Tak trošku si potrápime svoje hlavičky... už dlhšie ma toto zaujimalo aj keď sme sa k tomu dostali len takou vtipnou náhodou... taakže... čo je to vlastne čas??? čo to je ? (samozrejme definicie typu wikipedia sa nerataju
taaak jednu z variant by som mal Čas (značka t z angl. time, lat. tempus) je v súčasnoti definovaný ako jedna z niekoľkých fundamentálnych kvantít (kvantít, ktoré nemožno definovať pomocou iných kvantít, pretože v súčasnosti nepoznáme nič fundamentálnejšie). Preto, podobne definícii iných fundamentálnych kvantít (ako priestor a hmota), je čas definovaný meraním.
No co je cas ?/..je to relativny pojem lebo ani pritomnost podla mna neexistuje ved ked poviem teras davno to uz je minulostou proste je len minulost a buducnost ...je to relativne teda aj deformovatelne
pochybujem ze sa da nejak rozumne vysvetlit co je cas, bo je pre nas az prilis samozrejmy, ale strasne sa mi pacila teoria relativity ako sa s nim pohravala (nie ze by som si ju nejak extra pamatala..) ale som fakt rada ze cas nevieme vratit ani posunut dopredu
no keď to tak pojde ďalej tak budeme môcť o tom aj napísať knihu zachvilku ale podla mna prítomnosť existuje ale len istú dobu a stále sa stáva minulosťou... ale je to zaujimavé čo všetko okolo toho existuje
@casseyewe tak s týmto súhlasím niečo na tom bude veríím že by nám bolo bez času ooooveľa lepšie, ale zas na druhu stranu v tejto dobe neviem si to predstaviť
@hajzelodkosti no však ááno presne o to ide to sú tie nevýhody keby nebol... ale tak ľudia sú vynaliezavý určite by vymysleli nejakú dosť dobrú náhradu
vcera...vlastne dnes...sa ma spytal kamarat ze co je cas...ja som mu povedal tusim ze neviem (no, bol som trosku pod vplyvom alkoholu a on mi povedal ze sa pytal jedneho profesora, ze co to je cas...a on mu na to povedal ze:
Z hladiska kvantovej fyziky je cas uplne nepodstatny pojem...
piaty je pravdepodobnosť, ale k tomu niekedy neskôr.
to že sa v ňom človek nedokáže voľne pohybovať je spôsobené len tým, že jeho mozog nie je schopný ho vnímať ucelene. v skutočnosti je totiž vlastne všetko vždy všade kde to kedy bolo alebo bude, lenže už len ako veta je to pre mozog nepochopiteľné, a ten si preto zvolil, že to bude usporadúvať tak, ako to robí. ako to konkrétne je, a prečo to tak je, zatiaľ nikto nevie
@17 - z hľadiska kvantovej fyziky je čas úplne nepodstatný pojem.
z hľadiska akéhokoľvek iného okrem hľadiska tvorov žijúcich na zemi je čas úplne nepodstatný pojem.
ono či chceme alebo nie existuje milión rôznych vysvetlenííí... pre niekoho je to zmysel života pre niekoho sviňa ale rozmýšlam či existuje aj nejaké univerzálne a zrozumitelné vysvetlenie ale asi nie.. je to fakt náročné
Jednoduchá odpoveď čo je čas... je to niečo ak vzduch.. čas nevidíš iba ho rátaš, vzduch nevidíš iba ho dýchaš. ľudia si vytvorili čas iba nato, aby sa dokázali lepšie orientovať počas dňa. občas mám čas rada, i keď plynie stále rovnako niekedy mám pocit, že ide strašne rýchlo a inokedy moc pomaly.. a to sa mi páči.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
neorientujeme sa len podla polohy a suradnic xyz ale aj podla toho, v akom čase je daná vec na danom mieste..
vcera...vlastne dnes...sa ma spytal kamarat ze co je cas...ja som mu povedal tusim ze neviem (no, bol som trosku pod vplyvom alkoholu a on mi povedal ze sa pytal jedneho profesora, ze co to je cas...a on mu na to povedal ze:
Z hladiska kvantovej fyziky je cas uplne nepodstatny pojem...
cize
piaty je pravdepodobnosť, ale k tomu niekedy neskôr.
to že sa v ňom človek nedokáže voľne pohybovať je spôsobené len tým, že jeho mozog nie je schopný ho vnímať ucelene. v skutočnosti je totiž vlastne všetko vždy všade kde to kedy bolo alebo bude, lenže už len ako veta je to pre mozog nepochopiteľné, a ten si preto zvolil, že to bude usporadúvať tak, ako to robí. ako to konkrétne je, a prečo to tak je, zatiaľ nikto nevie
@17 - z hľadiska kvantovej fyziky je čas úplne nepodstatný pojem.
z hľadiska akéhokoľvek iného okrem hľadiska tvorov žijúcich na zemi je čas úplne nepodstatný pojem.
ale hlavne ze mas ake peniaze rozdavat
to sa ti nechcel dopisat len taky kusok??!
ale inak čas je velka svina