Tarbíka som mala na týždeň doma ale už dospelého nie také mláďatko...strašne zlaté a vtipné zviera ale hrozne hyperaktívne... Ani odfotiť som ho nemohla pretože stále behal, skákal... bez problémov mi vyskočil na postel
Tiež som jedného chcela ale sú hrozne ťažko ochočiteľný...hlavne keď u nás to nikto nechová ako maznáčikov ale len na množenie...ale v ČR sú nejaké seriózne chovateľky čo ich aj vymaznávajú a tak
Pieskomil a tarbík sú dva rôzne tvory pokiaľ viem.
Tarbíka chcem už niekoľko rokov, žiaľ, na Slovensku som ho videla predávať v obchode asi jediný krát, aj to ma skoro vykotilo keď som videla že stojí niekoľko tisíc A odvtedy som ho už ani nevidela
Ale to prvé video vyzeralo úplne úžasne, ten tarbík tam pôsobil ako malé zmoknuté kura
uff... najprv som bola že.... "zdeformovaný škrečok" alebo "škrečok po autonehode" ale keďže škrečky nevedia šoférovať... uf... som rada, že som sa mýlila, zase som o čosi múdrejšia
@Galinka keby si chcela tak ti dám kontakt na jednu chovateľku z ČR ona ich predáva tuším za 20 eur alebo tak nejako...ale vymaznané a tak len by bolo treba ísť tam pre neho alebo si vybaviť niekoho kto ho dovezie n
Aleboo na teraristické výstavy chodia tiež z ČR s tarbíkmi ale tí sú takí divokí dosť...
@mirage_a Momentálne mám neistú budúcnosť (netuším ešte čo so mnou od septembra bude), ale podľa toho, ako sa vyvinie situácia, tak by som sa potom možno ozvala, 20€ je výrazne menej než tých niekoľko tisíc čo som ja vtedy videla... A vymaznané vyhovuje, aj by som potom bola ochotná si poňho ísť...
mne sa vidi, ze hej. a googlil som, je to zo slovanskej mytologie... inak dost husty obrazok na wiki, keby som mal 8 rokov tak sa spolu s tym co je tam o nej napisane a tym obrazkom bojim podla mna dost
@21@Galinka ja som vychadzal v prvom klipe z prekladu nazvu . . . nakolko gerbille znamena pieskomil. Inak hlodavce moc nerozlisujem ale aj tarbik aj pieskomil patria do celade "pieskomilovite"
@Zimuska pravdupovediac ako prve som mal napisane toto, co vravis ty len som nevedel ze ako to je lebo sa mi to myli s tou vypocitavankou a nevedel som si vybrat zo moznosti g/kevenduch/ka a potom zrazu "ved kikimora" no neivem teda...teraz ked ty vravis gevenduchu, tak som si takmer isty, ze to bude tak...
@Zimuska a hej!! Nemusíš nič vyťahovať, jasná Gevenducha to bola Ale ona mala namiesto ruky hrable a jedno veľké ucho, prečo tu o nej vlastne hovoríme?
» videorozpravky.sk/danka-a-janka/d... Knižku vyťahovať nemusíte, ale môžete si to na dobrú noc pozrieť Len mi nie je jasné, ako ste k tomuto došli od tarbíkov
@36@matheusko A dokonca tuším ten animovaný škrečok v mikrovlnke sa volal Gerbil a bol to škrečok...
Ale určite patria tí dvaja tak nejako dokopy, lebo trochu podobní sú a pieskomil má tiež pomerne dobré skákacie schopnosti
ja by som skôr povedala , že niečo medzi malýýýýýýýýýýýýým klokanom a škrečkom..lebo to robi ako škrečok (to čistenie) a skáče ako klokan len taky miniaturny ale je to žvateee
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
hlodavec podobný myšiam
Tiež som jedného chcela ale sú hrozne ťažko ochočiteľný...hlavne keď u nás to nikto nechová ako maznáčikov ale len na množenie...ale v ČR sú nejaké seriózne chovateľky čo ich aj vymaznávajú a tak
ono to vyzerá tak vtipne
a tie nohy
@neway @chiflada @voltage
ale inak je to celkom roztomilé
Tento tvor je dokonalou predstavou zvieratka v mojom detstve
Bratranec mal a raz sme ho kupali a potom sa to správalo takto isto
Alebo nazyvany aj tarbik, aletoto je este len tarbitko
Pieskomil a tarbík sú dva rôzne tvory pokiaľ viem.
Tarbíka chcem už niekoľko rokov, žiaľ, na Slovensku som ho videla predávať v obchode asi jediný krát, aj to ma skoro vykotilo keď som videla že stojí niekoľko tisíc A odvtedy som ho už ani nevidela
Ale to prvé video vyzeralo úplne úžasne, ten tarbík tam pôsobil ako malé zmoknuté kura
Aleboo na teraristické výstavy chodia tiež z ČR s tarbíkmi ale tí sú takí divokí dosť...
» videorozpravky.sk/danka-a-janka/d... Knižku vyťahovať nemusíte, ale môžete si to na dobrú noc pozrieť Len mi nie je jasné, ako ste k tomuto došli od tarbíkov
@36 @matheusko A dokonca tuším ten animovaný škrečok v mikrovlnke sa volal Gerbil a bol to škrečok...
Ale určite patria tí dvaja tak nejako dokopy, lebo trochu podobní sú a pieskomil má tiež pomerne dobré skákacie schopnosti
akoby mi nestacilo tych mojich 22, ehmm, teda po dnesnom veceri 27 (mozno, nechcela mi ich Sara ukazat)
Si veľmi kruté stvorenie. Lovec. Kvôli čomu chceš vlastniť, vlastníš a obmedzuješ iné bytosti?