Téma mierená pre ľudí, nad 18 a vyššie, ktorý by aspoň mali byť "dospelí" Dá sa to sformulovať aj "Čo by si fakt chcel povedať svojmu pubertálnemu ja?"
Ja som si preorganizovávala knižnicu a mi prišla pod ruku znovu knižka a aj som si jednohubku hneď prečítala- "Dospievajúcim dievčatám" ktorá mi vcelku nahradila trápne rozhovory s rodičmi o úplných základoch, ale knižka napríklad rozoberala aj plánované rodičostvo, pohlavné choroby, alkohol, fajčenie a drogy.. ktoré asi dosť zarezonovali, lebo napríklad aj keď som sa pohybovala v hlúpom prostredí, nikdy som ani len nezamýšlala sa moc nad tým experimentovať s drogami..
a teda som sa zamyslela že bodaj by mi takto zarezonovalo vtedy že sa nemám viazať na chlapov moc že je dôležité spoznať sama seba a až potom sa viazať a "upnúť" na partnera
Neskonci s tancom, bud sama sebou, neboj sa tolko, jeb na vsetkych a sustred sa len na svoje uspechy, nebud tak prehnane empaticka, cvic, davaj si na seba pozor, neodhanaj od seba vsetkych ludi, nezacinaj si s Jakubom, kasli na nazory druhych, nebud detinska, ŽI!
@kissmeplease výrok číslo 3, sa stotožňujem na sto tisíc percent a tiež škoda 2, ale ja som proste nechcela, tak teraz som sa naučila ešte horší a v podstate ťašží a hlavne menej využiteľnejší a to dánčinu
ze moj detsky crush sa so mnou neprestal bavit kvoli tomu, ze som pica, ale kvoli mojmu spoluziakovi
ze existuje Juzna Korea a raz ju budem milovat tak ako Japonsko a ze tam mozem ist ucit anglictinu a byt navzdy stastna s Yonggukom
ze VS je strata casu
ze som uplne stastny clovek, ze jediny moj problem je skola a to, ze mi niekto pise privela/primalo a ze Robci ma ignoruje (pozn. autora - Robci nie je moj detsky crush
ze existuje Carl Sagan a ja chcem byt fyzicka
a este by som chcela, aby som zacala pravidelne cvicit uz vtedy, dnes som mohla uz byt trenerka
,,Nemusíš žiť tak, ako žijú ľudia okolo teba."
,,Neboj sa zmien."
,,Užívaj si chvíle naplno, už sa nevrátia."
,,Nebifli sa zbytočné predmety v škole, venuj sa radšej o to viac tým užitočným."
,,Žúruj a bav sa (v rámci nejakých medzí), nech ťa to už nevábi v dospelosti."
,,Športuj."
Sústreď sa na seba. Slovo "budúcnosť" možno neznie lákavo a nie je to čosi, čo môžeš uchytiť, ale najlepšie, čo môžeš robiť je vybudovať si ju. Nikto okrem rodiny ti dokopy nič dôležité do života nedá a rady a názory ľudí sú veľmi subjektívne a často ďaleko od pravdy. Preto TY musíš sama sa vypracovať tam, kde chceš byť. To, že si teraz šťastná so svojimi priateľmi neznamená, že tu budú, keď si budeš potrebovať zariadiť život. Musíš na tom pracovať, začať na vysokej škole nie je "práve načas". Čím skôr veci, ktoré chceš začneš, tým viac stresu a duševného nepokoja si ušetríš. A všetko držíš v rukách sama. Nikto to za teba nepodrží. Kašli na hlúpe teenagerské problémy, keď sa budeš stále zapodievať hádkami s rovesníkmi a tak, nič ti to do života neprinesie. Venuj sa škole, uč sa jazyky, nie naoko ale naozaj, spoznávaj mužov, cvič, rob veci pre seba viac. Vlastne dávaj pozor, aby všetko, čo robíš každý jeden deň malo nejaký zmysel do tvojej budúcnosti, nepremárni čas, keď ho máš teraz milión, nie vždy to bude tak. Nepozeraj sa na ľudí okolo seba, ktorí tiež hovno robia, oni majú iné príbehy, svoje problémy a len im sa to vyplatí, nepozeraj sa na ľudí, čo ťa ponižujú, za pár rokov tu ani nebudú.
že všetko bude v poriadku, ver mi, človek, ktorý ti bude pomáhať, je človek, ku ktorému si mala prísť a tvoje stavy ťa k nemu len mali doviesť. inak by ste sa nikdy nestretli a nikdy by si nebola taká šťastná, aká o pár rokov budeš. ver mi, zmení ti život. len to ešte nevzdávaj, stojí to za to. o pár rokov ti prídu tieto veci smiešne a z teba sa stane silnejšia žena, ktorá vie, čo chce a pôjde si za tým. navyše nájdeš chlapa, ktorý ťa bude podporovať a sprevádzať touto cestou. chlapa, akého si zaslúžiš. len ešte bojuj.
Nemám čo poradiť. Nezmenil som sa vôbec od tej doby a všetko som robil tak ako som cítil alebo si premyslel. Ale väčšinou som bol tlačený školou sa učiť, takže ani iné nezostávalo, ešte po škole tréningy. Cez víkendy zápasy...
Baby čo som nejako riešil sú teraz šťastne dlhodobo zadané, takže nemal by som v úmysle im to pokaziť.
Nemám čo poradiť. Nemal by som čo zmeniť. Robil som čo sa dalo.
Nechodievaj von s ľuďmi, aj tak 98% z nich za pár rokov budeš neznášať. Radšej sa doma uč ďalší jazyk a čítaj knihy, aj tak na zážitky s tými ľuďmi budeš spomínať s trpkosťou.
achjo
teraz sa sama rozosmutnim a nahnevam na seba
uplne rana puberta:
- nebav sa so svojimi super odveci kamaratkami, s ktorymi sa ani nechces bavit
- pomahaj doma, upratuj, chod nakupit, navar, nebud sfucana neporiadna pizda
- nedaj sa vyuzivat ludmi
- neber si osobne, ze tvojim rodicom riadne jebka
- prihlas sa na to vzpieranie, a co, ze by si bola jedine dievca
- nie, v dvanastich rokoch nie je primerane prestat jest, ani v ziadnom inom veku
- chod na skolske vylety, na stuzkovu, na imatrikulacie, do debatneho kruzku
vrcholna puberta:
- takmer vsetci su kokoti, nestaraj sa o nich
- vsetko hore uvedene
- ber antidepresiva a neprestavaj ich brat
- VYSPI SA niekedy
- nebud tolko edgy, je to trapne
- nefajci
koniec puberty:
- tiez vsetko hore uvedene
- uc sa, bola si sice genialne dieta, ale raz v zivote budes musiet vyvinut aj nejaku namahu, aby si nieco dosiahla, a bude to kurva boliet
- chod studovat IT alebo medicinu alebo stavbarinu
- chod prec zo Slovenska
Vsetko zvladnes a prekonas milion krat lepsie akoby si si dokazala predstavit. + vobec nie si hlupa ver si (a budes v 25ke robit v it a studivat vedecky odbor
Vôbec nič. Myslím, že všetko vyšlo tak, ako malo. Práve preto, čo sa stalo. A rada by mi nepomohla. Vysvetlila by som si ju totiž presne tak, ako by som ju myslela. A pubertu som ani nemala. Len také divné obdobie, keď som mala 12. Takže asi rok trvala moja „puberta“.
- je normálne mať ochlpenie na istých častiach tela, neboj sa, aj keď ochlpenie vyzerá husté, dá sa to perfektne oholiť
- nepočúvaj učiteľov, ani rodičov, nedávaj na ich rady , neber si od nich nič osobne
- nemaj samé jednotky, nestojí to za to, neuč sa poučky, neuč sa dejepis, občiansku, rozhodne jeb na matiku, uč sa poriadne nemčinu
- nepočúvaj nikoho, kto ti hovorí, že na to nemáš, že niečo nezvládneš
- ničoho sa neboj, všetko zvládneš, všetko dobre dopadne a podarí sa ti všetko, čo si len zaumieniš
- si múdra, šikovná a pekná
- nepozeraj na druhých
- rob to, čo chceš a choď si za svojim
- zatni zuby a vydrž to
- nebuď smutná, nájdeš si niekoho, kto si ťa bude vážiť, kto ťa bude veľmi ľúbiť a bude ešte aj pekný, nebudeš osamelko a nezomrieš ako stará panna
- len sa ho pekne drž
- užívaj si, cestuj, oddychuj, peč
- kúp si menštruačný kalíšok, zinkovú a ichtamolovú masť
- keď si smutná, dopraj si na čo máš chuť, kúp si čo chceš
@hetfield mam, ale bola som rok na veterine no par rokov.. ak to je nejakych 5, tak stale sme sa mohli stretnut! alebo teda my sme aj s doktorandmi chodievali pit, ale tak ty si si asi Phd nerobil
Že bude len horšie ... a treba sa tešiť z prítomného okamihu a z toho čo máme, netešiť sa na ´´dospelosť´´ najväčšia blbosť ktorá neviem kde vznikla ale asi každý malý/ dospievajuci človek chce byť dospelý ... ach .. toľká najivita
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
a teda som sa zamyslela že bodaj by mi takto zarezonovalo vtedy že sa nemám viazať na chlapov moc že je dôležité spoznať sama seba a až potom sa viazať a "upnúť" na partnera
“Uč sa tú nemčinu, raz ju budeš potrebovať.”
“Ak si teraz myslíš, že máš veľa kíl, tak nie, nemáš. Uvidis, že to môže byť ešte oveľa horšie.”
ze existuje Juzna Korea a raz ju budem milovat tak ako Japonsko a ze tam mozem ist ucit anglictinu a byt navzdy stastna s Yonggukom
ze VS je strata casu
ze som uplne stastny clovek, ze jediny moj problem je skola a to, ze mi niekto pise privela/primalo a ze Robci ma ignoruje (pozn. autora - Robci nie je moj detsky crush
ze existuje Carl Sagan a ja chcem byt fyzicka
a este by som chcela, aby som zacala pravidelne cvicit uz vtedy, dnes som mohla uz byt trenerka
,,Neboj sa zmien."
,,Užívaj si chvíle naplno, už sa nevrátia."
,,Nebifli sa zbytočné predmety v škole, venuj sa radšej o to viac tým užitočným."
,,Žúruj a bav sa (v rámci nejakých medzí), nech ťa to už nevábi v dospelosti."
,,Športuj."
“Nehovor každú hodinu svojej matikárke, že ti matematiku nebudeš NIKDY potrebovať. Tvoja práca bude o pár roko na 80% IBA o matematike “
“A pls, naozaj si večer odličuj tvár “
8,18,31,30,25,28,7
Baby čo som nejako riešil sú teraz šťastne dlhodobo zadané, takže nemal by som v úmysle im to pokaziť.
Nemám čo poradiť. Nemal by som čo zmeniť. Robil som čo sa dalo.
teraz sa sama rozosmutnim a nahnevam na seba
uplne rana puberta:
- nebav sa so svojimi super odveci kamaratkami, s ktorymi sa ani nechces bavit
- pomahaj doma, upratuj, chod nakupit, navar, nebud sfucana neporiadna pizda
- nedaj sa vyuzivat ludmi
- neber si osobne, ze tvojim rodicom riadne jebka
- prihlas sa na to vzpieranie, a co, ze by si bola jedine dievca
- nie, v dvanastich rokoch nie je primerane prestat jest, ani v ziadnom inom veku
- chod na skolske vylety, na stuzkovu, na imatrikulacie, do debatneho kruzku
vrcholna puberta:
- takmer vsetci su kokoti, nestaraj sa o nich
- vsetko hore uvedene
- ber antidepresiva a neprestavaj ich brat
- VYSPI SA niekedy
- nebud tolko edgy, je to trapne
- nefajci
koniec puberty:
- tiez vsetko hore uvedene
- uc sa, bola si sice genialne dieta, ale raz v zivote budes musiet vyvinut aj nejaku namahu, aby si nieco dosiahla, a bude to kurva boliet
- chod studovat IT alebo medicinu alebo stavbarinu
- chod prec zo Slovenska
- nepočúvaj učiteľov, ani rodičov, nedávaj na ich rady , neber si od nich nič osobne
- nemaj samé jednotky, nestojí to za to, neuč sa poučky, neuč sa dejepis, občiansku, rozhodne jeb na matiku, uč sa poriadne nemčinu
- nepočúvaj nikoho, kto ti hovorí, že na to nemáš, že niečo nezvládneš
- ničoho sa neboj, všetko zvládneš, všetko dobre dopadne a podarí sa ti všetko, čo si len zaumieniš
- si múdra, šikovná a pekná
- nepozeraj na druhých
- rob to, čo chceš a choď si za svojim
- zatni zuby a vydrž to
- nebuď smutná, nájdeš si niekoho, kto si ťa bude vážiť, kto ťa bude veľmi ľúbiť a bude ešte aj pekný, nebudeš osamelko a nezomrieš ako stará panna
- len sa ho pekne drž
- užívaj si, cestuj, oddychuj, peč
- kúp si menštruačný kalíšok, zinkovú a ichtamolovú masť
- keď si smutná, dopraj si na čo máš chuť, kúp si čo chceš