takze v kocke asi takto: mam pisat esej na temu vyhody a nevyhody ked je clovek single alebo zenata/vydaty doslovne_ /what is better:being single or married/ nakolko married nie som nemam tusenia takze kludne piste nazory, aj v pripade ze ste single:
Výhoda? Že sa človek môže "usadiť" (settle) - nehovorím , že sa to nedá aj bez toho , ale niekto to potrebuje aby sa cítil lepšie , príde mu to viac.. ja neviem , morálne? Ťažko hovoriť keď mám 16
Každopádne being single určite zvládaš sám/a zistiť
Keď sa človek ožení tak sa mu život zmení od základov - už si nemôže dovoliť nechávať veci rozhádzané v izbe - musí sa začať správať ako člocek Musí sa vzorne starať o svoju manželku - pripraovať jej raňajky do postele. Musí sa naučiť prať, žehliť, variť... Pokiaľ sa stane otcom tak sa musí starať o svoje deti, vychovávať ich, všetok svoj čas im musí venovať. A najdôležitejšie - mal by milovať svoju ženu a deti a malo by to byť jeho najjcennejšie čo má. V skratke asi toľko.
No ked mas uzavrete manzelstvo, mozete po sebe dedit (zo zakona), mozete sa navzajom zastupovat, ale zase manzelstvo sa tazko rozvadza a o vysporiadani majetku ani nehovorim - skratka ma to plusy aj minusy...
tysha: tak to bola fakt genialna pripomienka by som aj napisal do eseje ale asi by ma dotycny poslal do rici, napriek tomu mas u mna maly bezvyznamny bod
ide vam to celkom dobre, uz tam mam zopar dôvodov, len tak dalej
neviem no myslim ze je to skor aj symbolicke ako oslava lasky alebo take nieco ale skor ked sa nieco stane alebo tak ludi zaujima ci ste tej dotycnej ociby manzel/manzelka mozete dedit aj vdovske dostanes ale ak zijete na divoko je to komplikovanrjsie a lahsie sa podvadza...
manzelstvo je papier .. takze su tam vyhody a nevyhody ohladom majetku... lenze rozvody su blbe..
a este ked su deti netreba s lamat hlavu nad priezviskom.. a ked je manzel chory ma za povinnost ten druhy manzel ho zivit.. a odpada vyzivne ktore moze urcit sud...single... robis si co chces... ides kam chces ved si slobodny...tusim problem so single je aj pri hypoteke.. ja som zatial stastne vydata mam papier a nelutujem
Manželstvo má tú výhodu, že keď prídeš domov z práce, tvoj partner/ka netuší čo sa stalo- nesmeje sa, neplače atď. takže môžeš povedať čo chceš, uľaví sa ti a máš pocit, že aspoň niekto na svete je spravodlivý. Nevýhodu? Dobré manželstvo má len jednu - tú, že netrvá dlho. Buď o partnera prídete, lebo sa mu niečo stane alebo sa niečo stane vám. Pretože ak máte dobré manželstvo, všetko vyriešite kompromisom. Toť môj názor.
Tak nie z vlastnej skúsenosti ale čo máme v rodine aj ja. Tak výhody sú pri deťoch, keď nie ste manželia sú problémy s priezviskom, otcovstvom, popripade s krstom a tak. ale to Orava
No potom sú určité výhody pri hypotékach no niekedy je lepšie ked ste single môžete si navzajom rucit.
A manzelstvo v dnesnej dobe, uz je vacsinou aj tak po case spoluzitia a vtedy to pre nich zmena nie je, je to len papier. A plno vybavovačiek a poplatkov za nové doklady
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Každopádne being single určite zvládaš sám/a zistiť
Keď sa človek ožení tak sa mu život zmení od základov - už si nemôže dovoliť nechávať veci rozhádzané v izbe - musí sa začať správať ako člocek Musí sa vzorne starať o svoju manželku - pripraovať jej raňajky do postele. Musí sa naučiť prať, žehliť, variť... Pokiaľ sa stane otcom tak sa musí starať o svoje deti, vychovávať ich, všetok svoj čas im musí venovať. A najdôležitejšie - mal by milovať svoju ženu a deti a malo by to byť jeho najjcennejšie čo má. V skratke asi toľko.
ide vam to celkom dobre, uz tam mam zopar dôvodov, len tak dalej
Ale inak... viac-menej súhlasím s Danielou1992 (12), tiež vidím manželstvo skôr ako niečo symbolické...
a este ked su deti netreba s lamat hlavu nad priezviskom.. a ked je manzel chory ma za povinnost ten druhy manzel ho zivit.. a odpada vyzivne ktore moze urcit sud...single... robis si co chces... ides kam chces ved si slobodny...tusim problem so single je aj pri hypoteke.. ja som zatial stastne vydata mam papier a nelutujem
-aby bolo jasné, mám 17.
No potom sú určité výhody pri hypotékach no niekedy je lepšie ked ste single môžete si navzajom rucit.
A manzelstvo v dnesnej dobe, uz je vacsinou aj tak po case spoluzitia a vtedy to pre nich zmena nie je, je to len papier. A plno vybavovačiek a poplatkov za nové doklady