Byvala som v oboch a tie male su sympaticke pre mna sedlanu z lesa, ale velke cinziaky maju vacsiu anonymitu - nechcem vediet nic o susedoch. V malych zvykne byt strasne pocut vsetko, vytah, splachovanie, kroky z kazdeho poschodia, ale mozno nemam dost velku vzorku na posudenie
Dalsou otazkou by boli energie, vo velkych bytovkach prakticky netreba kurit, ak kuria susedia
@narazuvzdornaa vies co, ja neviem ci to je tym ze bytovky su z tehal a panelaky z.. panelov (asi), ale v dvoch "bytovkach" som byvala teraz v druhej, a neni tu pocut prakticky nic.. sem tam v kupelni ako reve decko asi cez ventilaciu to ide, ale take ze kroky nad nami alebo co som v zivote nepocula. kdezto babka ked byvala v panelaku tam bolo pocut ked niekto zakaslal, ked na nou normalne chodili ludia tak vsetko bolo pocut. aj od inych ludi som pocula ze prave co sa tyka toho hluku bytovka je ovela lepsia.. to len tak som ti chcela povedat o mojej skusenosti
kazdopadne co sa tyka tej anonymity tiez by som asi radsej volila panelak, lebo teraz byvame v 4 poschodovej bytovke plnej starych ludi a oni vedia VSETKO, ja netusim kto je kto ale oni napr vedia ktore auto je nase a ked si zabudnem zatvorit okno alebo vypnut svetla pridu mi zazvonit a je to uplne desive
@h8u vieš čo ja bývam na SVK v 12 poschodovom panelaku a aj tak vedia všetci všetko, žiadna anonymita nehrozí teda možno vo veľkých mestách hej to neviem, ale v takých mensich je to úplne jedno
Bývam v 4-poschodovej bytovke (panelovej), zo skúsenosti si myslím, že v panelákoch sú byty orientované priestrannejšie, sú presvetlenejšie (to sa zrejme odvíja aj od výšky poschodia), väčšinou majú pekné veľké balkóny (v bytovkách som také ešte nevidela) a praktickejšie (výťah - ak bývaš s dôchodcom na 4-tom poschodí bez výťahu, nie je to sranda, zvlášť ak sa niečo nedajbože stane). Čo sa týka hluku, to neviem posúdiť, u nás nepočuť nič a ani v panelákoch väčšinou, čo som bola, nevidím v tom súvislosť
Ja bývam na vyvýšenom prízemí a nad nami sú ešte dve poschodia a som neskutočne rada, že je z tehál. Keby som bývala v paneláku, tak by som nemala kde spievať, lebo by to všetci počuli.
Trepať sa po schodoch s veľkým nákupom alebo kočíkom by sa mi veru nechcelo. Bývam v 20 poschodovom paneláku na druhom poschodí a častejšie síce chodím po schodoch, ale ten výťah niekedy potrebujem.
Do nadpisu daš činžiak a do možností panelák a to nie je to isté... V bytovkach su byty dosť malé si myslím, ak bývaš sám tak skor bytovku, ale ak chceš ešte s niekym tak by som si vybrala činžiak, ak vobec vieš čo to je... Byty su tam väčšie vačšinou 3-izbové...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Dalsou otazkou by boli energie, vo velkych bytovkach prakticky netreba kurit, ak kuria susedia
Ale cisto pocitovo pre spokojnost tu mensiu asi.
kazdopadne co sa tyka tej anonymity tiez by som asi radsej volila panelak, lebo teraz byvame v 4 poschodovej bytovke plnej starych ludi a oni vedia VSETKO, ja netusim kto je kto ale oni napr vedia ktore auto je nase a ked si zabudnem zatvorit okno alebo vypnut svetla pridu mi zazvonit a je to uplne desive
Roof parties yeah
a ak klasická bytovka, u nás na horehrone je taká fajná bytovka obložená drevom, pri lese, to je tiež celkom sympatické bývanie