čo by ste spravili v danej situacii? Napriklad situácia:
boli ste v obchode, najprv nieco zle bolo zaúčtované tak sa muselo stronovať a ešte raz blokovať a v tom zmetku jednu položku predavačka zabudla nablokovať. A normalne ste zaplatil, išli dalej, nikto si nč nevšimol a po chvilke si si uvedomil že jedna vec nebola nablokovaná a zobral si ju len tak...
hlasujte , priapadne koment
najmä ak by išlo o trochu drahšiu vec ako párcentovú, tak by som nechcel nikomu spôsobovať nepríjemnosti a keď už som sa raz rozhodol zaplatiť, tak by som chcel zaplatiť a nie kradnúť
podla toho o akeho obchodnika by slo, kedy by som si to uvedomil a pod. Ak by slo o zivnostnika, tetu v stanku so zeleninou, tej by som to vratil, ze sa pomylila. Ak by slo o korporaciu, asi by som to nechal lezat, teda iba v pripade ak ide o 1 - 2 € vec, inak by som spravil vyssie uvedene. Ale ak by som to fakt zistil az doma, asi by som to neriesil. Vedome by som nieco take, ale urcite nespravil. A keby som si to uvedomil na mieste, tak nato isto upozornim. Nemam potrebu sa tesit, ze som usetril dakde par €.
@mefistofel Ja som srandoval ..Tak škaredo by som jej nepovedal,a to "toto mi nerob " patrilo ešte stále jej..viem že sa určite nájdu ľudia čo by si to šli dať nablokovať.... Ale ja sa medzi ních neradím
Neviem ako by som sa zachoval. Podľa toho kto by to bol. Ak by blokovala nejaká pekná predavačka, tak by som určite upozornil, ak by to bola nejaká stará nesympatická ochechuľa, alebo ujo, tak neviem.
Záleží to aj od toho, kedy by som to zistil.
Aáále nie Určite by som upozornil, nechcel by som, aby niekto mal nezrovnalosti kvôli tomu.
@karbyhokonstanta som pochopil ze by si jej to urcite nepovedal ani tam nešiel, to som myslel tym sposobom ze by to niekto aj isiel niekto vratiť a nie len sa nad tým usmievať...
@fixa žiadne ze upozorniť na mieste, vyšiel by si z obchodu už by si bol mimo a az po chvilke y si to zbadal. Tak to bolo myslene, uz ked si opustil obchod.
ja by som sa tam nevrátila buď z dôvodu, že by sa mi strašne nechcelo, alebo že by som nemala čas ale keby mi nič z tohto nehrozilo, tak by som sa vrátila
@mefistotel + rozhodla by aj cena výrobku, ak by bol drahý, tak by som sa určite vrátil, lebo by som sa vžil do situácie, že by som blokoval ja a určite by mi nebolo milé, ak by som musel cvakať
Podarilo sa mi pákrát nechtiac zamotať malý kus tovaru medzi väčšie, a až doma mi to odniekiaľ vypadlo, s tým, že to nebolo nablokované.
Aaaa nehovorím, že som v pubertálnych poryvoch nič neukradla zámerne, ale uvedomujem si, že najväčšie nepríjemnosti bude mať človek za pokladňou, a preto by som čokoľvek hodnotné vrátila.
ak to je v supermarkete tak pokojne chodte dalej, mozno ma tu ukamenuju ale sama niekedy nieco nenablokujem aj naschval, ak to ma napriklad odtrhnuty kod a je to vec za euro ci dve a v rade je milion ludi, tak to nechcem na 10 minut zdrzat a proste to posuniem bez nablokovania. je to jedno, velke retazce maju milionove straty. sice mozno prave pre toto ale co uz
urcite by som sa vratila a nechala si to nablokovat. pomylit sa moze kazdy a ja z toho nebudem cerpat vyhody. ani mne by nebolo prijemne, ak by som bola na jej mieste.
zaviselo by ze kde by to bolo.... v akom obchode, ak vo velkom Alberte tak by som asi srala na to, alebo ak by som to zistila az doma, na zastavke a tak...
ale po skusenostiach, ze ja nieco vratim, a mne este miznu veci, tak ta karma funguje nejako divne pri mne tak asi nebudem vracat nic a nechavat si vsetky mobily, penazenky, peniaze co si ludia zabudnu
Obchody maju zvycajne pravidlo, ze nezrovnalosti s nakupmi mimo pokladne neriesia. Ja sa tohto ich pravidla drzim a teda pokym si to predavacka nevsimne este kym stojim pri pokladni, tak je to jej problem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
boli ste v obchode, najprv nieco zle bolo zaúčtované tak sa muselo stronovať a ešte raz blokovať a v tom zmetku jednu položku predavačka zabudla nablokovať. A normalne ste zaplatil, išli dalej, nikto si nč nevšimol a po chvilke si si uvedomil že jedna vec nebola nablokovaná a zobral si ju len tak...
hlasujte , priapadne koment
Záleží to aj od toho, kedy by som to zistil.
Aáále nie Určite by som upozornil, nechcel by som, aby niekto mal nezrovnalosti kvôli tomu.
Aaaa nehovorím, že som v pubertálnych poryvoch nič neukradla zámerne, ale uvedomujem si, že najväčšie nepríjemnosti bude mať človek za pokladňou, a preto by som čokoľvek hodnotné vrátila.
teda nevšimla by som si a ignorovala.
Vysral by som sa na to a nechal si to, nech je to čokoľvek
ale po skusenostiach, ze ja nieco vratim, a mne este miznu veci, tak ta karma funguje nejako divne pri mne tak asi nebudem vracat nic a nechavat si vsetky mobily, penazenky, peniaze co si ludia zabudnu