a 900 kanalmi. Ak mate nejake zelanie zavolajte na recepciu a my sa o to postareme. Mam len jedno upozornenie, na plazi prosim vas nehodste za 2 metrovy mur.
Motorkar je cely mimo ale hovori si fajn. Odide do izby, uziva si prvy tyzden, druhy tyzden ale potom mu to neda tak sa prechadza po plazi az pride k plotu. Zbada malu dierocku a neodola tak sa pozre. Vidi tam obrovksy kotol, plno placucich a nriekjucich ludi plnych beznadeje a ako ich tam cosi picha vidlami a hadze do kotla a nechce pustit von. Cely zdeseny bezi na recepciu a pyta sa tej slecny ze co to ma znamenat. Slecna tak trochu nerovozne odpovie: "no viete, to su krestania... ale oni to tak chceli!"
A inak co by som robil kebyho stretnem? POzdravim, podakujem a poviem ze o nejaky cas si po neho pridem
Pre niekoho je idolom/vzorom/vodcom/bohom nejaky politik, sportovec, herec ci iny clovek, ktory daco dokazal alebo nejak formuje tohto cloveka, pokojne to vsak moze byt aj niekto z okolia, nejaky kamarat, ktoreho obdivujeme, ucitel, rodic, pribuzny, sused, clovek z okolia... Pre ineho je idolom/vzorom/vodcom/Bohom nejaka fiktivna "imaginarna" postava - napr. je to Boh/Jezis Kristus/Alah/Buddha/Krisna/Zeus. V minulosti to boli aj krali, princi, ci naopak rytieri, bajny hrdinovia (Janosik).
Su dva typy bohov/idolov - taki, ktori nas zivot ovplyvnuju svojimi skutkami slavny herec, spevak, sportovec politik (v chapani "clovek s politickou myslienkou"), niekto kto nieco dokazal, je vzorom v nejakej oblasti. Clovek, ktory v neho veri - ho obdivuje (niekedy az nemiestne), obranuje ho, chvali ho, prezentuje inym, propaguje, pricom tento typ idola vlastne nijak nikdy neovplyvni realne zivot jedinca (nemoze ho potrestat, ani odmenit)
Druhy typ bohov/idelov su taki - od ktoreho ocakavame, ze ovplyvni priamo nase zivoty (politik v zmysle, clovek, ktory mne vladne, priatel, kral, existujuci realny ci fiktivny hrdina Janosik/Robin Hood/Boh, jedinec od neho caka priamu konfrontaciu pozitivne (ocenenie, miestenku do neba, peniaze) alebo negativne (potrestanie, miestenku do pekla, hlad, choroby, tresty...)
Vlastne aj Juraj Janosik/Robin Hood je v istom smere Bohom, odhliadnuc od realnosti jeho existencie, mozeme povedat ze "ludia v neho verili, modlili sa v neho (nie pomocou otcenasa, ale pomocou niecoho ineho), bali sa ho, verili v jeho spravodlivost, a ze ak budu dodrzovat iste pravidla (cnostny a poctivy zivot) tak ich Janosik (Boh) odmeni, naopak ak budu zly, skazeny (okradat poddanych, budu viest nerestny zivot) tak ich Janosik (Boh) potresta"...
Jezis Kristus/Boh, Janosik/Robin Hood/Lenin/Robert Fico, Steve Jobs/Apple/iPhone, Mikulas Dzurinda/SDKU, TV Markiza/Televizny serial su bohovia/idoli s podobnym charakterom...
- ludia v nich veria (v ich spravodlivost, dobrotu, slusnost, jedinecnost)
- sami seba povysuju v duchu nad ostatnych (som lepsi, lebo verim v spravneho Boha, som lepsi, lebo mam nieco od Apple, som lepsi lebo volim spravnu politicku stranu, som lepsi lebo pozeram spravnu televiziu)
- snazia sa inych ludi dostat na svoju vieru (hlasanie o Bohu ludom, ktori su neveriaci, hlasanie o Apple a jeho jedinecnych vyrobkoch ludom, ktori su neveriaci, nabadanie na pravicovu politiku, ludom ktori su rozhodnuti neist volit, nabadanie na sledovanie televiznej show, ktora je dobra, ludom ktori ju nepozeraju)...
- ludia ocakavaju odmenu/trest od "bozskej bytosti" - budem slusny clovek=ojdem do neba, budem hriesnik=ojdem do pekla, budem poctivo pracovat=Janosik/Lenin/Fico mi da cashe, budem bohaty slachtic/podnikatel a vykoristovat poddanych/pracujucich=Janosik/Lenin/Fico mi zoberu cashe, budem mat iPhone=budem cool, budem skvely; budem mat daco od Microsoftu=fuj trest nebude to fungovat, moja bozska politicka strana vyhra volby=vsetko bude zrazu super, moja bozska politicka strana nevyhra volby=vsetko bude zrazu ble...)
- veriaca bytost neveri v nic ine, priam nenavidi ludi opacnych (ludi co neveria v toho isteho Boha, ludi co neveria v to iste socialne zmyslanie (bohatym brat/chudobnym davat), ludi co neveria v tu istu znacku (nemaju radi apple), ludi co nevolia tu istu stranu (=volia tych zlych, resp. ich hlas prepada v ine strany=tym padom vlastne nepriamo podporuju tych zlych. no fuj!), ludia co napr. pozeraju nespravne spravy v telke, citaju namiesto dennika SME dennik Pravda, alebo nebodaj fuj Novy cas atd....
boh existuje, ale nie je to ten isty, je ich nekonecne vela, kazdy clovek ma svojho boha (Boha/Jezisa Krista/Juraja Janosika/Lenina/Roberta Fica/Mikulasa Dzurindu/Apple/Linuxa/Peniaze/ci konkretnu zivu osobu), ziadna z tychto osob nedokaze ovplyvnit prirodu (v pravom slova zmysle, resp. dokaze ale len sekundarne (dam prachy na vysadenie parku...) ziadna z tychto bozskych bytosti (cize ani samotny Boh) nema moc ovplyvnovat svet, jedinou jej mocou je ovplyvnovat cloveka ktory v nu veri, lebo vlastne viera v existenciu v tuto bytost/vec/skupinu je jedine co sposobuje, ze clovek veri (preto sa to aj vola viera) ze tato osoba moze ovplyvnovat jeho zivot/svet...
Boh je v kazdom z nas, len pre kazdeho je to iny boh, a ten boh nedokaze ovplyvnovat nic okolo osoby ktora v neho veri, iba danu osobu... Cize "krestansky katolicky Boh" dokaze ovplyvnit zivot uzivatela "lava" a posle ho do pekla ako hriesnika, lebo v to "lava" veri (inak by sa to nestalo), naopak cloveka ktory v tohto Boha neveri, tento Boh nedokaze poslat prec... Cize clovek, ktory cely zivot napr. neveril v existenciu neba a pekla, sa tam ani nikdy nedostane. Lebo ma ineho Boha, resp. ziadneho Boha...
"Dobrí ľudia sa dostanú do neba, a tí zlí všade!"...toto prislovie alebo ako to nazvat proste plati
Je mi jedno co bude po smrti,ajtak ja nebudem o sebe vediet
Urcite ne v nebi, s mojou povahou by ma coskoro aj tak poslali do pekla
...Také že niekto bol v pekle počul satanov hlas a iné, to si mozeš strčiť vieš kam. Božie slovo a posolstvo sa absolutne takto nešírí a to čo tu kedysi hovoril "nebo", tak to boli na 98% len samé bludi.
Aj ja mam v laptope DJ-a v ktorom možem mixovať zvuky a dokonca si mozem stiahnuť aj program na editáciu a tvorbu videoklipov, wow to je čo ?!
Možno sa tu odteba dočkam aj takých vecí ako že si z Vesmirny Lidé lol, že prenás prídu lode a budeme byvať 10km nad našou zemou, lebo na zemi budu jasteri ktoré nám dajú do rúk a čiel čipy a ten kto bude mať čip, toho nezoberú lode a zahynie tu.
Uz sa na tom pracuje
A týmto som nechcela uraziť tých čo chodia do kostola, veria v boha, sú medzi nimi aj normálny ľudia ale asi prevládajú takí, o ktorích píšem vyššie
u mna je prča
ľúto
ako napísal @49himynameismarek... peklo existuje, ale nepôjdu tam všetci, ale väčšina...
@54 dobrá komédia na tom sa dá iba smiať
Umre hulic a ma jit do pekla.Otevre dvere do pekla a tam je mistnost plna travy,vsechny ruzny modely...Tak hulic si zacne vsechny ty ruzny modely strkat do kapes.Kdyz uz je ma plny,tak vidi dalsi dvere.Otevre je a tam je dalsi mistnost.V te mistnosti jsou samy fajky,skla,vodni dymky,papirky,filtry...Tak to zacne nabirat do kapes a vsude mozne,kam se mu to vejde.Vsechny kapsy ma uplne narvany k prasknuti,kdyz uvidi dalsi dvere.Otevre je a dostane se na nadhernou plaz.Slunicko krasne sviti,na plazi se vali Kurt Cobain a zere banany.Tak hulic si k nemu sedne,s chuti vytahne papirky,travu a ubali si nadherny brk toci se na Kurta a rika: "Hele,Kurte,nemas ohen?"A Kurt odpovi: "No nemam...To je peklo,co?"
A ak je niekto mentálne retardovaný a nemá kapacitu na to, aby to pochopil a neprijme ježiša tak ide do pekla ... paráda
Na túto otázku odpovedali len asi dvaja.
A čuduješ sa?
Veď aj ty si k tomu dal len úžasne duchaplný komentár, že by si sa asi posral ...
To ti povedal cez e-mail?
A akú komisiu poveruje riešením dilemy, či na to človek kapacitu má alebo nie?
urcite by si v nej nasiel odpoved aj na tvoju druhu otazku
a ked sa tam netrpý tak tam môže byť aj prdel lepšie ako od rána do nocy hrať na harfe....
ludom dal slobodnu volu a mnohi si povedali ze s nim nechcu mat nic spolocne,.. ale stale je Boh Panom a vladcom vsetkeho,.. proste on rozhoduje
A ako môžme mať slobodnú vôľu keď je on vládcom všetkého a rozhoduje?
Podľa mňa už mala byť dávno zvrhnutá táto diktatúra ...
POcuj da sa s tebou rozpravat vazne??
Ale ako potom môže on rozhodovať keď sa ja sám rozhodnem "pre" neho alebo "proti"?
Tak ich tam pošle Jahve ...
clovek ktory vzivote nepocul o jezisovi bude sudeny podla svojich skutkov, aj ked teraz sa o nom zvestuje aj v najodlahlejsej dzungli, tak ludia mozu prijat milost ktoru ponuka..
tunidlo vies ty kto je jahve??
Toho uctievajú Židia myslím a asi aj je vlastne "ten istý" ako kresťanský boh, ale predpokladám, že v rámci rodinkárstva ten tiež pošle do pekla všetkých okrem svojich ...
Ich ženy majú chanuku len na vianoce?
Sama vidíš, že ja to fakt vážne neberiem ;-D
A to nie je moja diktatúra, ale máš pravdu, je kus nedomyslená ;-D
Myslíš Gagarina?
Hej, pravdu máš, to by nebolo dobré toho boha nakopnúť keď je o toľko väčší, lebo keby mu to vrátil tak by to muselo dosť bolieť ...
Ty sa len Boha boj, lebo nevies, coho je Boh schopny ... ... ... ... ... A toto je krásne ... nevravia náhodou kresťania, že boh je láska či čo to?
@102 a co ze je vacsi a mocnejsi? To este neznamena ze vyhra Aj 50kg tintitko moze zlozit 150kg nonecka z diskoteky Detto s bohom... A ked predsa len to nevyjde a ostanem v pekle, tak pridem za satanom ehm pardo sheenou, ze chcem VIP listok na vsetky akcie v pekle a lizatko v tvare vaginy
A teraz vazen ked skoncim v pekle, pokukam sa, pokecam s apr ludmi, zistim si kto je aky silny, preskumam moznosti, vymyslim plan, pockam si na vhodnu konstalaciu hviezd a dasich vesmirnych telies, pocas toho vycvicim pekelnu armadu a ked pride vhodna chvila zautocim obsadim nebo a ovladnem cely svet... buhahahahaha Jo a ako ceresnicku na torte pridem k bohu a poviem mu ze dik za prilezitost ja som vedel ze je na teba spolah, kopnem do prdele, zavrem do najmensieho kotlika aky bude k dispozicii, zamknem na miion zamkov, zakopem a zabudnem
Tieto kecy co keby su strasne a myslim ze z diskusie jasne vyplyva ze vacsina ludi vam na toho boha sere a v pekle si spravime BIRDZ stretko
A je na case zmenit otazku: Co ked umriete a zistite ze ziaden Boh nie je a premarnili ste cely zivot pred strachom z nicoho a nemohli si ho uzit a vyskusat vsetky veci o ktorych ste tajne snivali? Ja by som asi umrel 2krat
Keď som viedol občasné debaty s kresťanmi, často ma pri konci konverzácie zarazili konštatovaním, že aj tak je predsa lepšie veriť ako neveriť. Nazýva sa to Pascalova stávka a znie asi takto: Lepšie je veriť v boha, lebo ak máte pravdu, vyhrali ste večnú blaženosť, ak nemáte pravdu, aj tak na tom nezáleží. Na druhej strane, ak neveríte v boha a ukáže sa, že ste sa mýlili, čaká vás večné zatratenie, ak máte pravdu, nezáleží na tom.
Rozhodnúť sa má človek bez mozgu. Ver v boha!
V tomto argumente je niečo zásadne zvláštne. Veriť totiž nie je niečo, čo sa môžete rozhodnúť urobiť ako záležitosť rozhodovania. Môžem sa rozhodnúť, že pôjdem do kostola a že tam odrecitujem Nicejské krédo, môžem sa rozhodnúť, že na stoh biblií odprisahám, že verím na každé slovo z tohto kréda. Ale nič z toho ma neprinúti veriť tomu, ak neverím. Táto Pascalova stávka môže byť len argumentom pre predstieranie viery v boha. A boh, vieru v ktorého predstierate, radšej nech nie je vševedieaceho druhu, lebo prehliadne vaše klamanie!
Nechápem, prečo tak ľahko akceptujeme predstavu, že jediná vec, ktorú treba robiť, ak sa chceme páčiť bohu, je veriť v neho? Čo je zvláštne na viere? Nie je rovnako pravdepodobné, že boh takisto odplatí láskavosť, veľkodušnosť alebo skromnosť? Alebo vážnosť? Čo ak je boh vedec, ktorý považuje čestné hľadanie pravdy za najvyššiu cnosť?
Raz sa pýtali Bertranda Russella, čo by povedal, keby umrel, našiel sa tvárou v tvár s bohom a ten sa ho spýtal, prečo v neho neuveril.
Odpovedal: Nebolo dosť dôkazov, Bože, Nebolo ich dosť.
Nemal by boh väčšmi rešpektovať Russellov skepticizmus, než Pascalovo zbabelé opatrovníctvo?
Thomas Jeferson raz napísal svojmu synovcovi:
Stras zo seba všetok strach servilných predsudkov, pred ktorými sa sluhovsky hrbia slabí duchovia. Fixuj rozum pevne v jeho sídle a volaj ho za poradcu pre každý skutok, každý názor. ODVÁŽNE SPOCHYBNI AJ EXISTENCIU BOHA, PRETOŽE AK JE, MUSÍ VYŠŠIE HODNOTIŤ UCTENIE ROZUMU AKO SLEPECKÝ STRACH.
Už by som aj mohol skončiť, ale predsa len si myslím, že ateisti sú na tom lepšie ako veriaci z dalšieho dôvodu. Predstavte si, že umriete a ukáže sa, že boh, s ktorým sa stretnete je napr. Baal a že tento Baal bude rovnako žiarlivý ako sa hovorilo o jeho dávnom rivalovi Jahvem. Nebol by Pascal na tom lepšie, keby nebol stavil na žiadneho boha ako na nesprávneho boha? Nezmyselný počet bohov a bohýň teda znehodnocuje túto Pascalovu stávku.
Krásny príspevok ...
Súhlasím, každý človek by mal mať možnosť voľby.
Mala si ju aj ty? Naozaj ti doma rodičia predložili argumenty kresťanov, argumenty, moslimov, argumenty vedcov? A naozaj si sa na základe týchto argumentov rozhodla?
Naozaj nie si predpojatá a odmietavá voči všetkým argumentom proti svojej viere?
a ze pridem aj celou pekelnou armadou a potom uvidi že čoje peklo !!
a k tomu ze v pekle je prca hm..no uz nebudes mat telo takze jedina moznost je psychicke mucenie a neviem ako to moze byt prca
To znie ako tvrdý pád zo schodov ...
blablabla
"Kabát: Pro nás už není místo v ráji"
a potom
a najviac ma dostavaju hlasky.. typu.. ze peklo je lepsie nez nebo..
akoby ludia nedokazali pochopit.. ze nebo je to co je to najuzasnejsie.. teda ked niekto miluje povedzme futbal.. tak v nebi ho bude mat do sytosti..
podobnu paralelu som chcel pouzit na sex.. ale som si uvedomil ze ak niekto zije len pre sex. tak sanca na nebo je mala.. ale v kazdom pripade.. v pekle kazdy dostane iba to co nechce...
ale je to skoda sem vobec pisat.. i tak to nic neriesi..
a aby som odpovedal na otazku.. co budem robit.. trpiet.. tak ako vsetci ostatni v pekle a preto dufam ze sa to nestane
Tak prečo by mal ísť do väzenia nejaký vrah keď on len zabezpečuje rovnováhu?
Prosím ťa, také alibistické drísty si spísal až to pekné nie je ...
No takto napísané mi to v hlave znie rozumnejšie
Inak ak už niečo také nie je takl by sa na takej myšlienke možno dalo založiť nové náboženstvo prípadne nejaká odnoš už existujúceho ....
A inak - pedofília - sexuálna orientácia, pedofili nie sú zločinci
keby ludia naozaj vedeli, co je nebo, nikam inam by sa nechceli dostat, ano, aj sexualni maniaci, aj metalisti, aj alkoholici, co si myslia, ze nebo je gayklub plny fararov a svatuskarov (btw tiez pocuvam metal a dufam, ze nejaky bude aj tam ), na druhej strane keby vedeli, ake je peklo, snazili by sa mu co najviac vyhnut, lebo to vobec nie je o srande a dobrej partii... a keby vedeli, aky je Boh, tak nikdy nenapisu nieco take ako @128 - Boh je dobry, len ludia maju o nom pokrivenu predstavu, preto ho nemaju radi...
@148 keby si mohol tak ty sa s nim vyspis ze?
musim povedat ze si to vysvetlil dobre..tak ako by som sa snazil i ja keby som nebol vtedy lenivy
teda vlastne chapeme..ale pravdu ma len jeden..
>>viem ze to nebol koment na mna..
ide o to, ze som taky ako on!
>>>neverim ze Boh je ako bohovia v pratchetovej knihe "mali bohovia" kde velkost boha sa urcovala poctom vyznavacoc..
Boh je bytost ktora stvorila vesmir zem teba i mna..
dovolila vzniknut peklu a zlu..lebo dala bytostiam ktore stvorila slobodu..
teda i ked tomu neveris ty.. ja verim ze peklo a nebo existuju.. a pochybujem ze ked umrieme.. tak budeme triedeny podla toho v co kto veril.. a bude milion pekiel milion krat nebo a neviem na co vsetko ludia este veria.. tak sa snaz i ty pochopit nas nielen my teba!!
ale radšej by som bola v pekle so známymi ako v nebi sama